Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może karawaning?

fizyk

Recommended Posts

Hej

mamy Adrie 305SL z 1976 roku ktora zdarza nam sie ciagac :) ale nie jakos intensywnie. Kupilismy ja z mysla aby ja zapinac do Garbuska naszego, ale puki co remont garbuska nie skonczony wiec ciagamy na zloty autem "cywilnym" :)

ze 2-3 razy do roku na weekend gdzies pojedziemy takim zestawem

Zawsze się znajdzie jakiś mieszkaniec :-)

Monika - pewnie wiesz, że przy składzie osobowym 2+4 niełatwo znaleźć fajną i w dobrej cenie kwaterę. A ja kwaterę wożę ze sobą - na haku ;-)

wyjeżdżamy na wakacje (najczęściej 3 tygodnie poza domem) dodatkowo wyjazdy weekendowe (zloty i nie tylko). Całe dnie na świeżym powietrzu, zwiedzanie Polski (póki co), ciekawe miejsca, spanie we własnym łóżku, pościeli, etc.....

Oczywiście - warunek - trzeba taki wypoczynek polubić :-)

My się przestawiliśmy na domy wakacyjne, a w czasie przejazdu zawsze się gdzieś przytulisz ;-) Wbrew pozorom znalezienie pensjonatu dla 2+4 nie jest trudne, tylko właśnie - raczej na noc niż na dłużej. Tzw pokoje czy apartamenty rodzinne są ... po prostu ciasne.

Moim zdaniem zatrzymywanie się w domach daje większą wolność, a na pewno wygodę i intymność - z przyczepą nie staniesz gdziekolwiek. Zwłaszcza "karavaningowcy" są mocno ograniczeni. Powiem Ci w sekrecie, że kampingów strasznie nie lubię, tak mam i już. Chyba, że małą przyczepką można stanąć pod przysłowiową gruszką, ale to za cenę braku infrastruktury.

Za to argument, żeby pojechać na zlot dla towarzystwa i samej imprezy nawet jak jest mniej wygodnie do mnie trafia jak najbardziej :cool:

• 3 months później...
Ja nigdy tego nie uprawiałem ale kiedyś się zastanawiałem a próbował w to wciągnąć mnie przyjaciel ojca.On co roku jeździ nad morze to camperem to z przyczepą ( sprowadza jedzie raz i sprzedaje z zyskiem). Ja jeśli miałbym kupować to ani nie campera ani nie przyczepę a coś ala VW Multivan albo California .Bo nie lubie ,,się pokazywać" a takie autko daje komfort bycia incognito.

• 3 months później...
  • 9 months później...
  • 5 years później...
Dla mnie spodobał się sposób podróżowania kamperem na pickupie https://azar4.com/pl/ . Fajna opcja, dlatego, że jak wróciliśmy z mężem do domu po dłuugiej podróży, mogliśmy ściągnąć campera i normalnie korzystać z samochodu. A tak się składa, że camper na pickupie niewiele odstaje od zwykłego kampera, a nawet jest w kilku kwestiach lepszy.:p

Dla mnie spodobał się sposób podróżowania kamperem na pickupie https://azar4.com/pl/ . Fajna opcja, dlatego, że jak wróciliśmy z mężem do domu po dłuugiej podróży, mogliśmy ściągnąć campera i normalnie korzystać z samochodu. A tak się składa, że camper na pickupie niewiele odstaje od zwykłego kampera, a nawet jest w kilku kwestiach lepszy.:p

Witam, przez przypadek tu zajrzałam i widzę przyjemny dla nas temat:)

Sami jesteśmy posiadaczami plecaka na Toyocie i muszę przyznać, że to jak do tej pory najlepsza opcja dla nas.

Wszędzie się wjedzie, autko użytkujemy codziennie a jak nam się zachce wyjazdu, to 20min i nadbudowa jest już na Toyocie:)gotowa

czyli to jednak reklama...a kysz!!!!!

Edytowane przez ciężkiprzypadek