Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

co ty pieprzysz??? nie ma znacznie to że ma zaizolowana termicznie podłogę tylko to że ciepło z domu będzie mu przenikać z domu do garażu .. i jeśli tak jak ty chciałby dać ogrzewanie to nie musi .... bo i tak ciepło płyta będzie oddawała do garażu ... lub tak jak ja może odizolować płytę w obrysie garażu

Drogi R&K trochę kultury to primo.

Secundo pisałem wcześniej jak mozna odizolować termicznie nieogrzewany garaż od ogrzewanej częśći budynku ( ocieplenie ścian, sufitu, ciepłe drzwi ) a róznica jest taka jak napisałem.

po prostu wszędzi się wcinasz ze swoimi "niepodwazalnymi" teoriami

przeczytaj to co wyzej napisales - a pozniej sam zastanow sie nad tym .... bo tylko piszesz po to by pisac a nie by komus sensownie odpowiedziec i podpowiedziec

Tak jak w innych przypadkach ( z wyjątkiem tego że masz zaizolowaną termicznie podłoge i nie będziesz mógł z tego tzw. darmowego grzania skorzystać ).

w jakich innych przypadkach ? kazdy jest inny - sa podobne ale nie takie same!?!?

z jakiego darnmowego grzania? jeszcze o takim nie słyszałem

prosiłem Cie o szczegóły dotyczace Twojego domu w tym lub podobnym watku - nie doczekałem się - nie publikujesz swoich rozwiazan a sie wymadrzasz ...

kolejny teoretyk

w jakich innych przypadkach ? kazdy jest inny - sa podobne ale nie takie same!?!?

z jakiego darnmowego grzania? jeszcze o takim nie słyszałem

prosiłem Cie o szczegóły dotyczace Twojego domu w tym lub podobnym watku - nie doczekałem się - nie publikujesz swoich rozwiazan a sie wymadrzasz ...

kolejny teoretyk

Kolego R&K cóż za wnikliwa analiza ,,kazdy jest inny - są podobne ale nie takie same '' ( toż to Sokrates by się nie powstydził ).

Jak coś cytujesz to cytuj dokładanie - napisałem tzw. ( tak zwanego ) darmowego ( anie jak zacytowałeś darnmowego ) grzania , czyli wykorzystania ciepła gruntu które w obrębie budynku z ocieplonym fundamentem przy braku izolacji termicznej na posadzce garażu może posłużyć do jego ogrzania.

PS. to że nie publikuję zdjęć na forum nie oznacza że jestem teoretykiem ( chcesz zobaczyć - zapraszam do mnie info na priv ).

• 5 weeks później...
Kolego R&K cóż za wnikliwa analiza ,,kazdy jest inny - są podobne ale nie takie same '' ( toż to Sokrates by się nie powstydził ).

Jak coś cytujesz to cytuj dokładanie - napisałem tzw. ( tak zwanego ) darmowego ( anie jak zacytowałeś darnmowego ) grzania , czyli wykorzystania ciepła gruntu które w obrębie budynku z ocieplonym fundamentem przy braku izolacji termicznej na posadzce garażu może posłużyć do jego ogrzania.

PS. to że nie publikuję zdjęć na forum nie oznacza że jestem teoretykiem ( chcesz zobaczyć - zapraszam do mnie info na priv ).

jakie ogrzanie? za to Nobel Ci sie należy

• 3 weeks później...

ogrzewanie w garażu? Tosz to pan pikuś przy domach o pow. uż. 80 m.kw/osobe albo 30 cm styro na ocieplanie betonu w ziemi, hehe

no ja bym tak ostro tego nie potępiał tego OGRZEWANIA ! :)