editg 15.06.2012 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Edi pamiętaj chłopa trzeba chwalić ... chwalić .... ja zawsze go wychwalam jaką on ma wtedy słodką minę jak mały chłopczyk:) no ale jak ewidentnie coś spierdzieli to nie ma zmiłuj sie jadę po nim ostro tyle że on sam nie zniesie fuszerki więc nie ma tragedii oj tak, chwalenie to podstawa, ale ja robię to rzadko wtedy się bardziej stara. jak zasłuży to dopiero wtedy, porządniej takie czcze gadanie nie działa, musi być konkret mina mojego m najlepsza, jak usłyszał, że zrobił coś lepiej nim mój tata (tata fachowiec, moj ideal, bo ja taka tatusiowa coreczka;) ) a pojechać potrafię, porządnie mam taki wybuchowy charakter i zanim pomyślę to walnę. nie ma ze mna lekko, oj nie a fuszerki to pojecie wzgledne u nas, ja widze, on nie widzi ja wymyslam, on sie stara. albo staly tekst: "przeciez tego nie bedzie widac " o!nawet wczoraj "przeciez zobaczysz to dopiero jak staniesz na stołku" ( szafa 2,6 wysokości) Hejka Edi No sofka fajna ... czekam na zdjęcia już rozpakowanej , wtedy dopiero będzie widać efekt A szafą się nie przejmuj ... na pewno wyjdzie pięknie hejka Maju!!! kope lat efekt bedzie jak sie malej pokoj umebluje, dopiesci (mysle bynajmniej ze bedzie jakis efekt ) mała mi zasla ten stan długo nie potrwa, dlatego lece cos ogarnąć siebie przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.06.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Hej Edi przepraszam, ale nawet nie miałam czasu Ci na priva odpisać Dziękuję za fotki Alusi- przepiekany z niej czupurek:D Szkoda, że ze stolarzem nie wyszło, ale ważne , ze macie już inne rozwiązanie:) Sofka śliczna, czekam na rozpakowanie:popcorn: Miłego weekendu:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 15.06.2012 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Aga nie żartuj sobie!nie masz za co przepraszać brak czasu świetnie rozumiem, bezwzględnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.06.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Aga nie żartuj sobie!nie masz za co przepraszać brak czasu świetnie rozumiem, bezwzględnie Ojj to całe szczęście, ze się nie gniewasz Edi Mnie po ponad tygodniowej chorobie uzbierało się w pracy sporo zaległości i na forum już brak czasu:( Trzymam kciuki za składanie szafy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 15.06.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Trzymam kciuki za składanie szafy:D dzięki Aga, podwójne kciuki (Twoje i Karoli) to juz wiele. z takim dopingiem będę miała najładniejsza szafe w Sz-nie na mnie, po tygodniu odpuszczenia czekają zwały prasowania:sick: póki co czekam na boskie moce do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.06.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Edi, szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo chętnie bym wpadła na plotki i trochę Ci pomogła z tym prasowaniem (pomyślisz, że oszalałam całkiem, ale ja prasować naprawdę lubię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 15.06.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Dropinku dlaczego Ty tak daleko??? z taka pomocą szczerze żałuję, że nie mieszkasz bliżej tylko nie wiem czy te stosy Cie nie przeraża, ja prasuje wszystko, włącznie z ręcznikami na szczęście męzowe olałam to kupka trochę mniejsza u mnie oprocz prasowania każda rzecz czyszczona z psich klaków :bash: dlatego tak szczerze tego nienawidzę. przy alutkowych malenkich koszulkach przekladam, przekładam i konca nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.06.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 o rany a to dzieciakom się śpioszki podomowe prasuje? Jak tak, to ja się prędko nie zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.06.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 o rany a to dzieciakom się śpioszki podomowe prasuje? Jak tak, to ja się prędko nie zdecyduję Venusku, ja nie prasowałam Jakubowi nic. I jakoś przeżyliśmy. Przepraszam, raz zaczęłam. Wytrzymałam kilka koszulek i pier...łam to w diabły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 16.06.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Venusko podomowe tez, czasami trudno odzielic od domowych, wyjsciowych, jak mala 40 razy dziennie zwymiotuje:sick: Narendilku :rotfl: cos czuje, że jestem blisko pier....niecia w pierony pewnie jak wroce do pracy na forum posucha, przegralismy mozna odpalac kompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.06.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Venusku, ja nie prasowałam Jakubowi nic. I jakoś przeżyliśmy. Przepraszam, raz zaczęłam. Wytrzymałam kilka koszulek i pier...łam to w diabły To dokładnie tak jak ja Ja z tych anty do prasowania Edi zapomniałam ... czy ja mogę fotki małego "łobuza" poprosić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 18.06.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Jakie fajne te sofki... aż mnie widok moich zwalistych skórzanych foteli zaczyna wkurzać! I ja mam je przenieść do nowego domku :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.06.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 18.06.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Edi zapomniałam ... czy ja mogę fotki małego "łobuza" poprosić ??? nie wiem, no nie wiem... Jakie fajne te sofki... aż mnie widok moich zwalistych skórzanych foteli zaczyna wkurzać! I ja mam je przenieść do nowego domku :( Emmo, u mnie stoi też paskudny narożnik, który zajmuje pół pokoju i zasłania wszelkie kontakty czeka na wymianę, kiedyś...Twoje "zwaliste" może i zwaliste, ale uwierz, są lepsze od mojego gościnnego narożnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 19.06.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 mam problem. nie ukrywam, że liczę na Wasza pomoc... otóż w lipcu szukują nam się chrzciny. imprezkę szykujemy w domu, choć miejsca malutko, ale komfort Ali jest dla mnie ważniejszy, tu ma swoje łóżeczko, leżaczek, zabawki, nie chce targac jej po lokalach. zależy nam, aby zjechała się cała rodzina, tzn. rodzice + rodzeństwo, a że oboje jesteśmy z licznym rodzin nazbierało się 21 osób:o z tego 6 dorosłych chłopa, 9 kobiet, 6 dzieci w wieku 1- 5 lat, i nasza gwiazda. Teściowa chciała zrobić u siebie, ale odmówiliśmy, choć chałupa ogromna, bo wiem, że wtedy NIC bym nie miała do powiedzenia, na stole stałoby to co ONA chce, a ja bym musiała wdzięczyć się całe życie. z drugiej strony jaka ze mnie byłaby matka...odmówiłam troche honorowo, więc teraz mam nie lada wyzwanie. dumam, dumam, czy podołamy, więc obmyślam co i jak, bo wszystko będę musiała przygotować sama (na szczęście siostrę wkopałam w ciasta). obmyślam od jakiegoś czasu całe menu, żeby skompletować zastawę, dokupić co nieco. wszyscy goście przyjezdni, dojada w niedziele. msza, po mszy wracamy na obiad.co wymyśliłam? własciwie nic szczególnego, liczę na jakies podpowiedzi... Obiad: I danie: rosół z makaronem II danie: Ziemniaki z wody,Ziemniaki pieczone,Kluski śląskie (opcja) Kotlety schabowe z gulaszowego drobiowego,Sakiewki schabowe ze schabu duszone z pieczarkami i serem,Karkówka w sosie ketchupowo- cebulowym,Skrzydełka z kurczaka faszerowane mięsem mielonym,Pałki z kurczaka zapiekane w majonezie. Surówki: Colesław,Buraczki z cebulą,Pekińska z czymśSurówka z pory i marchewki Przekąski na zimno: Sałatka jakaśSałatka „grecka”Sakiewki z szynki z sałatką jarzynowaTatar z ogórkiem korniszonym i cebula na ciepło: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym.Szaszłyki z grilladrobiowe gulaszowe z grillaŻabie udka + sos porzeczkowo-majonezowy Fontanna czekoladowa: Kiwi,Ananas,Truskawki,Arbuz, Biszkopty,Rurki suche, Pianki Ciasta: Tort,Orzechowiec,Delicja,jakieś + lody Napoje: Sok jabłkowySok pomarańczowyColaWoda ngKawa i teraz nie wiem. jak to wyglada? za duzo? za mało? nie jest przypał, jeśli będzie dominował drób???jakoś mało świńsko się zrobiło?dorzucić jakąś polędwiczkę z czymś? zresztą wszystko takie na sucho, oprócz karkówki. dorobić sos pieczarkowy? surówki. znowu czy potrzebuje 2, 3, 4? bo cholera próbuje dogodzić wszystkim, Ci nie jedza tego, Ci tego, Ci z alergią... nie bardzo czuje sie w temacie, aby wyliczyć ile tego potrzebuje. wiem ze rosołu liczy się ok 0,35 l na osobę, ale co z reszta? stawiać na ilośc, czy raczej róznorodność??? jak przygotuję mięsiwa w sobotę, a później podgrzeje w piekarniku to będzie dobre, stare, skapciałe??? sałatka klasyczna jarzynowa, moja "grecka" i co 3? coś szybkiego...wiem, że Magdazzz podawała kiedyś przepis na swoja szybka, sprawdzona, z winogronem chyba, ale nie zapisałam co z czym a pamięć zawodna... 3 blachy ciasta + tort myslę że wystarczą. mylę się??? napoje może dojda jakieś, nie wiem już sama. raczej nie pijemy gazowanych, większość dzieci też nie. same soki? alkoholu ŻADNEGO nie będzie. po pierwsze uważam, ze to nie ta impreza, po 2 każdy wieczorem wraca. HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 19.06.