Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schodowy czujnik ruchy do 1m

skresz

Recommended Posts

Witam mam chyba problem bo nigdzie nie mogę znaleźć czujnika ruchu schodowego który działał by tylko w określonym zakresie odległości

tzn. zamontować go chce nad pierwszą lampką schodową i chce by się załączał tylko w momencie gdy będzie ciemno i ktoś stanie na pierwszym stopniu chce uniknąć sytuacji gdy ktoś będzie przechodził przez salon a schody będą się zapalać

wybawiało by się ze prosta sprawa ale nigdzie nie mogę znaleźć bo wszystko działa na 360 albo 180 st. i zapala nawet jak jest m 4 metry od schodów

może ktoś korzystał z tego http://allegro.pl/czujnik-ruchu-140-stopni-do-led-i2043981355.html

• 2 weeks później...

Witam

Nie do końca rozumiem, jak wygląda Twoja sytuacja - możesz rozrysować ?

Do selektywnego wyboru przestrzeni służą czujki kurtynowe np. MR-CRT, mają wąskie pole widzenia, tańsze rozwiązanie aniżeli bariera podczerwieni - niestety pozostaje kwestia czujki zmierzchowej.

Niestety także, ze względu na małe jej obciążenie, nie możesz bezpośrednio wysterować źródeł światła, a z tego co rozumiem, to instalacja już wykończona.

Pzdr

Edytowane przez kasprzyk

• 2 weeks później...
Witam ponownie czujnik który podałem w 1 linku spełnia swoją rolę doskonale (po zaklejeniu części czujki) tzn. udało się go ustawić by załapywał tylko w danym punkcje przy wyłączonym świetle a dodatkowo można go w każdej chwili wyłączyć ale żeby nie było tak pięknie to z 3 zamówionych 2 są sprawne