Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

Edit,

fajna imprezka Ci się szykuje :yes:

Ostatnio byłam na komunii u przyjaciół - Pani domu urządzała przyjęcie w domu, ale potrawy zamówiła w restauracji (małej, lokalnej, niedrogiej ale sprawdzonej). Udało jej się nawet zaangażować kelnera od nich ;) Dania przywieziono rano, wystarczyło podgrzać, ugotować musiała tylko ziemniaczki. Surówki i ciasta we własnym zakresie, oprócz tortu.

Efekt był taki, że ona nie była umęczona i zestresowana - a goście byli zachwyceni. Ja ten pomysł kupuję i na następną dużą imprezę (parapetówka wkrótce - mam nadzieję!) zrobię tak samo :cool:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edi, a w jakim stylu szukasz?

I czego potrzebujesz?

Właśnie napisz coś więcej ... ja ostatnio przewertowałam trochę tych piekarników, to może coś podpowiem ;)

W jakim stylu?hmm...zeby to wiedziała...

może bedzie łatwiej jak napiszę, na czym mi konkretnie zalezy.

1. wizualnie. najbardziej podobaja mi sie czarne, bez ramki ze stali nierdzewnej, albo z minimalna.

2. klasa A lub A+

3.oprocz podstawowych funkcji chcialabym grill, marzy mi się tez rożen, choć nie wiem, czy będę z niego korzystała...ale jak bedzie to moze będę???

4. chowane pokrętła, choć niekoniecznie

5. prowadznice teleskopowe, choć chyba też niekoniecznie ;)

6. co najmniej 2 poziomy pieczenia

7. chlodne drzwi- warunek konieczny

8. jakiś ecoclean albo coś :rolleyes:

same widzicie, ze wiem, że nic nie wiem.

9. musi dobrze piec biszkopty i pizze :D

powklejam co mi sie spodobalo. czy pasuje do mnie pewnie nie :( , lecimy

siemens-hb43gt540e,2332019138_2.jpg

siemens-hb33gb650,2332248952_2.jpg

electrolux-eob65300x,77734216_3.jpg

amica-integra-ebi8562,477542310_3.jpg

amica-integra-ebi8862,477570612_3.jpg

strasznie nie lubie wybierac sprzetu. tych modeli jest po prostu za duzo. łeb mi pęka :(

i te które wizualnie podobają mi sie najbardziej

Siemens HB33GB650

7.JPG

cena troche za wysoka

AEG Competence BE3003420B

kopnieta wyklejanka ;)

bez technicznych bajerów, ale cena znośna. mam zagwozdke, nie wiem co wybiorę.

8.JPG

..................................................................

byłam dzisiaj w meblach używanych, oto na co się natknęłam

DSC02826.jpg

kolor nie ten, nierozkładany, stan bdb, cena 400 zl:o najlepsze, że byla taka dwójka rozkładana w komplecie z dwoma pufami i zostala w tamtym tygodniu sprzedana:( chociaz moze i dobrze, bo przeciez ja chciałam szary...

powiedzcie kochane. czy to coś jest czegoś warte???

DSC02833.jpg

oczywiscie nie w tym kolorze. straszny szrot???

Hej Editg,

nio mi tyz najbardziej podoba sie ten siemens, a zaraz po min aeg i potem elektrolux - wszystkie będą pasować, na moje oko ;)

sofke superowa wyszukałas, za tą cene to ja bym przygarnęła nawet w tym niebieskim kolorze do pokoju młodej; a komoda też elegancka, salonowa, baardzo sie mi podoba:yes:

Edi piekarniki wyszukałaś super- mnie się bardziej widzi czarny niż srebrny:yes: Poza tym oczywiście zwróć uwagę na parametry czyli ile ma funkcji pieczenia i jaką klasę. Najlepsza to A+

Sofka super, kolorek rzeczywiście bardziej do pokoju malutkiej, ale tam już macie, prawda?:(

Komodę bierz jak ma dobrą cenę- kolor zawsze można zmienić.:D

Buziaki:hug:

Sylwio w takiej samej kolejnosci obstawiam, chyba, że znajde cos jeszcze...

