aregh24 11.01.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam. Jestem w posiadaniu bramy garazowej marki BigTor z napedem Solo 800N. Moim problemem jest samoczynne otwieranie sie bramy po jej zamknieciu (musze brame zatrzymywac pilotem). Niestety nie posiadam do napedu zadnej instrukcji. Czy ktos z szanownych kolegow jest w stanie pomoc mi w rozwiazaniu tego problemu? Moze link do jakiegos manuala. Sam niestety nic nie znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aregh24 13.01.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Naprawde jestem jedynym użytkownikiem tego cuda? Nikt z Was sie z tym sprzetem nie spotkal? Ehh... zrobiłem fotke temu czemuś, może teraz bedzie latwiej. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f6750c219f83d6e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 13.01.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Może najpierw skontaktuj się z fachowcami z Big Tora. Firma działa więc nie powinno być problemu. http://www.bigtor.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aregh24 14.01.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Po wielu godzinach poszukiwan udalo mi sie wreszcie znalezc anglojezyczna wersje instrukcji na jakiejs chinskiej stronce:http://www.shbaolu.com/CH/products.aspx?sort_type=%B3%B5%BF%E2%C3%C5%BF%AA%C3%C5%BB%FACzy pasuje ona do mojego napedu sprawdze jak bede na budowie. edit: z tego co widze to link nie wkleil sie poprawnie ze wzgledu na chinskie krzaki Edytowane 14 Stycznia 2012 przez aregh24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 14.01.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Jeśłi lubisz podchodzić sam do wyzwań to OK. Prościej byłoby tę instrukcję po polsku otrzymać mailem z BigTora. No ale klient nasz Pan. Rób jak Ci wygodniej i szybciej. Trochę się dziwię że w ogóle na forum o to pytasz... Spróbuj namierzyć producenta silnika. Jest gdzieś w Chinach... Tu masz linka do tanich lotów do Pekinu:http://www.travelnow.pl/tanie-loty-Warszawa-Pekin,450.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aregh24 14.01.2012 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Już sobie wyobrażam email zwrotny typu: "Usterka wymaga interwencji serwisanta... blablabla... cena xxx zł"Jakby firma była fair wobec klienta to nie musiałbym się nikogo prosić o instrukcje bo dostarczono by mi ją po zakupie bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 14.01.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) sprawdź krańcówkę zamknięcia, taka brama jak napotka na przeszkodę (u ciebie posadzkę) to się samoczynnie otwiera. Może po prostu masz tą krańcówkę zamknięcia uszkodzoną lub w złej pozycji umiejscowioną trzeba ją przesunąć, żeby napęd się wyłączył zanim brama uderzy w posadzkę,lub jeszcze może masz źle ustawione czasy zamknięcia (w zależności od modelu napędu) bramę się uczy czasu jaki ma zamykać i otwierać bramę Edytowane 14 Stycznia 2012 przez 1igor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Już sobie wyobrażam email zwrotny typu: "Usterka wymaga interwencji serwisanta... blablabla... cena xxx zł" Jakby firma była fair wobec klienta to nie musiałbym się nikogo prosić o instrukcje bo dostarczono by mi ją po zakupie bramy. sparwdziłeś i tak Ci odpisali/odpowiedzieli czy tylko domniemujesz że tak będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 18.01.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 WitamW sobotę mam montaż tej bramy.Czy nie dostałeś manuala przy montażu?Jak ona się spisuje? Z góry dziękuje za odpowiedz Daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aregh24 20.01.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 coulignon nie sprawdziłem, po prostu tylko spekuluję.daro31ie manuala nie dostałem. Gdybym był przy montażu to pewnie bym się o niego upomniał. Jeśli chodzi o jakość bramy to nic powiedzieć nie mogę bo nie mam doświadczenia z tego typu urządzeniami. Jest to moja pierwsza brama, innych nie widziałem, więc nie wiem jak wypada ona na tle konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 22.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam Wczoraj zamontowali mi okna oraz bramę tej firmy. Dostałem manuala wszystko pracuje ok Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
friedmar 03.06.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Gwarancja wynosi 2 lub 5 lat w zależności od tego jak często jest serwisowana. http://admin.bigtor.pl/pliki/materialy/Gwarancja.bigtor.pdf Na każdej bramie znajduje się tabliczka znamionowa z nazwą firmy, która kupiła tę bramę od producenta i zainstalowała u Ciebie. Tak jest w bigtorze niemal od zawsze....Sprzedaż produktów budowlanych bez tabliczki z oznaczeniem CE, gdzie określa się ustawowo: numer badającego ciała notyfikowanego w UE i protokołu badań typu dopuszczających na rynek, właściwości bramy - jest bardzo surowo karana w Polsce i w Europie więc wątpliwe by dealer odważył się ją zdemontować. Skoro masz problem z bramą to oprócz karty gwarancyjnej 5 letniej masz dwa lata rękojmi u sprzedającego. U sprzedającego, którego nazwę na bramie umieścił jej producent. Gdzie więc jest problem? Witam. Jestem w posiadaniu bramy garazowej marki BigTor z napedem Solo 800N. Moim problemem jest samoczynne otwieranie sie bramy po jej zamknieciu (musze brame zatrzymywac pilotem). Niestety nie posiadam do napedu zadnej instrukcji. Czy ktos z szanownych kolegow jest w stanie pomoc mi w rozwiazaniu tego problemu? Moze link do jakiegos manuala. Sam niestety nic nie znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.06.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Gdzie więc jest problem? Może problem leży w archeologach odkopujących stare tematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts