Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

całkiem, całkiem...chyba najgorsze za nami...nie mogę dospać, więc w każdej wolnej chwili zasypiam na siedząco. w dzień całujemy się, karmimy, bekamy, zmieniamy pieluszki, śpimy i na fm czasu brakuje. a w wolnej chwili i tak wiszę nad łóżeczkiem...

Nocki są znośne. Mała dużo przesypia ( a głupia matka się tym martwi... chodzi i nadsłuchuje...)

ktoś widział takie maleństwo, które śpi od 21, BUDZONE o 24 na karmienie, BUDZONE przez ojca o 6 rano???

boimy się, że nam z wagi poleci :(

i najgorsze...boli nas już brzuszek :sick:

mała boli, juz 3 dzień :( płakusia, podkurcza nożki, wtedy ja sie denerwuje i mnie też boli:sick: z tym spaniem to ja juz sama nie wiem, strasza mnie, że ona schudnie, że tak nie powinno być, a ja mam jak zwykle wyrzuty. niby ja budzę, ale najczęściej to ona i tak nic nie je, pocałujemy sie trochę i tyle ;)

dopytałam położną, tak ponoć będzie :(

.................................................................................................................................................................................................................................

z wnętrzarskich wieści. doszła bateria, wygląda naprawde porządnie, jest masywna, solidna, pikna, warta swojej ceny. zdjęć sie nie doczekała :(

jak śpi to chyba zdrowo? ciesz się ciesz! moja koleżanka ma córcie, która wcale spać nie chce i jak prześpi całą godzinę, to wszyscy skaczą z radości... no i koleżanka do zombie teraz podobna:(

a rozumiem, że w mieszkanku zastój, bo malutka pochłania wszystkie myśli?

Pozdrowionka

mała boli, juz 3 dzień :( płakusia, podkurcza nożki, wtedy ja sie denerwuje i mnie też boli:sick:

Ojej biedactwo:hug: Może malutka ma kolki- jakiś koperek jej daj:yes: A Ty się nie denerwuj kochana-musisz być silna i zdrowa:hug:

Hurra dla baterii- jest na prawdę piękna:yes::D

Hey Edi

moje chłopaki bezkolkowe

Ale moje koleżani miały różne patenty najczęściej sprawdzał się ten-suszarka-ciepły strumień na brzuszek rozluźnia a szum suszarki przypomina dzidziusiowi odgłosy wód płodowych.

Moje chłopaki spały tylko na brzuchu i wszystkie gazy ślicznie odchodziły. Możesz spróbować masować brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara

W ostateczności to sa jakieś krople do kupienia w aptece

mała boli, juz 3 dzień :( płakusia, podkurcza nożki,

To mi wygląda jakby mała miała kolkę...może faktycznie daj jej koperek,a jak skończy miesiąc zacznij podawać coś przeciw kolce;)

z tym spaniem to ja juz sama nie wiem, strasza mnie, że ona schudnie, że tak nie powinno być, a ja mam jak zwykle wyrzuty. niby ja budzę, ale najczęściej to ona i tak nic nie je, pocałujemy sie trochę i tyle ;)

Wiesz co ktoś Ci straszne bzdury gada...moje dziecko przesypiało cało noce i wyglądała bardzoooooo dobrze...skoro śpi to niech śpi jak będzie głodna na pewno o sobie przypomni;)

jak śpi to chyba zdrowo? ciesz się ciesz! moja koleżanka ma córcie, która wcale spać nie chce i jak prześpi całą godzinę, to wszyscy skaczą z radości... no i koleżanka do zombie teraz podobna:(

a rozumiem, że w mieszkanku zastój, bo malutka pochłania wszystkie myśli?

Pozdrowionka

no właśnie zastój...musimy sie ogarnąć, ale jakoś się nie chce...moja śpi, a ja tez jak zombi :D

Ojej biedactwo:hug: Może malutka ma kolki- jakiś koperek jej daj:yes: A Ty się nie denerwuj kochana-musisz być silna i zdrowa:hug:

Hurra dla baterii- jest na prawdę piękna:yes::D

wiem, wiem koperek pijemy od początku. :(

Hey Edi

moje chłopaki bezkolkowe

Ale moje koleżani miały różne patenty najczęściej sprawdzał się ten-suszarka-ciepły strumień na brzuszek rozluźnia a szum suszarki przypomina dzidziusiowi odgłosy wód płodowych.

Moje chłopaki spały tylko na brzuchu i wszystkie gazy ślicznie odchodziły. Możesz spróbować masować brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara

W ostateczności to sa jakieś krople do kupienia w aptece

zazdroszczę. ja swoją jak kładę na brzuszku, to znajduję reke, jak ją zassie, to płacze ;)

kropelki już mamy, ale suszarkę, bądź coś ciepłego wypróbujemy :yes:

ciągle zapominam podziękować za pomysł z biszkoptami. sprawdził sie na 100 % ;) szczególnie nocami :)

Witaj Editg, po pierwsze gratuluje coreczki, pisze, bo tez uwazam ze nie ma co sie martwic tym ze mala cala noc przesypia - jezeli w dzien je ladnie i sporo, to oczywiste ze w nocy spi ! Moja coreczka 2.400 miala jak sie urodzila - polecono mi karmic ja co trzy godziny ! Okazalo sie, ze ona bardzo ladnie i duzo je (podczas dnia) i w nocy jej nie budzilam i jakos nic jej sie nie stalo, bardzo szybko przybierala na na wadze , a teraz to duuuza dziewczynka jest :)

Zwroc uwage, jak coreczka je w dzien - to bardzo wazne jest - bo sa dzieci ktore niewiele potrafia mleczka wypic przy jednym posilku i wtedy rzeczywiscie trzeba je czesciej karmic....

Mam nadzieje, ze nie namieszalam za bardzo...

pozdrawiam

E

Editg chyba jeszcze nie gratulowałam córeczki :) więc gratuluje ! :)

w nocy bym nie budziła, małe dzieci same z siebie raczej nie dadzą się zagłodzić :)

zważ ją po dwóch tygodniach bez budzenia i dopiero podejmuj działania... :)

moja córeczka miała kolki od 4 tygodnia do 4 miesiąca, płakała codziennie od 18 do 01 w nocy, nic nie pomagało- wykupiłam aptekę, próbowałam wszystykie babcine sposoby... potem jak ręką odjął... ale to były ciężkie miesiące...mam nadzieję że Ciebie to nie spotka...

życzę Wam wszystkiego naj ! :)

fajnie, że można sobie z Wami pogadać :):hug: dobrze, że jesteście:hug::hug::hug:

co jem???mam wrażenie, że nic ;)marchewke duszona, kurczaka w kazdej postaci, owsianke, mleko z ryzem, mleczna z makaronem, koperek, wode ng, biszkopty, jabłko, chleb razowy, masło, łosoś, lekki rosół, szpinak.

i ciągle jestem głodna

co powinnam odrzucić???