Aga bardzo malo piekarnikow z nizszej pólki jest A+.

komoda ma super cene, tylko czy nie jest wiocha???

mieli jeszcze rtv, 2 komodę, witryne do kompletu. problem polega na tym, że ja do swojego pokoju potrzebuje jeszcze jakis wąski słupek na ksiazki. jesli wezme te komode, na niej bedzie musial stanac telewizor, ale nie wiem co z regalem :( dla meza oczywiscie problemu nie ma, cche wziac te szeroka witryne i przerobic. dla mnie to za duzo. i teraz nie wiem. boje sie takich mebli uzywanych, jakos podswiadomie, czuje zapach takich skladzikow i jakos tak...no ale ta cena...pomysle.

wczoraj ustawilismy sofke w pokoju małej. zrobila sie w koncu jakas przestrzen, mozna swobodnie przejsc. wykonanie sofy....hmg...wizualnie mozna sie przyczepic: zle naciagniety material, z jednej strony krzywo obszyte, mimo wszystko tak tragicznie nie wyglada. zdjec nie zrobilam, bo Ala padla na niej.

Edi, najbardziej mi się podoba ten drugi od góry. Pewnie najdroższy, co?

Odnośnie klasy A+, to zastanów się czy taka oszczędność naprawdę się opłaca. Czy różnica pomiędzy A+ a A jest naprawdę znacząca? I jak to się przekłada na cenę?

Swego czasu była na forum dyskusja odnośnie energooszczędności suszarek. Któraś dziewczyna wyliczyła, że zanim zwróci się różnica w cenie (te oszczędniejsze są oczywiście o wiele droższe), to sprzęt zdąży się zużyć :p Poszukam Ci :)

Właśnie sprawdziłam, że mój piekarnik ma A-20%. Ale to tylko dzięki temu, że pisałaś o tych klasach. Ja się kierowałam wyglądem ;)

Ja szukałam i szukałam, piekarników i płyt gazowych takich raczej tanich, a w końcu rach-ciach padło na bosch-a z wyższej półki; luby do tej pory sie sobie dziwi, że on sie na to zgodził http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/n010.gif

:rotfl:

:rotfl::rotfl:

Edi, najbardziej mi się podoba ten drugi od góry. Pewnie najdroższy, co?

Odnośnie klasy A+, to zastanów się czy taka oszczędność naprawdę się opłaca. Czy różnica pomiędzy A+ a A jest naprawdę znacząca? I jak to się przekłada na cenę?

Swego czasu była na forum dyskusja odnośnie energooszczędności suszarek. Któraś dziewczyna wyliczyła, że zanim zwróci się różnica w cenie (te oszczędniejsze są oczywiście o wiele droższe), to sprzęt zdąży się zużyć :p Poszukam Ci :)

Właśnie sprawdziłam, że mój piekarnik ma A-20%. Ale to tylko dzięki temu, że pisałaś o tych klasach. Ja się kierowałam wyglądem ;)

najdrozszy :cry:

własnie sie zastanawialam nad tym plusem. raczej nie bede go na sile szukala. wole ladniejszy A niz szkarade A+

kieruje sie przede wszystkim wygladem:yes: nawet wymiarow do szafki jeszcze nie sprawdzilam, nawet nie wiem, czy sa standardowe :D

Edi

ja sama mam czarny siemensa

i taki też polecam:yes:

według mnie do twojej kuchni pasuje najbardziej czarny :yes:

fajna ta komoda :yes:

wiem, ze czarny, wiem. jeszcze zostaje mi Gorenje

gorenje.jpg

oprocz koloru i nazwy nie podoba mi sie w nim nic ;)