martadela 24.02.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Pompa pracuje prawidłowo Przyczyną było "całkowite" wyłączenie grzałek elektrycznych - sterownik wtedy ześwirował. Teraz grzałki mam ustawione tak jak na samym początku: jest ich symbol na wyświetlaczu, ale w ustawieniach są wyłączone. Gdyby jednak wystąpiła jakaś awaria np sprężarki, to PC sama wtedy je włączy by chronić instalację przed zamarznięciem. Ciekawe teraz na kogo będzie faktura za serwis fabryczny?? Na mnie czy na instalatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 24.03.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Czyli przyczyna było przestawienie ustawień pompy (wyłączenie zupełne grzałek)? Jeśli tak to firma instalacyjna dostałaby ode mnie op... i nie darowałbym im rachunków za przeglądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.03.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 10 startow na dobe to nie tragedia Jak dla mnie tragedia. Moja pompa startuje 2 razy na dobe - w kazdym z 365 dni roku, niezaleznie od pogody. 10 zalaczen to 5 x szybsze zuzycie sie sprezarki. I tak np. zamiast 50, pochodzi 10 lat Zachowujac parametry oczywiscie, bo chodzic to ona moze i sto lat ale COP bedzie coraz szybciej coraz slabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts