Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

Edi

Co ja tu czytam :o:ohttp://emoty.blox.pl/resource/4_2_207.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_hysteric.gif

Bardzo mi przykro

Nawet nie wiem co ci napisać

SZOK

PRZESYŁAM wirtualne wsparcie http://emoty.blox.pl/resource/friends.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/friends.gif Trzymaj się kochana

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

edi przykra sprawa :( Wcale Ci się nie dziwię, że czujesz rozgoryczenie. Obiecali Ci coś a teraz się z tego nie wywiązują. Na dodatek karać za to, że ktoś chce mieć rodzinę? To nieludzkie :(

Trzymaj się kochana, choć wiem, że pewnie Ci ciężko :hug: Ala na tym skorzysta i to jest duży plus :)

wcale się nie dziwię, że tak to przeżywasz i czujesz się oszukana. ale spójrz na to z innej strony. To ludzie bez serca i może jak byś tam wróciła miała byś wieczne problemy bo np Ala zachorowała i musisz posiedzieć z nią w domu. Skoro w ciąży miałaś już docinki to teraz mogło by być jeszcze gorzej. Była byś wykończona psychicznie. Myślę że dla takich ludzi nie warto pracować i angażowaś się.

A do pracy wcale nie musisz wracać po macierzyńskim nawet na jeden dzień. Złóż wniosek z terminem rozpoczęcia urlopu wychowawczego (następnym po zakończeniu macierzyńskiego) razem z oświadczeniem męża, że on nie będzie korzystał z wychowawczego. Jak Ci się skończy umowa to za zaległy urlop będą musieli wypłacić Ci ekwiwalent. A na wychowawczym możesz pracować u innego pracodawcy (jak by się udało coś znaleźć) jeżeli nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem, czyli np umowa o dzieło, zlecenie

Ale pewnie masz ich już tak dość, że sama chcesz się z nimi porzegnać.

Ale pewnie masz ich już tak dość, że sama chcesz się z nimi porzegnać.

własnie nie ;) tzn. szefostwa nienawidzę tak szczerzę od dawien dawna, ale sama prace, personel, stałych pacjentów juz nie ;)

trzymaj się cieplutko ...

dzieki ;) trzymam

właśnie sobie uświadomiłam, że będę leżeć i pachnieć, zamiast zapindalać między półkami w srodku lata ... kij z nimi ;) jeszcze zatęsknią za mną ;) :D

Edi Co ja tu czytam :o

:hug: :hug: :hug:

Powiem Ci że troszkę Cię rozumiem.

Ja też niedawno przeżyłam koszmar w pracy - u mnie aż się sądem skończyło :sick:

Ale w pewnej chwili się poddałam - bo nic bym nie zyskała a pracę i tak juz straciłam :(.

Przy Oskarze w ciąży czaiłam się 5 miesięcy żeby pójść do szefa i powiedzieć o moim stanie :o , pracowałam do 8 miesiąca (na sali ćwiczeń :sick:) - a i tak nikt tego nie docenił i za 2 lata już nie pracowałam :sick: a na moje miejsce było zaraz przyjętych dwóch chłopaków którzy nie planowali ciąży i nie musieli wychodzić wcześniej z pracy żeby nakarmić dziecko :sick: - także tak to u nas jest :(

Ale nie ma tego złego - zobaczysz jeszcze będziesz się cieszyć że tak się stało :yes:, bo coś innego szykuje dla Ciebie los niż te wredne baby w tej pracy :sick:

A ogromnym plusem jest to że spędzisz więcej czasu z mała - a powiem Ci że jest to czas i okres bezcenny z życia dziecka :yes:

Jeszcze raz :hug: i głowa do góry - będzie dobrze !!!!!

Edytowane przez admete

... wątek nadrobiony :rolleyes:

:wiggle: pięknie gratuluję Maleńkiej :wave:

praca :bash: nie chcę być wstrętna, ale to takie trochę polskie, jeśli dyspozycyjność mniej niż 200% to po co się trudzić, lepiej zmienić pracownika :eek: to oczywiście nie tyczy się wszystkich pracodawców ...