Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

Editg,

ale chcesz zaszaleć kochana, sporo gości zaprosiłaś do mieszkania, i wyżerkę szykujesz ful wypas. Powiedz gdzie i kiedy a stanę pod drzwiami i będę żebrać o te pyszności. Dziewczyny dobrze radzą, trochę za dużo jedzenia planujesz, umęczysz sie tylko przy tych garach i nie będziesz miała nawet czasu dla gości. Kucharka że mnie koszmarna, więc nie doradzam menu, a wierzę że wszystko co przygotujesz będzie przepyszne.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edi te warkocze gdybyś chciała to robi się tak:

schab - ja nie liczę na kg tylko na sztuki kotletów

musztarda dijon ( bardzo mocna kamisa, ale do tego pasuje idealnie, można ją zaserwować też do czegoś innego i czekać aż wujkom pójdzie dym nosem :lol2: )

sół, pieprz

mąka

masło

Kotlety rozbijasz i z każdej strony pieprzysz i solisz, następnie w każdym rozklepanym kotlecie robisz na środku dziurkę (przecinasz nożem taką kreskę w pionie ok 3cm). Z jednej strony każdego kotleta smarujesz porządnie musztardą. Następnie przez tą dziurkę zawijasz schab jak na faworka. Można opcjonalnie uformować jeszcze w ręku. Na koniec dobrze oprószyć w mące. Początkowo smażyć na oleju (nie głębokim) na dużej mocy aby zamknąć pory. Jak się lekko zruzmienią ogień przykręcamy na prawie minimum ale tak aby się coś tam smażyło, układamy wszystkie na patelni i na każdy dajemy małą ilość masełka. Dusimy pod przykryciem. Do tego ziemniaczki czy cuś ;)

dzieki dzieki dziewczyny. myslenie intensywnie trwa. myslicie, ze nie dam rady???:( kurde :( na bank sie narobie jak swinia, licze sie z tym. mam zamiar dzialac od pt. najwiekszy strach to Ala, jak bedzie marudzic to bede musiala ja gdzies sprzedac. zobaczymy.

Edytko kochana dasz radę, na pewno!:hug: Tylko dla własnej wygody, możesz troszkę uszczuplić to menu, a i tak będzie pysznie:D

Pisz jakbyś potrzebowała pomocy choć tylko na odległość:(

Aga na Ciebie zawsze można liczyć :hug:

swoja droga tez walnęłam porównanie " narobić się jak świnia" , ciekawe tylko jakie zadania maja swinie :D

pytanie najglupsze z mozliwych: jak podać miesko w sosie??? wylozyc sztuki na pomisek i polac sosem?wylozyc samo miecho, a sos do sosjerki? walnac wszystko do miski???

....................................................

zrobilo sie swiatlo w szafie. kiedy w koncu bedzie mozna upchnac w niej ciuszki???

Aga na Ciebie zawsze można liczyć :hug:

Nie ma sprawy edi:hug:

pytanie najglupsze z mozliwych: jak podać miesko w sosie??? wylozyc sztuki na pomisek i polac sosem?wylozyc samo miecho, a sos do sosjerki? walnac wszystko do miski???

Ja podaję w głębszym półmisku lub możesz użyć normalnego półmiska, a sos podać w sosjerce:yes:

Trza kupic wieksze półmiski. sztuk 2. damy rade, damy rade :)

przeglądam swoj watek, czytam te bzdety i sie usmiałam :D dawno dawno napisalam, ze po porodzie zacznie sie u nas prawdziwa wykonczeniowka :D i od tej pory, na forum budowlanym, same teksty o dzieciach, a o wykanczaniu nic :D ale bylam naiwna :D

Witaj Joannk!

drzwi Pol- Skone Fiord. ciesze się, że Ci sie podobaja, nieskromnie powiem, ze mi tez ;)

podłoga panele Classen (z v-fugą), dab Hamilton.

pozdrawiam

Tak też myślałam że to Fiordy z Polskone. Też myślę o ich zakupie, powiedz mi czy jesteś zadowolona z ich jakości, a jak wygląda faktura drzwi (jeszcze ich nie widziałam na żywo bo nie we wszystkich salonach je mają)

Edi, chapeaux bas za taką imprezkę w domu!

My robiliśmy tylko na 10 0sób (w tym ja, mąż i Jakub) i powiem szczerze, że w trakcie poszłam spać :rotfl:

Na stół trafiła zupa krem z brokułów, pieczona szynka z pieczonymi ziemniakami i dwie surówki plus jedno ciasto. I moim zdaniem było full wypas.

Tak też myślałam że to Fiordy z Polskone. Też myślę o ich zakupie, powiedz mi czy jesteś zadowolona z ich jakości, a jak wygląda faktura drzwi (jeszcze ich nie widziałam na żywo bo nie we wszystkich salonach je mają)

jestem w sumie zadowolona, tez bralismy w ciemno. u nas z wypełnieniem pełnym, sa naprawde solidne. faktura, hmg...zrobilam Ci zblizenie, malo widac, za jakosc przepraszam

DSC02822.jpg

sa malowane, jednak w niektórych miejscach widać takie chropowatości. nie wiem na ile uda Ci sie dopatrzyć na moich zdjęciach. podpytaj Karolka jak to wyglada u niej, moze zrobi Ci lepsze jakościowo zdjęcia ;)

edit. kurde, marne to zdjecie :(

Narendil wygrałas z tym spaniem:rotfl:

DSC02821.JPG

Edytowane przez editg

Witaj

czy jeszcze pamiętasz jaki kolor ścian masz w pokoju?

co do chrzcin....zbyt duzo robisz, za dużo..i fakt urobisz się jak świnia:):):) ja chrzciny robiłam u teściowej, ale komunie już w domu - większe wtedy mielismy mieszkanie niż wasze no i tylko 12 osob , sama wszystko robiłam...w dniu komunii nie miałam czasu nawet zjesc obiadu, jak po 22 poszli goście padłam na kanape...

moim zdaniem knajpa bylaby lepsza i dziecko mniej umęczone mysle...tyle osób na 40 metrach, chałas itp

jeszcze zapytam...czy mieszkacie w budyku polnordu na gumieńcach? pytam bo moja znajoma ma podobny widok z okna:):)

Edytowane przez Teska

witaj Tesko :)

nie wiem o który kolor Ci chodzi, w małym pokoju mam egipska bawelne duluxa. w pozostałych Fluggera, numeru niestety nie pamietam. jesli bardzi Ci zalezy podesle meza do piwnicy ;)

nie mieszkam na Gumieńcach. widocznie inni tez maja takie niepowtarzalne widoki za oknem ;)

kolejna osoba twierdzi, ze jedzenia za duzo, hmg...wylatuja szaszłyki i pałki w majonezie. zawsze to mniej piór do wyskrobania ;)

zrobilo sie oswietlenie pod szafkowe w kuchni. w koncu cos tam widac ;)