BUNDES18 12.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Szukam Info na temat firmy AWR AGENCJI WSPARCIA ROLNICZEGO, odszkodowania za słupy i przesyły. Czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie działania owej firmy ? Wszystkie opinie o firmie są wystawione przez "jednopostowców" więc wiarygodność ich jest zerowa. Powierzyłem im sprawe i działają wyjątkowo nieporadnie. Pozdrawiam i proszę o jakieś informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mis22 19.03.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 a jaki konretnie jest z nimi problem?bo wlasnie zastanawiam sie czy ich nie wziac do odszkodowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honefoss 20.03.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Taniej i szybciej jest samemu zająć się taką sprawą lub wynająć prawnika. Te "firmy odszkodowawcze" to po prostu pośrednicy - biorą pieniądze od ciebie i sami przekazują sprawę prawnikowi... Potem najczęściej sprawy się ślimaczą, pośrednicy szukają jak najtańszego adwokata czy radcy więc ten zbytnio się potem w sprawę nie angażuje, często rezygnuje więc pośrednik szuka nowego... Ja miałam parę lat temu do czynienia z firmą Refundum z Łodzi. Zwodzili mnie przez parę lat, w końcu wypowiedziałam im pełnomocnictwo - oczywiście nie zwrócili tzw "kosztów wstępnych" choć przez tych parę lat praktycznie niczego nie zrobili. Teraz moją sprawą zajmuje się "zwykły" radca prawny, po kilku miesiącach działąń sprawa jest w sądzie i czekam na rozprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr lazik 07.01.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Tez skozystalem z tej firmy agecja wsparcia rolniczego i naprawde troszke mozolnie im to idzie sprawa trwa juz 11 miesiac i cos mi sie wydaje ze nic z tego niebedzie moze ale to bedzie cud mormalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honefoss 07.01.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Po 11 miesiącach sprawa już dawno powinna była trafić do sądu a nawet zbliżać się do fazy końcowej czyli ustalania wysokości wynagrodzenia. Jeśli nie trafiła, to jest to jasny sygnał, ze firma odszkodowawcza działa marnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek12345 08.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 My mamy do czynienia z tą firmą od maja 2012. W czerwcu 2013 odpisali że rozmowy z energetyką w sprawie słupów trwają .W dniu 23 09 2013 napisałem zapytanie o postępach w negocjacjach i do dziś żadnej odpowiedzi. Od 03 10 2013 próbuję się do nich dodzwonić, ale nikt nie odbiera telefonów.Jeśli ktoś ma z nimi podobne przejścia proszę o info. Zastanawiam się, czy nie podpisują umów tylko po to, aby wyciągnąć opłatę za prowadzenie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honefoss 08.10.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Zastanawiam się, czy nie podpisują umów tylko po to, aby wyciągnąć opłatę za prowadzenie sprawy. Też doszłam do takich wniosków (po nieudanej przygodzie z łódzką firmą Refundum). Przy czym wyciąganie pieniędzy to jeszcze najmniejszy problem. Gorsze jest to, ze traci się czas - a czas w tych kwestiach jest bezcenny, bo 90% spraw o odszkodowania za przesył energii firmy przesyłowe wygrywają dzięki temu, ze doszło do zasiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KTO 10.10.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Szukam Info na temat firmy AWR AGENCJI WSPARCIA ROLNICZEGO, odszkodowania za słupy i przesyły. Czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie działania owej firmy ? Wszystkie opinie o firmie są wystawione przez "jednopostowców" więc wiarygodność ich jest zerowa. Powierzyłem im sprawe i działają wyjątkowo nieporadnie. Pozdrawiam i proszę o jakieś informacje Witam. BUNDES18 napisz, jak zakończyła się Twoja sprawa prowadzona przez Agencję Wsparcia Rolniczego, pozytywnie czy nie. Proszę też o wpis wszystkich, którzy tak jak ja czują się oszukani przez tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KTO 10.10.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 My mamy do czynienia z tą firmą od maja 2012. W czerwcu 2013 odpisali że rozmowy z energetyką w sprawie słupów trwają .W dniu 23 09 2013 napisałem zapytanie o postępach w negocjacjach i do dziś żadnej odpowiedzi. Od 03 10 2013 próbuję się do nich dodzwonić, ale nikt nie odbiera telefonów.Jeśli ktoś ma z nimi podobne przejścia proszę o info. Zastanawiam się, czy nie podpisują umów tylko po to, aby wyciągnąć opłatę za prowadzenie sprawy. Ja jestem w podobnej sytuacji i o to samo podejrzewam tę firmę. Zawarliśmy z nimi umowę we wrześniu 2012r. Co jakiś czas kontaktowaliśmy się z nimi mailowo i w odpowiedzi wciąż otrzymywaliśmy informacje, że trwają negocjacje z koncernem. W dniu 20 września 2013r. otrzymaliśmy odpowiedź, że nie ma możliwości uzyskania odszkodowania. Próby kontaktu od tego dnia telefoniczne i mailowe niestety nadaremne. Widzę, że nie jestem jedyną osobą, która została w taki sposób potraktowana, więc może trzeba byłoby coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras70 15.10.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 My mamy do czynienia z tą firmą od maja 2012. W czerwcu 2013 odpisali że rozmowy z energetyką w sprawie słupów trwają .W dniu 23 09 2013 napisałem zapytanie o postępach w negocjacjach i do dziś żadnej odpowiedzi. Od 03 10 2013 próbuję się do nich dodzwonić, ale nikt nie odbiera telefonów.Jeśli ktoś ma z nimi podobne przejścia proszę o info. Zastanawiam się, czy nie podpisują umów tylko po to, aby wyciągnąć opłatę za prowadzenie sprawy. Witam mam identyczny problem z tą firmą wzięli kase tzw. opłatę przygotowawczą komplet dokumentów do jakiegoś czasu odpisywali na emaile ale teraz już nic ani emeili ani telefonów nie odbierają odpisali mi na ostatni email dn. 29,08,2013 i od tamtego czasu zero kontaktu. sprawa zajęli się w styczniu tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek12345 30.10.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Witam wszystkich, którzy mają do czynienia z Agencją Wsparcia Rolniczego. W związku z brakiem odpowiedzi na e-mail, w tym tygodniu wyślę im pismo listem poleconym z zapytaniem o postępy w negocjacjach z energetyką i poproszę ich o xero korespondencji z Zakładem Energetycznym.W przypadku nie podjęcia korespondencji lub braku odpowiedzi, zamierzam zgłosić sprawę do prokuratury.Proponuję wszystkim, którzy są w tej samej sytuacji zrobienie tego samego(razem będzie nam łatwiej załatwić cokolwiek z tą firmą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiad2310 13.01.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam proszę napisać jak zakończyła się ta sprawa. Również w październiku powierzyłam im sprawę o odszkodowanie, wysłałam dokumenty, wpłaciłam pieniądze i cisza. Bardzo proszę o informację.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiad2310 13.01.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Mam podobną sytuację. W październiku wysyłałam podpisane pełnomocnictwa, mapki oraz kasę. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnej informacji, pomimo wysłania kilku zapytań. Chyba trafiliśmy na naciągaczy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 19.01.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 a zapytanie wysyłają Państwo e-mailem czy listem poleconym ??? Sugeruję to drugie inaczej nie ma dowodu że cokolwiek było pisane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiad2310 12.02.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 WITAMwysłałam już do nich również list polecony i nadal cisza. Nie wiem co mam teraz zrobić, żeby chociaż oddali wszystkie dokumenty im powierzone, ponieważ te wszystkie wymagane mapki nie były tanie.Chyba zwrócę się do prawnika o poradę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 13.02.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 WITAM wysłałam już do nich również list polecony i nadal cisza. Nie wiem co mam teraz zrobić, żeby chociaż oddali wszystkie dokumenty im powierzone, ponieważ te wszystkie wymagane mapki nie były tanie.Chyba zwrócę się do prawnika o poradę. pozdrawiam niech prawnik smaruje pismo i to prędko - dodatkowo sugeruję pisemnie wypowiedzieć wszelkie pełnomocnictwa w sprawie jeżeli były udzielane i to ze skutkiem natychmiastowym ( to jednak proszę sprawdzić wraz z umową aby nie było że wypowiedzenie pełnomocnictwa nie zwalnia was z obowiązku zapłaty wynagrodzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts