Juustyna 12.01.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam!Nie bardzo wiem, gdzie założyć ten temat, więc zakładam tutaj.Proszę o rady.Sprawa wygląda tak.Jestem w posiadaniu starego domu drewnianego. Jedyne co z niego nadaje się do czegokolwiek to fundamenty, które są w dobrym stanie.Prąd, gaz i woda jest podciągnięta - nie ma tylko kanalizacji.Nie bardzo wiem jak się za to teraz zabrać.Budując na obecnych fundamentach muszę mieć projekt robiony indywidualnie - co będzie oznaczało wyższy koszt.Wybijając nowe, które będą załóżmy 1 metr szersze od starych, te stare też muszę usuwać?Nie ukrywam, że zależy mi na tym, aby z tym wszystkim było związane jak najmniej formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 13.01.2012 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Z tymi pytaniami to do projektanta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 13.01.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Nic nie wiemy o Twoim fundamencie, napisz cos wiecej. ale ja bym budowal na nowym... a dlatego ze:Domy drewniane zazwyczaj maja mniejszy fundament niz murowane bo sa duzo lzejsze i nie maja takich obciazen, czyli zapewne Twoj dotychczasowy fundament nadal by sie ale do domu drewnianego, poza tym ten stary fundament zapewne nie jest dobrze zaizolowany i mozesz potem miec problemy z wilgocia, przemarzaniem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 15.02.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam! Budując na obecnych fundamentach muszę mieć projekt robiony indywidualnie - co będzie oznaczało wyższy koszt. Nie zawsze projek indywidulany to wyższy koszt. U mnie to było 1000zł więcej, wg mnie do przełknięcia, dodatkowo masz wpływ na detale swojego domu. Najwieksza zaleta wg mnie, nie mieszkasz w jakimś Gargamelu których jest na osiedlu już z 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts