bitter 10.09.2012 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 a czego konkretnie będą dotykały twoje dłonie ??? Konkretnie to szyby .... a poważnie to ścian z szamotu ... choć ostatnia wersja mówi o obudowaniu jeszcze tego szamotu betonowymi płytkami elewacyjnymi imitującymi łupek więc już nie będzie tak sympatycznie się przytulić jak do pieca kaflowego ale za to porowata struktura lepiej odda ciepło bo ma większą powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.09.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Konkretnie to szyby .... a poważnie to ścian z szamotu ... choć ostatnia wersja mówi o obudowaniu jeszcze tego szamotu betonowymi płytkami elewacyjnymi imitującymi łupek więc już nie będzie tak sympatycznie się przytulić jak do pieca kaflowego ale za to porowata struktura lepiej odda ciepło bo ma większą powierzchnię Odda albo nie odda. Przekraczając grubość 3 cm, możesz się zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.09.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Na dziś po godzinie palenia obudowa jest przyjemnie ciepła. Specjalnie wydłużyłem rurę dymową i wejście do komina mam prawie pod sufitem a na to jeszcze jak widzieliście radiator (pewnie niewiele daje ale zawsze). Się zobaczy. Efekt ciepłej obudowy miał być zaletą wtórną podstawowym wykorzystaniem ciepła ma być jednak konwekcja powietrza przez otwory wentylacyjne wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.09.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Jeśli obudowa "ciepła" ma być wietrzona, pogrubienie ścianek jest nawet wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.09.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 A widzisz Piotrze więc niechcący dotarłem do celu po omacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.09.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Okopcił się trochę od kartonów z nadrukiem - nigdy więcej takiego rozpalania. Zdjęcie sprzed kilku dni, już dziś w miarę wypaliło się to syfiastwo. Serce rośnie jak człowiek patrzy na to samoczyszczenie http://img692.imageshack.us/img692/5471/313xeu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.09.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 ulga calkowita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Jak na razie tak ale zobaczy się zimą ile drewna zejdzie i jak się będzie palić. Kupiłem ten pini kay i śmierdzi jak cholera w domu spalenizną od niego. Pisałem o tym w moim dzienniku. Nie wiem czy mam trefny towar czy tak wszystkie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.09.2012 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 może norhstar opowie jak palić w tych wkładach jak klika to na całegozapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 13.09.2012 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Northstar ma w pompie promocję swoich wkładów i klientów w Polsce. Takiego poziomu (a właściwie braku poziomu) obsługi to jeszcze nigdzie nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 13.09.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Witam. Z konsumenckiego punktu widzenia powstaje pytanie ... po co go w takim razie kupiłeś ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 13.09.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Bo przekonał mnie zadowolony użytkownik Liwko , podobno ma przyzwoite parametry spalania i odpowiadał mi w 100% estetycznie. Niestety obsługa posprzedażna to coś co pojawia się dopiero jak kupisz. Jednakże gdybym miał drugi raz wybierać te kupił bym ten kominek. Kupiłem go przez telefon od lokalnego dystrybutora, który również się na mnie wypiął. Na szczęście potrzebowałem tylko zapytać o to czy tamto i nic poważnego się nie wydarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.09.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Bo przekonał mnie zadowolony użytkownik Liwko , podobno ma przyzwoite parametry spalania i odpowiadał mi w 100% estetycznie. Niestety obsługa posprzedażna to coś co pojawia się dopiero jak kupisz. Jednakże gdybym miał drugi raz wybierać te kupił bym ten kominek. Kupiłem go przez telefon od lokalnego dystrybutora, który również się na mnie wypiął. Na szczęście potrzebowałem tylko zapytać o to czy tamto i nic poważnego się nie wydarzyło. Przede wszystkim kolo liwko to pompiarz a kominka używa bardzo rzadko.To,że podobno ma przyzwoite parametry też może świadczyć tylko o tym ,że używany ma być okazjonalnie.Parowóz który zabezpiecza nam ciepełko non-stop jak dla mnie musi być np. KZPŁW do tego przeznaczonym takim nie przewymiarowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.09.2012 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 nikt ja miałem okazję przebywać w domku w którym n21 jest jedynym żródlem ciepladaję radęwydaję mi się że przy ociepleniu bittera to jego domek to ewidentnie taka mała chatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.09.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 nikt ja miałem okazję przebywać w domku w którym n21 jest jedynym żródlem ciepla daję radę wydaję mi się że przy ociepleniu bittera to jego domek to ewidentnie taka mała chatka Dlatego zaznaczyłem by go odpowiednio dopasować jak zapewne wiesz jak będzie miał za dużo kW to taka sama lipa jak ich z deka będzie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.09.2012 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 ja teraz wiem że mi kominek chałupy nie będzie przegrzewać.wolę w największe mrozy dolożyć kawałek drewna co jakiś czas niż gotować się w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.09.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Równie dobrze można w za dużym kominku tego jednego kawałka nie dołożyć. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.09.2012 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 to za duży kominek można zakladać w domu?wolę trochę mniejszy niż syf w dużym po co te czary mary z odzyskami, kumulacjami -wiesz w tym małym wkładzie wystarczy dorzucić raz na 4 h i też będzie okpewnie klient będzie zadowolony bo się pali a nie wie ile idzie do komina z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.09.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Co to znaczy syf w dużym? Bez sensu takie gadanie. Jak ktoś jestsyfiarz, to bez znaczenia w jakim syf robi. To sam tyczy się wielkości. Jeśli można więcej spalić w za małymkominku, by mieć ciepło, można mniej spalić w za dużym, by za ciepłonie było. Gadanie po próżnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.09.2012 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 rozumiem że przewymiarowane żródło ciepła nie ma wpływu na sprawność kominki podlegają innym prawom niż zwykłe piece , pompy , kotły gazowe.a ja wolę żeby w mniejszym ogień hulał pięknie niż w za dużym się smażył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts