Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z brama garazowa BigTor.

Recommended Posts

Witam. Jestem w posiadaniu bramy garazowej marki BigTor z napedem Solo 800N. Moim problemem jest samoczynne otwieranie sie bramy po jej zamknieciu (musze brame zatrzymywac pilotem). Niestety nie posiadam do napedu zadnej instrukcji. Czy ktos z szanownych kolegow jest w stanie pomoc mi w rozwiazaniu tego problemu? Moze link do jakiegos manuala. Sam niestety nic nie znalazlem.

Po wielu godzinach poszukiwan udalo mi sie wreszcie znalezc anglojezyczna wersje instrukcji na jakiejs chinskiej stronce:

http://www.shbaolu.com/CH/products.aspx?sort_type=%B3%B5%BF%E2%C3%C5%BF%AA%C3%C5%BB%FA

Czy pasuje ona do mojego napedu sprawdze jak bede na budowie.

edit: z tego co widze to link nie wkleil sie poprawnie ze wzgledu na chinskie krzaki

Edytowane przez aregh24

Jeśłi lubisz podchodzić sam do wyzwań to OK. Prościej byłoby tę instrukcję po polsku otrzymać mailem z BigTora. No ale klient nasz Pan. Rób jak Ci wygodniej i szybciej.

Trochę się dziwię że w ogóle na forum o to pytasz...

Spróbuj namierzyć producenta silnika. Jest gdzieś w Chinach...

Tu masz linka do tanich lotów do Pekinu:

http://www.travelnow.pl/tanie-loty-Warszawa-Pekin,450.html

sprawdź krańcówkę zamknięcia, taka brama jak napotka na przeszkodę (u ciebie posadzkę) to się samoczynnie otwiera. Może po prostu masz tą krańcówkę zamknięcia uszkodzoną lub w złej pozycji umiejscowioną trzeba ją przesunąć, żeby napęd się wyłączył zanim brama uderzy w posadzkę,lub jeszcze może masz źle ustawione czasy zamknięcia (w zależności od modelu napędu) bramę się uczy czasu jaki ma zamykać i otwierać bramę Edytowane przez 1igor1

Już sobie wyobrażam email zwrotny typu: "Usterka wymaga interwencji serwisanta... blablabla... cena xxx zł"

Jakby firma była fair wobec klienta to nie musiałbym się nikogo prosić o instrukcje bo dostarczono by mi ją po zakupie bramy.

sparwdziłeś i tak Ci odpisali/odpowiedzieli czy tylko domniemujesz że tak będzie?

coulignon nie sprawdziłem, po prostu tylko spekuluję.

daro31ie manuala nie dostałem. Gdybym był przy montażu to pewnie bym się o niego upomniał. Jeśli chodzi o jakość bramy to nic powiedzieć nie mogę bo nie mam doświadczenia z tego typu urządzeniami. Jest to moja pierwsza brama, innych nie widziałem, więc nie wiem jak wypada ona na tle konkurencji.

• 2 years później...

Gwarancja wynosi 2 lub 5 lat w zależności od tego jak często jest serwisowana.

http://admin.bigtor.pl/pliki/materialy/Gwarancja.bigtor.pdf

Na każdej bramie znajduje się tabliczka znamionowa z nazwą firmy, która kupiła tę bramę od producenta i zainstalowała u Ciebie. Tak jest w bigtorze niemal od zawsze....Sprzedaż produktów budowlanych bez tabliczki z oznaczeniem CE, gdzie określa się ustawowo: numer badającego ciała notyfikowanego w UE i protokołu badań typu dopuszczających na rynek, właściwości bramy - jest bardzo surowo karana w Polsce i w Europie więc wątpliwe by dealer odważył się ją zdemontować.

Skoro masz problem z bramą to oprócz karty gwarancyjnej 5 letniej masz dwa lata rękojmi u sprzedającego. U sprzedającego, którego nazwę na bramie umieścił jej producent. Gdzie więc jest problem?

Witam. Jestem w posiadaniu bramy garazowej marki BigTor z napedem Solo 800N. Moim problemem jest samoczynne otwieranie sie bramy po jej zamknieciu (musze brame zatrzymywac pilotem). Niestety nie posiadam do napedu zadnej instrukcji. Czy ktos z szanownych kolegow jest w stanie pomoc mi w rozwiazaniu tego problemu? Moze link do jakiegos manuala. Sam niestety nic nie znalazlem.