nydar 29.01.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Oświeconą górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 29.01.2012 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 ilosciowo oswiecona goraczas zajac sie lodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 30.01.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Chłopie w jakim ty świecie żyjesz .Montuje rzeczy za 30-40.000PLN.Pani domu sprawdza,czy ,,ładne",a pan domu nawet nie spyta czy wytrzyma,przed płaceniem pyta żony czy się jej podoba.Zona mówi ,że tak ,to płaci.Czasy facetów technicznych już minęły.Takie mam doświadczenie z klientami z tzw.wypasionych domów. ale o co tu chodzi, bo nie kumam ja myślałem, że to Ty jesteś inwestorem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil75 30.01.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 jescze czesto daje sie asfalt plyty albo gipsy zewnetrzne GU 9mmpodaje od srodka pomieszcenia gips12deska 50mm w niej jest elektryka i welnafolia 0,15mmdeska glowna 198mm one sa gladkie i fazowane na rogach jak dupa niemowlaka to powoduje ze jest mniej palna:)gips zewnetrzny 9mm albo 12 mm plyta asfaltowa czesciej daje sie plyty asfaltowe bo sa tansze i bardzo lekkie montije sie je na papiakiparoizolacja polecam tylko kupowac te drogie:)deska wentylacyjna 23mmi na koniec drewniana izolacja z mozlowoscia wymiany na jakies plyty drewniane do ktorych kreci sie 3cm styropian i tynkuje na siatcewazne jest aby ta pr\erwa 23mm byla zachowana zawsze a w dachu min 50mm ps. welny w dach daje sie min 300mm ale my dajemy 350-400 za dodatkowa oplata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 30.01.2012 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Aby być inwestorem to muszę pracować.A moja praca to właśnie montowanie.I z tego mam pieniądze na inwestowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 11.02.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Spostrzeżenia z budowy,po wylaniu anhydrytu(4,5-5cm na 140m2) na ogrzewanie podłogowe.Wylewka została wykonana w piątek przed nadejściem fali mrozów.Po dwóch dniach od wylania,uruchomiłem ogrzewanie podłogowe.Wilgotność 95% temp.wewnątrz 14oC.Wszystkie śruby wystające z MFP kondensowały wilgoć.Woda spływała po płycie.Dzisiaj wilgotność spadła do 60%(od wylania włączony wentylator wyciągowy i nadmuchowy przez GWC). Wilgoć z płyt zaczyna znikać.Wniosek .Sruby mocujące styropian do poszycia,mogą być żródłem kondensacji wilgoci w nie sprzyjających warunkach wilgotności pomieszczenia i temp.poszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 12.02.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 dobrze obserwujesz, więcej takich spostrzeżeń, wiele mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 17.02.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Kilka dni temu ,słoneczna,bezwietrzna pogoda.Temp. na zewnątrz -8oC .Lubię mierzyć ,sprawdzać.Montowałem maszt w ścianie bocznej na antenę TV.Musiałem przewiercić się przez izolację styropianową i MFP. Temperatura styropianu przy -8 o C ,32 oC.Tak sobie myślę.Wilgotność na zewnątr 1,9gr./m3.Wilgotność w styropianie przy max. nawilżeniu 30-40gr./m3 styropianu.Z tego wynika,że nawet w mrożne dni styropian będzie odparowywał.Co się stanie gdy położymy warstwę styropianu,przerwa powietrzna,styropian.Warstwa zewnętrzna styropianu podgrzeje się ale efekt kominowy usunie ciepło poza ścianę .Warstwa przy MFP będzie zimna i nie pozbędzie się wilgoci.Wniosek .Lita warstwa styropianu odprowadzi efektywniej wilgoć niż styropian,przerwa,styropian.Chyba,że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 30.01.2021 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Minęło 8 lat, zgnił ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts