skresz 12.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam mam chyba problem bo nigdzie nie mogę znaleźć czujnika ruchu schodowego który działał by tylko w określonym zakresie odległości tzn. zamontować go chce nad pierwszą lampką schodową i chce by się załączał tylko w momencie gdy będzie ciemno i ktoś stanie na pierwszym stopniu chce uniknąć sytuacji gdy ktoś będzie przechodził przez salon a schody będą się zapalać wybawiało by się ze prosta sprawa ale nigdzie nie mogę znaleźć bo wszystko działa na 360 albo 180 st. i zapala nawet jak jest m 4 metry od schodów może ktoś korzystał z tego http://allegro.pl/czujnik-ruchu-140-stopni-do-led-i2043981355.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 12.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 taśma klejąca i zaklejasz wiązki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 13.01.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Ja zaklejam soczewkę (zasłaniam wiązki) od środka czujki. Trochę z tym zabawy jest i nie zawsze otrzymuje to co chcę uzyskać. Nie uzyskasz dobrej selektywności w czujce, którą kupiłeś za kilkanaście złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 13.01.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 dzięki za odpowiedź kupiłem ją bo ewentualnie będzie dziać jak łącznik poza tym pasuje do puszki i w miarę wygląda (w porównaniu do innych) będę kombinował ale dopiero w poniedziałek przyjdzie jak macie jakieś czujki które można tak wyregulować prosiłbym o model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 16.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 a może bariera podczerwieni i jak ją przetniesz zapali się światło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 26.01.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) WitamNie do końca rozumiem, jak wygląda Twoja sytuacja - możesz rozrysować ?Do selektywnego wyboru przestrzeni służą czujki kurtynowe np. MR-CRT, mają wąskie pole widzenia, tańsze rozwiązanie aniżeli bariera podczerwieni - niestety pozostaje kwestia czujki zmierzchowej.Niestety także, ze względu na małe jej obciążenie, nie możesz bezpośrednio wysterować źródeł światła, a z tego co rozumiem, to instalacja już wykończona.Pzdr Edytowane 26 Stycznia 2012 przez kasprzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 05.02.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam ponownie czujnik który podałem w 1 linku spełnia swoją rolę doskonale (po zaklejeniu części czujki) tzn. udało się go ustawić by załapywał tylko w danym punkcje przy wyłączonym świetle a dodatkowo można go w każdej chwili wyłączyć ale żeby nie było tak pięknie to z 3 zamówionych 2 są sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts