Forest-Natura 16.04.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. To jest Twoje subiektywne odczucie No w moim przypadku to jak najbardziej obiektywne ... No ale dzięki temu będziesz miał okazję zobaczyć na własne oczy dużo więcej niż reszta Forumowiczów ... Pozdrawiam. Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.05.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 zaczęly się nam podobać obudowy chicago i lub manchatan czy wkład n36 jest tak samo ciasny jak n20 i n21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 13.05.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 zaczęly się nam podobać obudowy chicago i lub manchatan czy wkład n36 jest tak samo ciasny jak n20 i n21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 26.05.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 dziś dałem zaliczkę na n21 w obudowie estoril dziękuje za pomoc w wyborze wkladu - wszystkim w tym wątkujesli obudowę mają wyprodukowaną w trzciance to do końca tygodnia będę to mial na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.05.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 dziś dałem zaliczkę na n21 [...] ha a jednak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.05.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 tak 2/3 ceny to wkład reszta obudowa majster zaplanowal ustawianie na koniec czerwcamuszę jutro zobaczyć jaką dlugość ma 12m3 mojego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 28.05.2012 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 obawiam się malux, ze drewienko będzie wymagało obróbki standardowo cięte klocki nie wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.05.2012 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 liwko sprawdzał -38 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.06.2012 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) kominek dojechałobsługa z trzcianki 48h prawie samo opakowanie do transportu solidne w przyszlym tygodniu pewnie go odpalimy dziś robiłem dyletację w okolicach kominkapod kominkiem mam 14cm posadzki zbrojonej siatką i włóknamipowiedzccie czym ten rowek dylatacyjny wypełnić ?zwykłą pianką czy akrylem? Edytowane 12 Czerwca 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertPA 13.06.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Od długiego czasu wczytuję się w wiadomości na tym forum i na podstawie opini zakupiłem kominek London. Jakież było moje zdziwienie kiedy przyjechała do mnie kupa betonu które szumnie zostało nazwane akubetonem. Njwiekszym szokiem jest cena za jakość wykonania, to są zwykłe betonowe odlewy. Równie dobrze można by było wymurować to z bloczków betonowych tyle że cena dziesięciokrotnie niższa słabo przemawiałaby za ich doskonałością.Wkład, to prosta konstrukcja pospawana i poskręcana brak w niej jakiejkolwiek myśli technicznej.Generalnie bardzo żałuję że poniosła mnie magia tłumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 13.06.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Witam.Hmm ... a czego oczekiwałeś ... ? Kupiłeś przecież seryjnego gotowca prze internet ...Takie wykończone i ładnie wyglądające na zdjęciach w folderach i na stronie internetowej, wymagają jeszcze całkiem sporego nakładu pracy, złożenia, pouzupełniania ew. ubytków, wykończenia i pomalowania.Z drugiej strony powiem Ci, że zdziwił byś się bardzo jakbyś wiedział ile myśli technicznej jest w tym betonie oraz samym palenisku, żeby go można było sprzedawać w takiej a nie innej postaci - gotowego niemal kominka ...Pozdrawiam. Edytowane 14 Czerwca 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 14.06.2012 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Przyznam się, ze nie miałem do czynienia z obudową typu seryjny gotowiec. Trochę byłem i jestem zaskoczony, że są chętni na seryjnie produkowane obudowy. Dotychczasowe moje doświadczenia wskazują, że klient ma jakieś własne wizje, indywidualizujące ten jego kominek. Nawet wtedy gdy gdzieś wyszuka fotki wśród bardzo wielu tysięcy prezentujących wykonawstwa, wprowadza "swoje" zmiany.. Zapewne wspomniany kominek nie jest wykonany z zwykłego popularnego betonu, typu piasek i cement żużlowy.Palenisko zapewne nie jest również z typu, "aby się paliło i ludziska mieli frajdę" Edytowane 14 Czerwca 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.06.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Od długiego czasu wczytuję się w wiadomości na tym forum i na podstawie opini zakupiłem kominek London. Jakież było moje zdziwienie kiedy przyjechała do mnie kupa betonu które szumnie zostało nazwane akubetonem. Njwiekszym szokiem jest cena za jakość wykonania, to są zwykłe betonowe odlewy. Równie dobrze można by było wymurować to z bloczków betonowych tyle że cena dziesięciokrotnie niższa słabo przemawiałaby za ich doskonałością. Wkład, to prosta konstrukcja pospawana i poskręcana brak w niej jakiejkolwiek myśli technicznej. Generalnie bardzo żałuję że poniosła mnie magia tłumu. Każdy beton jak się go podgrzeje, będzie "aku", dopóki nie wystygnie Jeden wystygnie wcześniej, drugi później. Oczywiście potrafimy zrobić tak, że jeden wchłonie więcej ciepła, ale równie szybko go odda. By nie oddał szybko, potrzeba wiedzy i zabiegów, za które ktoś musi zapłacić. I tu się zaczynają schody, bo ja tez lubię Mercedesa, ale najlepiej w promocji. Te dywagacje dotyczą raczej środka piecokominka, a nie obudowy. Rozważając różnice w parametrach 2-3 centymetrowych ścianek, trzeba się liczyć z faktem, że "na oko" nikt nie jest w stanie tej różnicy nawet zauważyć, a mówienie, że jedno jest lepsze od drugiego, to raczej w sferach marketingowych bym umieścił. Testy Salzburga potrwają do końca przyszłego sezonu. Wtedy może CÓŚ powiem bardziej konkretnego. To pewnie zabrzmi jak antyreklama mojej działalności. Robert. Kupując gotowca, unikasz często wątpliwej przyjemności boksowania się z takimi typami jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.06.2012 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 robert generalnie z tobą się zgadzam skoro piszesz że obudowę można zrobić 10krotnie taniej to rozumiem że moją obudowę zrobiszmi za 220 zł? na wkładach się nie znam - patrzyłem tylko na ich sprawność [w okolicach 80%] moje doświadczenie budowlane podpowiada mi że im prostsza konstrukcja tym mniej kłopotów a może ? PROSIMY O DOKONYWANIE PRZEMYŚLANYCH DECYZJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.06.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 robert generalnie z tobą się zgadzam skoro piszesz że obudowę można zrobić 10krotnie taniej to rozumiem że moją obudowę zrobiszmi za 220 zł? na wkładach się nie znam - patrzyłem tylko na ich sprawność [w okolicach 80%] moje doświadczenie budowlane podpowiada mi że im prostsza konstrukcja tym mniej kłopotów a może ? PROSIMY O DOKONYWANIE PRZEMYŚLANYCH DECYZJI Wszyscy producenci, a przynajmniej znakomita większość podaje sprawność w okolicach 80%.... Możesz mi wyjaśnić Twoje "przemyślenia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.06.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) nie wszyscy- wielu 60-70-% jesli chodzi o PRZEMYŚLENIA - widziały gały co brały; ja taki kominek kupiłem ponieważ mi się podobalA NIE -kominek mi sie nie podoba ponieważ go kupiłemja między innymi ten kominek kupiłem ponieważ miałem dość czarowania przy zakupie kominka Edytowane 14 Czerwca 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.06.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 nie wszyscy- wielu 60-70-% jesli chodzi o PRZEMYŚLENIA - widziały gały co brały; ja taki kominek kupiłem ponieważ mi się podobal A NIE -kominek mi sie nie podoba ponieważ go kupiłem ja między innymi ten kominek kupiłem ponieważ miałem dość czarowania przy zakupie kominka Musisz być mocno wierzący...Jedna skrzynka z żelastwa da Ci 80%, druga już tylko 60%...Cuda jak na Jasnej Górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 14.06.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Od długiego czasu wczytuję się w wiadomości na tym forum i na podstawie opini zakupiłem kominek London. Jakież było moje zdziwienie kiedy przyjechała do mnie kupa betonu które szumnie zostało nazwane akubetonem. Njwiekszym szokiem jest cena za jakość wykonania, to są zwykłe betonowe odlewy. Równie dobrze można by było wymurować to z bloczków betonowych tyle że cena dziesięciokrotnie niższa słabo przemawiałaby za ich doskonałością. Wkład, to prosta konstrukcja pospawana i poskręcana brak w niej jakiejkolwiek myśli technicznej. Generalnie bardzo żałuję że poniosła mnie magia tłumu. Taka moja prośba, czy wielkim kłopotem będzie dla Ciebie zrobienie paru fotek i zamieszczenie ich tutaj w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.06.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Musisz być mocno wierzący...Jedna skrzynka z żelastwa da Ci 80%, druga już tylko 60%...Cuda jak na Jasnej Górze ja wierze w te 80 jak 60 dziś zaczeli ustawiać kominek pod koniec tygodnia dołożą troche kamienia zobaczymy jak to wyjdzie malutki wklad Edytowane 3 Lipca 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.07.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) no to odpalilemdziwny ten wkład - włozylem z 5 szt drobnej gałeziowki brzozy i pali sie jakos smetnie po 2 godzinach dorzuciłem 1 szt gałeziówki i sie odpalił od razu latem to jednak mniejsza radość z odpalenia Edytowane 6 Lipca 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts