zxrek 11.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam ,pytanie moje jest następującej treści:W jaki sposób podczas murowania połączyć sciankę z gazobetonu ze słupami od więżby.Słupy mają być częściowo ukrte w ściance.Czy wbijać w nie gwożdzie,które schowają się w poziomych fugach,czy może ich wogóle nie łączyć.Jak to powinno być prawidłowo zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 12.01.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Słupy lejesz z betonu razem z wieńcem górnym-to spina te pustaki/bloczki miedzy słupami.Nie wiem czym się przejmujesz bo to wypełnienie miedzy słupkami nie przenosi obciążeń, po to się zbroi słupy i wieniec górny.ściankę działową o ile to możliwe zaczynasz tam gdzie możesz wiązać ze ścianką kolankową. Możesz łączyć na łącznik plaski/kotwę i specjalne gwoździe jak to jest w przypadku gazobetonu. Edytowane 12 Stycznia 2012 przez greyzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zxrek 12.01.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Mi chodzi o słupy drewniane,które stoją na poddaszu i podtrzymują płatwie pośrednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 12.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Drewno to raczej trzeba odizolować od muru niż go z nim łączyć.Omijasz jak możesz albo izolujesz jak wypada w świetle ściany, łączyć nie warto bo drewno żyje własnym życiem. W budynku nie masz wiatrów więc się ścianka działowa nie przewróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 15.01.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 niedawno był identyczny temat założony...napiszę to samo : drewno może być ozdobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts