AniaWarm 12.01.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie. Jeśli ktokolwiek miałby jakieś pytania odnośnie budowy naszego funkconalnego to zapraszam:) Nasz domek budujemy w Rumi, korzystając z "dziwnej" zimy postanowilismy już nie czekać i rozpoczeliśmy prace. Dzisiaj murarze zbijają szalunki:) Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez AniaWarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witaj Aniu:) Piorunujące tempo jak na 2 dni! Gratuluję rozpoczęcia:) I nie przejmuj się może ta mini-zima szybko ustąpi i będziecie mogli ruszyć dalej pełna parą Podoba mi się projekt Waszego domu, fajna prosta bryła. Przemyśl sobie dokładnie różnego rodzaju schowki:) Na tym etapie jeszcze można wprowadzić minimalne zmiany:) Powodzenia życzę i dużo zapału:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 16.01.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Bardzo dziękuję za miłe słowa, tak naprawdę to nie śpieszy się nam zbytnio ale miło było patrzeć jak wszystko idzie do przodu w takim tempie:) Niestety wygląda na to, że to nie będzie mini-zima bo śniegu coraz więcej:( Edytowane 16 Stycznia 2012 przez AniaWarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkwasigroch 16.01.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 witaj ja również po długich wewnętrznych bojach dojrzałem to tego projektu. Jestem na etapie zmian w projekcie. Natomiast patrząc na rzuty stale nurtują mnie dwa pytania. Może akceptując ten projekt się z tym uporaliście. Chodzi mi o przejście z jadalni do salonu, czy wizualnie nie jest za wąskie ? I druga sprawa to ocieniony taras na parterze. Moja żona bardzo za tym optuje, natomiast ja zastanawiam się czy nie jest zbyt głęboki i w salonie nie będzie za ciemno. Zastanawialiście się nad tym ? Będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 17.01.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Cześć Bardzo się cieszę, że przybywają osoby które zdecydowały się na ten projekt.My wybraliśmy go po przejrzeniu chyba wszystkich innych możliwych projektów. Możliwości zmian jest wiele na przykład powiększenie salonu i jadalni o taras...ale my tego nie potrzebujemy bo dom byłby wtedy za duży... Dla nas wejście jest idealne i nawet prawdopodobnie wstawimy drzwi do salonu poniewarz chcemy aby był oddzielony od kuchni i jadalni.Nie obawiamy się również że będzie zbyt ciemno w salonie mało tego zlikwidowaliśmy duże okno rozsuwane na rzecz małej panoramy i również zlikwidowaliśmy okno balkonowe w jadalni dodatkowo zdecydowaliśmy usadowić budynek tak aby całe przeszklenia były od strony północnej:P poniewarz od tej strony będziemy mieli wspaniały widok i nie chcemy popołudniowego słońca, wielo osób na pewno się zdziwi poniewarz panuje teraz hype na energooszczędność itp ale w tej chwili mieszkamy również w budynku który ma okna od strony pólnocnej i jesteśmy super zadowoleni i za nic bym tego nie zmieniła:) Na pewno bedziemy korzystali z tarasu chociażby do składowania i suszenia drewna do kominka:p Szczerze mówiąc chcieliśmy malutki domek i coraz bardziej obawiam się , że będzie za duży... Ciężko na razie to sobie wszystko w myślach wyobrazić i rzeczywistość na pewno wszystko pokarze. A gdzie planujecie budowę swojego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkwasigroch 18.01.2012 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 na pewno nie chcemy go powiększać bo docelowo będzie tam mieszkało dwoje osób, moja żona i ja. nieustannie siedzę w projektach i piekielnie trudno coś znaleźć. Ten dom jest trochę za duży ale układ pomieszczeń jest na prawdę dobry. Choć na górze chcemy zrezygnowac z jednego pokoju na rzecz pralni i garderoby oraz powiększenia jednego z pokojów. Mamy dzieci na studiach więc mamy nadzieję że poza naszą sypialnią dwa pozostałe pokoje od czasu do czasu będą wykorzystane dziękuję za Twoją szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 18.01.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 My również na poddaszu zdcydowaliśmy się na połączenie dwóch pokoi w jedną dużą sypialnie z garderobą oraz toaletą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts