Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej, hej!

ciagle przestawiamy sie na nowe tryby, jest mega ciezko. czasowo i siłowo, pobudka o 5, biegiem do pracy, 8 godzin na stojąco, biegiem z pracy, mijamy się z mężem w drzwiach, on wpada, ja wypadam. ja wpadam, on juz stoi w butach i wypada. jednak najwazniejsze, ze Ala nie poszła w obce rece, nie ma co sie zalic, byle do przodu.

w tym tyg mam w większości popołudniowe zmiany, tęskni mi sie strasznie. dzis ranek wychodzilam Ala spała, wrocilam na usypianie, spi do tej pory :( nawet nie mam kiedy jej wysciskac, nie slysze jej agluuu :( cos czuje, ze szybko mi dziecko urośnie ;)

jutro wraca główne szefostwo...brrrr, to dopiero będzie jazda...czas na meliskę ;) a po tygodniu relanium :D

na fm będę w sobotę ;) chyba...

jezdem :D

miałam wpaść w sobotę, ale nie wytrzymałam :D

mąż na robotach, dziecko odleciało, a ja nie wiedziałam w co ręce wsadzić, więc odpaliłam kompa :D

dziś dla odmiany wykończeniowo ;) choć nadal alutkowo- wykończeniowo ;)

bo dumam sobie i dumam...jak wiecie, lub nie na dzień dzisiejszy stoją tam stare meble (BRW), dawno, dawno temu, wioząc je z miejscowości na Ś, miałam plan, co zrobić aby sie ich pozbyć ;) w trakcie przeprowadzki same się zniszczyły ;) i jakoś ciagle, z dnia na dzień niszczeją bardziej ;) pokazałam m, jakie jego jedynaczka ma meble w pokoju ;) i kombinowałam ;)

pomalutku, pomalutku, etapami, coby chłopa nie zrazić, tylko zarazić ;)

zaczęłam od szafy...bo ja prasuje, układam przekładam, bo teraz pracuje, a dalej nocami prasuje ;) bo nie mam gdzie tego składać, bo wszędzie ciasno, bo wszystko się gniecie, bo kurde trza dziecku kupić porządną szafę. przygotowałam się wcześniej, a jak. pokazałam Ikea, że szafa 500 zl ;) bo prawie na wymiar, bo biała, bo neutralna, bo dziewczęca i go przekonałam ;) decyzja zapadła: kupujemy szafę...;)

minął tydzień. bo sama szafa to mało, bo przecież nie będzie gdzie trzymać książeczek, bo coś trzeba wymyślić, bo grzechotki się walają, bo na nic nie ma miejsca...a Ty tak fajnie zrobiłeś szafy, to może zrobisz swojej jedynej córce jakieś półeczki/regaliki albo cos...udało się bedą półeczki ;)

m : "ale stare meble maja 3 lata, co z nimi"???mówie, może Twoja mama je wezmie, (przeciez ja teściową strasznie kocham i wszystko jej oddam) ma jeden nieumeblowany pokój, wstawimy je tam i będą jak znalazł jak pojedziemy na wakacje, bedzie można sie spokojnie wypakować (akurat ;) ).

kombinuje dalej, bo wcale nie chce szafy za 500 ;) tylko jeszcze chwilke musze poczekac ;)

ale mam problem z sensownym ustawieniem. wkrótce pokaże o co chodzi. tyle tytułem wstępu ;) cdn

pozdrowienia

Karolka łapki beda sie odbijać, ale te słodkie łapeczki tam kocham, że wybaczę, nawet jeśli miałaby postemplować cała scianę ;)

dotarłam! uff

dziękuje w imieniu męża za szafy. przekaże Wasze komplementy, niech się chłopina cieszy ;)

cd postu z dnia 02.08. 2012 r. :D

Alutkowy pokój

DSC03271.jpg

jak widać ciężko ustawny. mam nadzieję, że znajdzie sie jakaś dobra dusza, która pomoże mi to wszystko zgrac w całość

wstępne założenia:

nie mebluje dla niemowlaka, potrzebuję mebli uniwersalnych, rosnących z dzieckiem. pokój bedzie szaro- różowy + białe meble, szara kanapa. wiem, wiem, nuda, nie zaskoczę nikogo, ale póki co mała się nie buntuję, będą barwy o jakich w dzieciństwie marzyła mamusia ;) + panele dąb + drzwi białe fiord

1 sciana pokryta różową tapeta w białe groszki + zasłony w ten deseń, obok białej rolety rzymskiej ( miała być kratka vichy, potem paski, stanęło na groszkach, czy ostatecznie- nie wiem)

garsteczka inspiracji

z góry przepraszam za kradzione zdjęcia. jesli ktos rozpozna swoje, pisać, ponieważ jak kradłam, nie pytałam o zdanie, a dziś nie znam źródła.

Charlotte%u00252527sRoom.jpg

najładniejsza. podoba mi sie tu wszystko

girl-pink-room-from-verbaudet.jpg

bardziej wyraziście

sarah%u00252520story%2520nursery.jpg

brudny róż

i groszki, grochy, kropeczki

DP_Fiorella-Design-Kids-Room-Bedroom-Window_s4x3_lg.jpg

Edytowane przez editg

gdzie leży problem. chciałabym wstawić pojemna szafę, kanapę, łóżeczko (które z czasem zamieni sie na komodę), blat, choćby malusi na laptopa (naprawdę w innym miejscu nie znajde na niego miejsówki) półeczki/regaliki na zabawki, ksiażeczki i inne bajery. wiem, że będzie ciężko. pokój tramwaj, powinnam optycznie zmieniac proporcje, ale za bardzo nie potrafie sobie poradzic. :( (stad pierwotnie pomysł pionowych pasów na długiej scianie)

czas na wymiary i inspiracje

cdn ;) kiedys...

Edi

inspirację obłędne

ja sie to /was przeprowadzam :rolleyes:

Myślę że spokojnie wszystko tam poupychasz

ja w pokoiku 9 metrowym wcisnęłam szafę, 2 metrowe łóżko , 90 cm łózko syna , regał, i wysoka szafkę oraz komodę :o

i nie było tragedii ;)

na razie mała nie mam za dużo zabawek( tam myślę :confused:;)) ale z czasem zacznie Wam przybywać tego majdanu to pomysł za w czasu o jakimś sporym miejscu na przechowywanie

Dropku masz rację, ciężka sprawa, prawda?

Aga dziękuje, dajemy rade, w sumie najgorsze było załapać bakcyla, teraz już z górki. fakt, mamy mało czasu dla siebie w 3, ale bynjamniej sa one bardziej wyczekiwane i sensowniej spożytkowane ;)

Karola, dawaj, przeprowadzaj sie :D przyda sie pomoc do Ali :D wprawę masz :p i prasować lubisz :p i jeszcze jakies dodatki mi wynajdziesz :D same plusy ;)

nie dam rady dzis nic innego napisac. bo ciagle siedze w pracy :mad: dobrze, że muratora maja ;)

wymiary pokoju beda innym razem ;)

Edi, czekam na wymiary mebli, to może uda mi się coś zmajstrować :rolleyes:

Zamysł fajny! Te kropeczki brzmią ciekawie.

poważnie???Aniu jesteś kochana :hug:

juz spieszę z wyjaśnieniem ;)

musi pozostać: kanapa wymiary 147/ 100 (147/ 194 po rozłożeniu)

zdjęcie ze strony producenta, moja jasno szara

dscf0458h.jpg

dscf0460s.jpg

łóżeczko 66/147

okno ma 120 cm szerokości, na lewo od okna wisi grzejnik wymiary 40/ 60 :(

Hej Edyto,

superowe inspiracje, 5m x 2,5m - to nie jest tak mało, Alutek będzie mieć na pewno cudny pokoik:yes:

dzięki Sylwio za wiarę, staram sie ;)

Editg,

jestem u Ciebie po raz pierwszy - mistrzowskie łączenie kolorów!!!

Ależ Ty masz piękną kuchnię!!!! Obłędna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cudne szarości i biele - przepiękne kolory ścian i listwy!

witaj Sharlotko :):welcome: bardzo mi miło, że zajrzałaś. zapraszam częściej :yes:

dziękuję za liczne komplementy, zarumieniłam się. kuchnia jest najbliżej końca, choć mam jeszcze jeden pomysł na nia ;) czekam tylko na odpowiedni moment ;)

Edi :

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Screenshot_3-5.png

Prawy przycisk myszy i pokaż obrazek.

dziękuje kochana, slicznie dziękuje :hug: pomysl fajowy. strasznie podobają mi się symetryczne zabudowy, siedziska i poduchy, mam mnostwo takich inspiracji, ale obawiam sie, że jednak nie przejdzie :( na lewo od oknana scianie A wisi paskudny grzejnik, który ogranicza wszystko po lewej stronie, drzwi sa tarasowe, więc nie ma opcji, aby je zabudować :( a żałuję, tak strasznie załuje :cry:

kombinowaliśmy na kilka sposobów. jedyna opcja, która rozsądnie brzmi ilościowo, ale nie wygląda :( bo wydłuża dodatkowo pokój :(

ala.jpg

nie wiem, czy isc w proste fronty, temat rzeka.

biurko

DSC_0002-4.jpg

kids-study-room-layout.jpg