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Edi jak byś jeszcze napisała o której będzie msza i o której dotrzecie do domu to więcej bym Ci doradziła ( bo to wbrew pozorom też jest bardzo ważne ) Wydaje mi się Kochana,że zbyt dużo tego planujesz Powiem Ci tak, ostatnio byliśmy na komunii, do stołu zasiedliśmy o 14:30, na obiad flaki lub rosół, kartofle z wody do tego dwa rodzaje mięsa i dwie sałatki ... według mnie wystarczająco Następnie każdy z przyjemnością wypił kawę i popróbował ciasta ( nie wiem czy 3 Ci wystarczą, no ale to zależy jak rodzinka lubi ciasto ), potem były lody, następnie pieczarki i do tego mięsko ..... i każdy miał serdecznie dość Z tego co stało na stole np. sałatki 3 rodzaje ...zostało ruszone tylko trochę z jednego półmiska ... reszta rzeczy: schab w galarecie, ryba po grecku, 3 rodzaje śledzi, wędlina i nie pamiętam co jeszcze ... nic nie zostało ruszone :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.06.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) o rany zdecydowanie za dużo I - Ja bym obstawiła zupę - rosół jest dobry tylko musisz uważać, żeby w lato Ci się nie skwasił II - Karkówka w sosie śmietanowo - pieczarkowym , do tego fajnie pasują ziemniaczki z wody, lub kulki ziemniaczane mrożone (ja wkładam ja na dolne piętro pół godziny przed wyjęciem karkówki). To jest takie danie, że musisz podpiec karkówkę i pieczarki a dalej robi się samo. Doceniam je zwłaszcza jak mam gości -Inne mięso: może być drób, lub warkocze ze schabu, też łatwo się przygotowuje i one trochę na patelni muszą być na wolnym ogniu, więc też jest chwila wytchnienia. Dodatki: Zrobiłabym grecką, jakiś misz masz np z paluszkami krabowymi (jeżeli lubicie) lub sałatkę z brokułami...lub na słodko owocową. Do obiadu bukiet sałat lub np sałata na słodko ze śmietaną Do tego już tylko 2 desery: jeden np biały drugi ciemny, każdy znajdzie coś dla siebie, np sernik czekoladowy i szarlotkę na ciepło z lodami waniliowymi Ręczę, że nawet największe pasibrzuchy się najedzą Ja mięsa to liczę tak ok 1,5 sztuki na głowę - każdego rodzaju zapomniałam dodać. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 19.06.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Maju msza na 12, 10 minut piechotka z kościoła. max 13.30 bedziemy w domu. Venusko dziekuje za podpowiedzi. warkocze mnie zaintrygowały, a że szybko się robi, może sie skusze. sosu śmietanowego się boję, jeszcze mi się spieprzy w czasie robienia duzo, nie duzo. zawsze jakas alternatywa, jak cos przypale/przesole itp. mam na uwadze, ze moja rodzina bedzie jechala prawie 400 km, sam obiad to mało, nie wypuszcze ich glodnych, mooooże nawet zostana na noc (4 osoby) zreszta wole, zeby zostalo, rozdac po imprezie i miec czyste sumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 19.06.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Cześć Edi Ja się nie wypowiem bo ja poszłabym na łatwiznę i zrobiłabym u teściowej ja tak robię na zmianę większe imprezki raz u jednej mamusi raz u drugiej :yes:ja tam nie mam z tym problemu ale to zależy od osoby Jak robiłam pępkowe to w moim mieszkanku było ok 20 osób MASAKRA- nigdy więcej wyleczyłam się raz na zawsze A tobie życzę powodzenia i mam nadzieję ze dziewczyny coś rozsądnego doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.06.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Hej Edi, ja się zgadzam z Karolkiem, że każda impreza w domu na 20 osób to masakra- obojętnie z jakiej jest okazji. Jesteś bardzo odważna, że chcesz robić ją sama w domku:yes: Wiesz w knajpie to i Ali byś nie zmęczyła- tam wszystko trwa 2-3 godziny i wracasz do czystego i cichego domku. No ale skoro słowo się rzekło i jednak pichcisz w domku to dodam swoje 3 grosze:lol2: Menu masz IMPONUJĄCE:jawdrop: Też uważam, że ludzie tyle nie zjedzą- nie ma mowy:no: Szczególnie teraz, kiedy są upały. Postawiłabym na jedną zupę, i drugie danie z opcją dwóch mięs, do tego lekkie sałaty- np. z pomidorami i ogórkiem, kiełkami, rukolą i oliwą. Co do mięs to jedno może być drobiem, natomiast drugie zrobiłabym duszone polędwiczki wieprzowe. Dla przypomnienia- mój przepis jest w stopce. Są bajecznie łatwe i smakują wybornie. Możesz je zrobić dzień wcześniej i potem podgrzać. http://www.mniammniam.com/Poledwiczki_wieprzowe_duszone_w_winie_z_dodatkiem_warzyw_i_suszonych_owocow-14669p.html Potem możesz dla spokoju postawić półmisek wędlin, ale nie za duży. Co do deserów to postawiłabym na coś lekkiego- np. sernik na zimno z galaretką i truskawkami- teraz jest wysyp truskawek, więc nie może ich zabraknąć Drugie ciasto może być już czekoladowe-np. Tutaj mała ściąga z przepisów czekoladowych http://mojewypieki.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?352118 http://allrecipes.pl/przepisy/tagi-1347/ciasta-czekoladowe.aspx Mam nadzieję, że choć ociupinkę pomogłam:hug: trzymam kciuki kochana:D Edytowane 19 Czerwca 2012 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts