Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam Info na temat firmy AWR AGENCJI WSPARCIA ROLNICZEGO, odszkodowania za słupy

BUNDES18

Recommended Posts

Szukam Info na temat firmy AWR AGENCJI WSPARCIA ROLNICZEGO, odszkodowania za słupy i przesyły. Czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie działania owej firmy ? Wszystkie opinie o firmie są wystawione przez "jednopostowców" więc wiarygodność ich jest zerowa. Powierzyłem im sprawe i działają wyjątkowo nieporadnie. Pozdrawiam i proszę o jakieś informacje

• 2 months później...
Taniej i szybciej jest samemu zająć się taką sprawą lub wynająć prawnika. Te "firmy odszkodowawcze" to po prostu pośrednicy - biorą pieniądze od ciebie i sami przekazują sprawę prawnikowi... Potem najczęściej sprawy się ślimaczą, pośrednicy szukają jak najtańszego adwokata czy radcy więc ten zbytnio się potem w sprawę nie angażuje, często rezygnuje więc pośrednik szuka nowego... Ja miałam parę lat temu do czynienia z firmą Refundum z Łodzi. Zwodzili mnie przez parę lat, w końcu wypowiedziałam im pełnomocnictwo - oczywiście nie zwrócili tzw "kosztów wstępnych" choć przez tych parę lat praktycznie niczego nie zrobili. Teraz moją sprawą zajmuje się "zwykły" radca prawny, po kilku miesiącach działąń sprawa jest w sądzie i czekam na rozprawę.

• 9 months później...
  • 9 months później...
My mamy do czynienia z tą firmą od maja 2012. W czerwcu 2013 odpisali że rozmowy z energetyką w sprawie słupów trwają .W dniu 23 09 2013 napisałem zapytanie o postępach w negocjacjach i do dziś żadnej odpowiedzi. Od 03 10 2013 próbuję się do nich dodzwonić, ale nikt nie odbiera telefonów.Jeśli ktoś ma z nimi podobne przejścia proszę o info. Zastanawiam się, czy nie podpisują umów tylko po to, aby wyciągnąć opłatę za prowadzenie sprawy.

Zastanawiam się, czy nie podpisują umów tylko po to, aby wyciągnąć opłatę za prowadzenie sprawy.

Też doszłam do takich wniosków (po nieudanej przygodzie z łódzką firmą Refundum). Przy czym wyciąganie pieniędzy to jeszcze najmniejszy problem. Gorsze jest to, ze traci się czas - a czas w tych kwestiach jest bezcenny, bo 90% spraw o odszkodowania za przesył energii firmy przesyłowe wygrywają dzięki temu, ze doszło do zasiedzenia.

Szukam Info na temat firmy AWR AGENCJI WSPARCIA ROLNICZEGO, odszkodowania za słupy i przesyły. Czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie działania owej firmy ? Wszystkie opinie o firmie są wystawione przez "jednopostowców" więc wiarygodność ich jest zerowa. Powierzyłem im sprawe i działają wyjątkowo nieporadnie. Pozdrawiam i proszę o jakieś informacje

Witam. BUNDES18 napisz, jak zakończyła się Twoja sprawa prowadzona przez Agencję Wsparcia Rolniczego, pozytywnie czy nie. Proszę też o wpis wszystkich, którzy tak jak ja czują się oszukani przez tą firmę.

My mamy do czynienia z tą firmą od maja 2012. W czerwcu 2013 odpisali że rozmowy z energetyką w sprawie słupów trwają .W dniu 23 09 2013 napisałem zapytanie o postępach w negocjacjach i do dziś żadnej odpowiedzi. Od 03 10 2013 próbuję się do nich dodzwonić, ale nikt nie odbiera telefonów.Jeśli ktoś ma z nimi podobne przejścia proszę o info. Zastanawiam się, czy nie podpisują umów tylko po to, aby wyciągnąć opłatę za prowadzenie sprawy.

Ja jestem w podobnej sytuacji i o to samo podejrzewam tę firmę. Zawarliśmy z nimi umowę we wrześniu 2012r. Co jakiś czas kontaktowaliśmy się z nimi mailowo i w odpowiedzi wciąż otrzymywaliśmy informacje, że trwają negocjacje z koncernem. W dniu 20 września 2013r. otrzymaliśmy odpowiedź, że nie ma możliwości uzyskania odszkodowania. Próby kontaktu od tego dnia telefoniczne i mailowe niestety nadaremne. Widzę, że nie jestem jedyną osobą, która została w taki sposób potraktowana, więc może trzeba byłoby coś z tym zrobić?

Witam mam identyczny problem z tą firmą wzięli kase tzw. opłatę przygotowawczą komplet dokumentów do jakiegoś czasu odpisywali na emaile ale teraz już nic ani emeili ani telefonów nie odbierają odpisali mi na ostatni email dn. 29,08,2013 i od tamtego czasu zero kontaktu. sprawa zajęli się w styczniu tego roku.

• 3 weeks później...

Witam wszystkich, którzy mają do czynienia z Agencją Wsparcia Rolniczego.

W związku z brakiem odpowiedzi na e-mail, w tym tygodniu wyślę im pismo listem poleconym z zapytaniem o postępy w negocjacjach z energetyką i poproszę ich o xero korespondencji z Zakładem Energetycznym.W przypadku nie podjęcia korespondencji lub braku odpowiedzi, zamierzam zgłosić sprawę do prokuratury.Proponuję wszystkim, którzy są w tej samej sytuacji zrobienie tego samego(razem będzie nam łatwiej załatwić cokolwiek z tą firmą):cool:

• 1 year później...
  • 4 weeks później...
WITAM

wysłałam już do nich również list polecony i nadal cisza. Nie wiem co mam teraz zrobić, żeby chociaż oddali wszystkie dokumenty im powierzone, ponieważ te wszystkie wymagane mapki nie były tanie.Chyba zwrócę się do prawnika o poradę.

pozdrawiam

niech prawnik smaruje pismo i to prędko - dodatkowo sugeruję pisemnie wypowiedzieć wszelkie pełnomocnictwa w sprawie jeżeli były udzielane i to ze skutkiem natychmiastowym ( to jednak proszę sprawdzić wraz z umową aby nie było że wypowiedzenie pełnomocnictwa nie zwalnia was z obowiązku zapłaty wynagrodzenia)