Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Buuu nie załapałam się na fotki :(

była tylko jedna, jeszcze zawinięta w ręczniku, mało widać ;)

Pisałam, że będę potrzebowała pomocy, ogłaszam alarm.

z domowych pilnych spraw, słuchajcie.

jest sobie w mieszkaniu taki kącik. zdjęcia robione z pozycji kuchni, lepiej ująć naprawdę nie mogę

na lewo wejście do pokoju Ali

do tych półek się nie przyznaje, to nie moje ;)

na prawo drzwi do łazienki

chcemy zrobić tam szafę, zabudowaną do samej góry, ale żadne komandory. Najprawdopodobniej z drzwiami uchylnymi, przesuwne raczej w takim kącie nie zdadzą egzaminu, jak myślicie???

mam pozapisywanych kilka szaf, które widziałabym u siebie, zdjęcia kradzione, przepraszam właścicieli :( kiedy szabrowałam, nie pytałam o zdanie...

phoca_thumb_l_9.jpg

oferta_-2681_l.jpg

classico1_181974.jpg

szafav.jpg

DSC00510.jpg

Jarek077.jpg

DSC01366.JPG

S7300062.JPG

23954302_klups..jpg

zdjecie.jpg

myślę nad kolorem. nasze mieszkanie jest jasne, białe, mdłe. Ściany zlewaja się z meblami i trochę mam dosyć tej wszędobylskiej bieli :( i nie wiem co robić, jasną szafę czy szaleć i zrobić w innym kolorze??? jakim??? a może dać spokój i dać same lustra??? (nie podobają mi się i pies będzie je lizał i Ali rączki zaraz tam będą )

druga sprawa. podobają mi się fronty dzielone, kasetony, ramiaki...nie będzie to z czapy jak 3 cm dalej ( +/-) będą drzwi, które są całe wydzielone??? nie będzie się to żarło???tu kwadrat, tam prostokąt??? może lepiej gładkie??? jak ja mam to ugryźć??? nie wiem...

problem jest duży, a wnęka mała :( muszę tam pomieścić rzeczy swoje, mężowe, ręczniki, pościele, obrusy :( muszę mieć szuflady, półki, drążki. powklejam swoje odręczne rysunki, doradźcie, prooooszę ;)

Alutek się obudził :( cdn

Edytowane przez editg

ciężki dzień za mną...

nie zdążyłam zrobić zdjęć moich rysunków, a teraz już ciemności i d..a

A jakiej szerokości jest ta wnęka?

I szafa ma być na wprost, tak?

Podobają mi się trzy ostatnie inspiracje :)

wnęka ma dokładnie 1,17 m, wysokość 2,60 m. musi iść na wprost, inaczej drzwi do ali sie nie otworza. dla mnie też 3 ostatnie wygrywają.

Bardzo ładne szafy, ja też muszę wnet wymyślić szafę w wiatrołapie i chyba wszystko po prostu odgapie od Darcy.

Ja dałabym tam jednak biała szafę, bo to troche ciemny kącik, wtedy kolor pasuje do drzwi i fronty dzielone dowolnie nie będą sie gryzły z tymi drzwiami:cool:

kącik ciemny, przedpokój (nigdy go nie pokazałam) jeszcze gorszy. Jak zrobie biala szafe to kurcze cos trzeba bedzie zrobic na scianie, w innym ukladzie przebieli mi wszytsko

Edi, pozwolę sobie pokazać Ci dzieło Barbe: SZAFA.

Kombinowany PAX, a wygląda genialnie!

Mam nadzieję, że Barbe się nie obrazi :hug:

dzięki, widziałam, tez mi się podoba. nawet dopytałam Barbe co i jak gdzieś na jakimś wątku. mogłabym tez zakombinować, ale pax nijak do mnie nie pasi (tzn. szkoda mi powierzchni), bo nadstawka u Barbe to front lidingo, a umnie juz na to za nisko :( moglabym ewentualnie sama nadstawke zrobic u stolarza, ale sie boję...różnicy odcieni, lakieru...no i nie wiem czy wtedy taniej wyjdzie. pomyśle jeszcze.

a teraz przepraszam, ja lece spać, nie wyrabiam dzisiaj :( i zaczęłam rozumieć Admete (którą pozdrowie :) )

jutro wróce z ta szafa, jak Ala mi da ;)

a teraz przepraszam, ja lece spać, nie wyrabiam dzisiaj i zaczęłam rozumieć Admete (którą pozdrowie )

:hug:

Na pocieszenie napiszę Ci że teraz nie chodzę już jak lunatyk, nie pragnę jak nie wiem czego drzemek w dzień - po prostu się przyzwyczaiłam ;).

Także już niedługo powinnaś normalnie funkcjonować :yes:

Mała pewnie zacznie zaraz ładnie sypiać - bo moje dziecię niestety dalej często budzi się w nocy, plus drugi chorowitek z kaszlem :(

Już nie pamiętam kiedy ale szybciej niż przy Oskarze zaczęłam sobie pozwlać na małą kawkę z pół łyżeczki - którą teraz piję razy 3 w ciągu dnia - mieszam z inką i capucino - i wmawiam że to moja siekierkowata kawusia i działa :o

Co do zabudowy ja też bym dała jasną :yes:. Piękny masz ten kącik, podoba mi się Twój kolor ścian. Na pewno nie będzie za biało :no:

Buziaki :)

Ja dałabym tam jednak biała szafę, bo to troche ciemny kącik, wtedy kolor pasuje do drzwi i fronty dzielone dowolnie nie będą sie gryzły z tymi drzwiami:cool:

Myślę dokładnie to samo co vesi- jestem za białą szafą, bo inaczej wyjdzie nora Edi:(

Piękne te inspiracje- planuję taką szafę w wiatrołapie- ta 3 od końca:yes::D

Kochana śpij ile wlezie, my poczekamy:hug:

hej, zastanawiałam się nad tą szafą, szkoda, że nie napisałaś jaką masz głębokość tej wnęki. Mam jedno pytanie: czy masz gdzieś może tapety w przedpokoju? Widziałam kiedyś u koleżanki szafę białą z jakby naklejoną na jej drzwiach ozdobną tapetą (oczywiście nie na całość drzwi!) i oprawioną w ramki... nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć bo niestety nie mam żadnych zdjęć:( Ale naprawdę bardzo mi się to podobało.

Sądzę, że to by mogło trochę ożywić wnętrze, a nie zaciemnić kąta (jestem zdecydowanie przeciw ciemnej szafie w tym miejscu). Oczywiście jeżeli lubisz takie ozdobniki:)

100 lat mnie tu nie było

:hug:

Na pocieszenie napiszę Ci że teraz nie chodzę już jak lunatyk, nie pragnę jak nie wiem czego drzemek w dzień - po prostu się przyzwyczaiłam ;).

Także już niedługo powinnaś normalnie funkcjonować :yes:

nie jest tak źle, mała się zrobiła bardzo towarzyska, je, rozmawiamy, bawimy się, mało śpimy, płaczemy jak mama loguje się na fm. i zrobiła sobie z matki smoczka :(

Edi, mogę Ci z własnego doświadczenia powiedzieć: śpij ile możesz!

Forum nie ucieknie, my też nie :lol2:

Kochana śpij ile wlezie, my poczekamy:hug:

:lol2: ciężko jest przełamać nałóg :lol2:

mam taki charakter, że nie mogę zasnąć, jak mam tonę rzeczy do zrobienia. zanim wyprasuję, coś poskładam, zrobię jedzenie, zjem, umyję się, mała się budzi :( muszę się poprawić, bo długo nie wyrobię.

hej, zastanawiałam się nad tą szafą, szkoda, że nie napisałaś jaką masz głębokość tej wnęki. Mam jedno pytanie: czy masz gdzieś może tapety w przedpokoju?

głębokość do futryny to 80 cm, nie wiem dokładanie na jaką głębokość szafy się zdecyduję, 60 lub 70, tak myślę. nie wiem, jak to wyjdzie technicznie.

tapet nie mamy, ale planujemy. na tej ścianie po prawej od szafy, na wprost wyjscia z ma,łej pokoju chce zrobić galerię w czarnych ramkach.

szafa bedzie biała. nie mogę sie z Wami nie zgodzić, miałam cichą nadzieję, że może ktoś będzie za kolorkiem ;)

zostało jednogłośnie przegłosowane, to wyboru nie mam :D

teraz moje plany. proszę się nie nabijać, można się tylko uśmiechnąć pod nosem ;)Bozia zdolności plastycznych mi nie dała, rys techniczny, bez linijki, sorka za krzywizny. no nie mam kiedy tego poprawić :(

mam nadzieję, że coś widać.

DSC02116.JPG

DSC02115.JPG

zerknijcie fachowym okiem. może tak zostać? funkcjonalne??? damy radę ???

płaczemy jak mama loguje się na fm. i zrobiła sobie z matki smoczka :(

:rotfl::rotfl:

Edi, dlaczego mamy się śmiać? Piękny rysunek stworzyłaś:D Szafa wydaje się być pakowna, ma sporo półek i miejsca na wieszaczki:wiggle: Na pewno różne inne wariacje są też możliwe, ale po co kombinować jak ta wydaje się być idealna?:yes:

a nie potrzebujesz czegoś na dłuższe ubrania? znaczy tam jak dobrze liczę jest ok 100cm w jednej wnęce na wieszaki i dużo mniej w drugiej - to wystarczy? W tej z pudłami to można będzie coś powiesić? Niestety nie mam miarki teraz by zmierzyć swoją szafę (więc może się wygłupiam i jest to zupełnie wystarczający wymiar), ale zwróć na to uwagę

Poza tym bardzo ok:)

A co tam w ogóle planujesz trzymać?

Jeżeli chodzi o szafę to jak są wieszaki to chyba głębokość 70 jest wygodniejsza... może 65 - kompromis:)

o!!! i Karola wróciła :wiggle::hug:

wracając do szafy. wisząca część to tylko wyłącznie na krótkie ubrania: koszule, marynarki, sukienki, spódnice. jedna część moja, druga mężowa. na płaszcze będzie 2 szafa, z którą realizacją poczekamy, ale tak czy siak nic długiego nie mamy (tylko moja suknia ślubna, ale pod nią szafy nie będę robić ;) ) każdy ma po 50 cm, z deczka mało, ale cóż. ani mąż nie odda swojego relinga, ani ja jemu swojemu. pudła domalowałam przy swojej części, bo mam nadzieje jakieś wcisnąć (szuflad mam za mało). odliczając szuflady (15 cm) zostaje mi 85 cm, a że ja z tych krótkopiennych, to i ciuszki krótkie ;) chociaż taki plus z mojego wzrostu :D

z półkami gorzej :( mamy oboje tyle szmat, że ciężko będzie się pomieścić. nie mam zwyczaju wyrzucania co sezon, ale kurde trzeba będzie chyba tak zrobić :( tym bardziej, że teraz mam ciuchy normalnej wagi, stresowo- pracowe, przedciązowe, wczesnej ciąży, straszej ciązy, i cholera brak ciuchów po ciąży :(

2 górne półki idą na ręczniki, pościele, obrusy i inne takie, dolne półki mężowe, szuflady na bieliznę. Ala ma swoją ( całą dla siebie ;) ) przeżyjemy jakoś :)

lece do Was, póki dziecię się cieszy.