Robert999 12.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam.Mam pytanie. Planuję przykleić do komina (komin systemowy "KONEKT" dymny +wentylacyjny Izolowany w środku wełną) płyty Gk .czy tak wogóle można robić ? dodam jeszcze że jest to łazienka na poddaszu a piec ma być na parterze.Prosze o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 12.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Co do systemowego komina to nie wiem dokładnie jak taki nieobudowany komin wygląda i jak to zrobić. Ja mam płyty na kominie murowanym i nic z tym szczególnego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 13.01.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Ja mam schiedel i przykleiłem płyty na kominie już ponad roki nic się z tym nie dzieje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert999 13.01.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 A jakie płyty dawałeś? dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 20.01.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Zwykła płyta i klej. Komin systemowy nie robi sie gorący co najwyżej ciepły. Jak sie mimo wszystko wahasz to daj na klej elastyczny do płytek i bedzie na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 20.01.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Tu troszke o kominie zresztą moim.jesli płyty to czerwone.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193502-Zabudowa-komina-poprosz%C4%99-o-rad%C4%99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.01.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Tu też jest trochę.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194281-Zabudowanie-komina-z-p%C5%82yt-GK-czy-tak-mo%C5%BCna Swoją drogą trzeba mieć mało wyobraźni , by dyskusję o kominach skwitować lakonicznym "już" rok tak mam i wszystko dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.01.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Tu troszke o kominie zresztą moim. jesli płyty to czerwone. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193502-Zabudowa-komina-poprosz%C4%99-o-rad%C4%99 Gdybyś miał komin obudowany płytami , nie odczytałbyś prawdopodobnie sygnałów o deprecjacji komina. Spokojnie paliłbyś do następnego pożaru. Być może ten kolejny raz, tez by Ci się udało ... No chyba ,że dom buduje się na rok , dwa lub góra trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.01.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Eniu moja srednia 5 lat potem następny zawsze z niewielkim ale zyskiem. A tak poważnie to skąd inwestor (piekarz , kierowca , lekarz , geodeta , optyk , nauczyciel) ma wiedzieć ze płyty nie mozna kleić do komina systemowego bo sie moze zjarać dorobek całego życia? Moj szpachlarz tak własnie zrobił tylko użył czerwonej płyty, dlatego zakopałem szpachlarza 2 metry pod ziemią w ogródku aby spełniał inne zadania a mianowcie ładnie nawoził kwiatuszki. Taka ot rola szpachlarza cieniarza. Edytowane 21 Stycznia 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.01.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Problem tkwi pewnie w zbyt dużej roli jaką oddaje się w Polsce panom rygipsiarzom (czasem szpachlarzom). Faktycznie dobry "Pan od suchej zabudowy", to najczęściej łebski facet, który co nieco wie i niejedną budowę widział. Kiepsko opłacany Kierbud, widząc takiego człowieka na budowie i Panią Józię, inwestorkę wpatrzoną w niego jak w obrazek, ma kłopot z głowy. Pan od gipsów zaczyna rządzić na budowie, a fakt nagłego i niespodziewanego awansu społecznego, każdemu potrafi zawrócić w głowie. By nie przynudzać dłużej, powiem że podejmuje on często logiczne decyzje,z punktu widzenia jego doświadczeń budowlanych. A że nie zawsze te doświadczenia są zgodne z zasadami i prawem budowlanym, kończy się jak się kończy. Stąd kariera Muratora i jego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 22.01.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Problem tkwi pewnie w zbyt dużej roli jaką oddaje się w Polsce panom rygipsiarzom (czasem szpachlarzom). Faktycznie dobry "Pan od suchej zabudowy", to najczęściej łebski facet, który co nieco wie i niejedną budowę widział. Kiepsko opłacany Kierbud, widząc takiego człowieka na budowie i Panią Józię, inwestorkę wpatrzoną w niego jak w obrazek, ma kłopot z głowy. Pan od gipsów zaczyna rządzić na budowie, a fakt nagłego i niespodziewanego awansu społecznego, każdemu potrafi zawrócić w głowie. By nie przynudzać dłużej, powiem że podejmuje on często logiczne decyzje,z punktu widzenia jego doświadczeń budowlanych. A że nie zawsze te doświadczenia są zgodne z zasadami i prawem budowlanym, kończy się jak się kończy. Stąd kariera Muratora i jego forum Po pierwsze nie "rygipsiarzom" tylko regipsiarzom (od systemu Regips) jakby co. Po drugie, wydaje mi się, ze spec od kominków, ma typową polską cechę. Mianowicie na wszystkim najlepiej sie zna (a raczej mu sie tak wydaje). Nie neguję tego, że płyt na kominach przyklejać nie powinno się, ale człowieku, dlaczego obrażasz ludzi zajmujacych się suchą zabudową?? Jako zwykły inwestor powiem Ci tak. Był u mnie koleś, który wykonał mi kominek z zabudową. Byli u mnie również ludzie od płyt GK. Obserwowałem pracę ich wszystkich. Z efektów obu wykonanych zadań jestem bardzo zadowolony. Jednak odniosłem wrażenie, że właśnie "rygipsiarze" mieli sporo więcej tzw "główkowania". Nie uwazaj się drogi Panie za niewiadomo kogo, bo czy "kominkarz", czy "rygipsiarz", obie profesje jednakowe, tylko czym innym zajmujące sie. Jakoś nie wyczytałem, żeby jakiś "rygipsiarz" podważał Twoje kompetencje. Więc może lepiej wrócic do działu kominki?? Tam możecie sobie kadzić bez końca. Bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.01.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ten szablon znam . Piszący pod pseudonimem musi dokopać komuś kto się podpisuje nazwiskiem ( do tego jeszcze ośmielił się paskudzić forum swoja reklamą ) Gdyby nie adrenalina, pewnie zrozumiałbyś co napisałem. Bynajmniej nie było mym zamiarem kogoś obrażać. O kiepskich kominkarzach piszę tam gdzie próbujesz mnie odesłać, natomiast ten wątek jest o niewłaściwie użytych płytach GK, czyli również o Panach od tychże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 09.02.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kierbud u nas to w wiekszosci cieć co pojawia sie po swoja dole na budowie. To dla nich płyty gkf pomalowano na rózowo by odróżnił od zwykłej płyty.Te ciecie nie wiedziały co kładliśmy i jak, bo inwestor gówna nakupował.Ciec stoi grzecznie i musi podpisac deweloperowi bo jak nie to kopa w dupe i nastepny cieć podpisze z pocałowaniem reki.Trudno od chłopaka co kreci płyte aby myslał jednocześnie co robi.Smutny los kierbuda u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 25.02.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) Ale mamy kierbuda w szczecinie co system kupuje i na wakacje leci sobie od producenta. Małolat nauczył sie budować Edytowane 25 Lutego 2012 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 25.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Komin obudowałem stelażem wypełniłem wełną 5 cm i na to płyty GK.Ale ja się nie tym nie znam jestem tylko mechanikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 25.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Po pierwsze nie "rygipsiarzom" tylko regipsiarzom (od systemu Regips) jakby co. Jak już, to "Rigips", geniuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) Jak już, to "Rigips", geniuszu. Rigips zna sie na ogniu jak mój pies na matematyce. Podajcie sobie rece z lafarge gips te młotki nigdy nic nie madrego nie wymyślili. Edytowane 27 Lutego 2012 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts