Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szkoda,że tak daleko mieszkasz, mogłabym pomóc w przygotowaniach a tak ...

Ja mam zdecydowanie bliżej i mogłabym pomóc ale mocna jestem tylko w ciastach w sumie a to już temat obstawiony przecież :)

:) dzięki dziewczyny, jakoś dam rade ;) chyba...;)

wczoraj pół nocy trybowałam skrzydełka, które zamroziłam do soboty ;) musze sobie jakoś etapami czas wydzielac.

wieczorem dojechał piekarnik :wave: jest cudowny :rolleyes: jeszcze podłaczenie (nie wiem kiedy bo na weekend wyjezdzamy). nie przewidziałam jednego- teraz szafka narożna nie otwiera się do końca :( :bash: wczesniej lądowała w dziurze, przeznaczonej pod piekarnik, trudno, trzeba to jakos zniesc

hej, hej!

wrociłam po ciężkim weekendzie u teściowej :sick: wypruta, a jednoczesnie tak nabuzowana, ze niech to szlag, dobrze, ze ze spowiedzia chrzcinowa czekałam do ostatniej chwili ;) piekarnikiem się nie nacieszylam, gościu, który mial zrobić podlaczenie, olał mnie i wylaczyl telefon. moze dzisiaj sie uda z innym.

piekarnik wymarzony ;) ma sie te sile perswazji ;)

edi jak tam po chrzcinach co?

Co pysznego przygotowałaś?

Masz dla nas jakieś zdjęcia? :)

Witam Wszystkich po dłuzszej nieobecności.

chrzciny za nami, moje dziecko bezgrzeszne i słodko odsypia. tlum ludzi spowodował, że rano, przed mszą nie mogła zasnąc i padła na stojąco na moich rękach przed całą ceremonią.

impreza się udała, łącznie zaprosiliśmy 23 osoby. było ciasno, ale każdy był na to przygotowany ;) najważniejsze, że 1 raz od naszego ślubu spotkała się cała rodzina, nasze babcie, rodzice, rodzeństwo z dziecmi. przygotowań było masa, ale nic a nic nie zaluje. zrobilam rosol, kotlety schabowe, zrazy w sosie, palki z kurczaka, skrzydelka faszerowane miesem, pieczarki faszerowane mielonym, karkowke w sosie,nogi z krolika, zabie udka, sakiewki ze schabu z pieczarkami i serem z sosem pieczarkowym. ilosci nie wspomne, po powiecie, ze oszalalam :) 3sałatki obiadowe, dodatkowo jarzynowa, lazurowa, grecka, warstwowa z tunczyka. robilam wszystko nocami, w sobote do 5.30, a mala wstala o 5.45, ale emocje dodawaly mi sil, mialam powera jak nigdy ;) na slodko 4 blachy ciasta + tort. kazdy byl w szoku, ze z dzieckiem na rekach udalo mi sie tyyle zrobic. nikt nie wyjechal glodny, kazdy z miesnym pakunkiem. bylo warto sie natrudzic. szkoda ze alutka malutka i malo rozumie.

bedziecie niepocieszone, bo zdjec nie ma...my bylismy zaganiani, nawet aparatu nie bralismy. goscie cos cykali, ale poki co sama tego na oczy nie widzialam, nawet nie wiem, czy nadaje sie cos, aby publicznie pokazac. jak tylko otrzymam, obiecuje ze wstawie.

bajzel ogarniety, mam jeszcze 3 dni "wakacji" i wracam do pracy, dlatego raczej rzadziej będę na fm.

pozdrawiam wszystkich.

przez to chrzcinowe zamieszanie zdałam sobie sprawe, że nie pokazałam zaległych zdjęć. u mnie samo gadu gadu, pitu, pitu, nikt sie o zdjecia nie upomina ;) (chyba nie ma co ogladac :D ), ale postanowiłam Wam pokazać swoj wybłagany piekarnik ;) jest super, sprawdził się znakomicie, czyszczenie jest bajką, tylko jest cholernie niefotogeniczny ;) wszędzie odbijają się moje nogi, niebieskie kapcie :D, więc zdjęcia przekombinowane, robione z ukrycia :D

oto on :D

DSC03193.jpg

DSC03195.jpg

Dzień Dobry :wiggle:

Cieszę się,że chrzciny się udały ... ale naszalałaś się kobieto z tymi potrawami ... podziwiam Twoje chęci :eek:

A piekarnik moja kochana, to bądź tak dobra i pstryknij z dalszej perspektywy ( Twoje nogi i niebieskie kapcie absolutnie mi nie przeszkadzają ) bo teraz to za wiele nie widać :p