Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czesc Pysiaczku!

jasne, ze moge ;) komoda jest ze składziku :D ;)

czester upolowany na Heyki

dodatkowo byłam na Mieszka, Pomorzanach w lamusie czy jak mu tam (drogo) i w jeszcze jednym, ale gdzie???nie mam pojecia :D tak mnie maz obwoził po sz-nie, że nie zapamietalam drogi :D

znasz jeszcze jakies???oprocz w Heliosie na Słonku?

Edytowane przez editg

Elegancka szafa :yes:

ładnie wszystko dopasowane, małżonkowi sie pochwała należy, i nie tylko :D

;)

dzisiaj tak mi na nerwy działa, że z "tylko" nici ;)

dzięki dziewuchy. mnie sie tez w sumie podoba, chociaz nie wie, czy nie wzielam za malych galeczek. najwazniejsze, ze w koncu z kartonow wypakowani i pomału zaczynamy zyć jak ludzie ;)

czesc Pysiaczku!

jasne, ze moge ;) komoda jest ze składziku :D ;)

czester upolowany na Heyki

dodatkowo byłam na Mieszka, Pomorzanach w lamusie czy jak mu tam (drogo) i w jeszcze jednym, ale gdzie???nie mam pojecia :D tak mnie maz obwoził po sz-nie, że nie zapamietalam drogi :D

znasz jeszcze jakies???oprocz w Heliosie na Słonku?

edi okazuje się, że ja nie miałam pojęcia, że u nas w mieście takie składziki z meblami są :o

Także niestety ja Ci nic polecić nie mogę, bo zaszokowałaś mnie ilością jakie podałaś :)

Możesz coś bliżej napisać o tym w Heliosie? Tzn. gdzie go znajdę dokładniej? Może po pracy się wybiorę wybadać sytuację :)

Ja znam tylko składzik niestety, co nie za dobrze świadczy o moim rozeznaniu w terenie ;)

Na Heyki to też mogłabyś jakiś namiar podać? I może jeszcze spytać męża co to za miejscówka ta co nie wiesz? Byłabym Ci bardzo wdzięczna :yes:

stoi szafa nr 1. ciemno strasznie, więc zdjęcie tylko jedno. i jak?

[ATTACH=CONFIG]123520[/ATTACH]

górą poleci jeszcze listwa przysufitowa.

Mi się bardzo podoba :) Ogromne brawa dla męża za kawał dobrej roboty. Szafa super wpasowała się we wnękę no i ma świetny styl :)

Pysiaczku, Aga, Maju

dziękuje za szafę ;) chwalicie tak na serio, czy bardziej z grzeczności???:) bo jesli to drugie, to dziękuje tym bardziej, że podtrzymujecie mnie na duchu. co ja bym bez Was zrobiła????:D

mam jeszcze w przybliżeniu zdjęcia gałeczek:

DSC02981.jpg

nie zwracamy uwagi na "wyprasowane" koszule męża ;) mówiłam, że go pomijam :D

szafa numer 2 stoi, czekamy tylko na lustra przy frontach. zwłoka spowodowana tym, że Edzia znalazła uchwyty, idealnie pasujące do jej wizji

Uchwyt_Cubix_4f4259055952c.jpg

zdjęcie ze strony producenta

najpierw czekaliśmy, az wyjada z produkcji, żeby szklarz wiedział, jakie otwory na nie wywiercić, ale cena (50 zł/ szt), skutecznie nas zniechęciła :( a szkoda.

Pysiaczku w Sz-nie jest dużo takich składzików, lepsze, gorsze, tańsze, droższe. czasami same graty, ale można trafić na perełki (mnie sie jeszcze nie udało ;) ). znam te punkty, bo odkąd związałam się z moim m, zgodnie twierdziliśmy, że umeblujemy mieszkanie "antykami". regularnie jeździliśmy, oglądaliśmy i nigdy nic nie kupiliśmy :D

podaje namiar na Helios

http://www.antyki-ecom.pl/kontakt.html

na wyspie Puckiej

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b42f849127cc076.html#

kolejny na Firlika

http://www.mebleuzywane.szczecin.pl/

duza hala, sporo mebli i bibelotów, ciasno poukładane jeden na drugiem, ciężko cokolwiek dostrzec.

składzik na Heyki to numer chyba 27, w każdym razie zaraz za mostem w prawa stronę, w kierunku Bokarko. po lewej stronie jest napis meble uzywane, czy komis meblowy, czy jakoś tak :) sa 2 poziomy, na dole typowa graciarnia, mydło i powidło, na górze meble. uwaga na schody, miałam wrażenie, że runę razem z nimi ;)

na pocztowej kolejne antyki, baba niemiła, wyniosła, meble mają raczej na zdjęciach, moja noga tam juz nie postanie, bo nie pozwoliła wjechać z Alą ;)

o te miejscówkę zapytam męża, bo wyjechał na roboty i nie mam zielonego pojęcia, czy wróci dziś, jutro, czy za rok ;)

pytanie:

z czego mam zrobić szafkę pod umywalkę i fronty do zabudowy szafy????

normalnie wysiadam. mąż uparł się, że robi sam, juz nawet nie protestuje, i tak nie wygram, szkoda moich nerwów, jest tylko małe ale...

tam, gdzie zamawiamy fronty robią w mdf folia. wiadomo, jak wygląda...o ile w przypadku bieli nie ma problemu, tak w pozostałych kaplica. przypominam zdjęcie łazienki:

DSC01397.JPG

DSC01401.JPG

płytka w zbliżeniu:

DSC03001.jpg

jak widać, jest mocno użylona, ciapata,, dodatkowo ma widoczną strukturę. pierwotny plan był taki, że ocieplamy łazienkę drewnem. mieliśmy zrobić fronty do pralki na całą wysokość, szafkę pod umywalkę, i półki, obok kibelka. drewna nie będzie, a z tej foliowanej płyty nic nie mogę wybrać :( wszystko ciapate, "sękate", wiśniowe, pomarańczowe, mahoniowe, rude...obstaję teraz za czymś gładkim. póki co z gotowców znalazłam gładką biel ;) i rózne odcienie beżo- szarości, cappuccino, ale to wszystko jest wysoki połysk :( nie wiem co teraz. same zobaczcie

cdn

Edytowane przez editg

DSC03002.jpg

załapał sie kłak psa, sorki ;)

co teraz???co robić???gdzie szukać???czego???w jakim kolorze??? mąż, jak to mój mąż, kazał coś wybrać i zamilkł :( teraz wyjechał, a do jego powrotu muszę podjąć decyzję :( tylko z czego mam wybierać? z tych pomarańczy???juz wole dożywotnio myć zęby w wannie...pomóżcie! dajcie namiar na coklwiek, żebym miała jakąś alternatywę do obrony