alerion1 12.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Mam poważny problem i potrzebuję rady. Mój wykonawca wziął podwykonawcę do dachu. Sama buowa idzie rewelacyjnie ale z dachem są problemy. Miał być skończony do końca 2011 roku.Już kończyli obróbkę koszy dachu kiedy namówili mnie na rozpoczęcie ocieplania wełną. I okazało się, że zabrakło dachówki i trzeba ją sprowadzać z Austrii.Dach jest niedokończony i cieknie mi przez folię paroprzepuszczalną... Nie wiem czy tak może wogóle być??? Ze przez tą folię przcieka i lejesię po krokwiach???Wełna trochę zamokła przy nich... Mam ją kazać zdejmować??? CZy poczekać az dach skończą i dokończyć ocieplanie? Dodatkowo okna dachowe są brzydko obrobione dachówkami - odstają, a sama dachówa położona krzywo... W sobote wkleję zdjęcia Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 13.01.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Czytając fachowców tutaj wynika, że to krycie wstępne, czyli w Twoim przypadku folia musi być szczelna. Położenie dachówki wiele nie zmieni, bo co z podwiewanym śniegiem czy lodem, który wniknie na folie i się później roztopi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts