swistak81 13.01.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam, Trochę się zdziwiłem brakiem wyboru. Mam taką wnękę w łazience: http://img528.imageshack.us/img528/3896/72219547.jpg Szukam kabiny, która by tam weszła. Nie chcę okładać płytkami i montować panelu. Ma to być kabina, musi mieć deszczownicę i baterię termostatyczną. Co najtrudniejsze - drzwi kabiny muszą się otwierać na zawiasach. Jak drzwi pokojowe. Aby się wchodziło od czoła. Wymiar pozostaje tylko 90x90. Znalazłem jedną: http://photos05.redcart.pl/templates/images/thumb/131/295/295/pl/0/templates/images/products/131/4afe374e36b9fe2cd7b309785f0baa55.jpg Ale brak jej baterii termostatycznej. No i to tylko jedna, kompletny brak wyboru... Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.01.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 A moge spytać czemu musi to byc kabina? - tak z ciekawości pytam Majac taka fajną wnęke chyba nie szukałabym kabiny bo to i drożej i mycie kabiny gorsze niz płytek i miejsca mniej... Ale nie pomogłam zbytnio, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 13.01.2012 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jest to miejsce u znajomych i to oni mnie pytali, a ja korzystam z "telefonu do przyjaciela" . Ta wnęka powstała po remoncie bardzo starego, drewnianego domu. Stelaże, płyty gipsowe itp. Słabe to na ciężkie płytki. Ponadto mocniejsze puknięcie może skutkować pękaniem fug i laniem się wody. Nie przemyśleli sprawy. Jak już robili ścianki to pytałem czy szukali już odpowiedniej kabiny, nie oczywiście. Mówiłem im że lepiej było sprawdzić najpierw... Ach... W każdym razie - musi to być kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 15.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Żaden szanujący się producent nie zrobi kabiny 4-sciennej ponieważ po pierwsze taka kabina jest bardzo nie stabilna a po drugie kosztowałaby krocie. Wiem,że jedna z naszych polskich firm robi takie "coś" ale to jest naprawdę delikatnie mówiąc standard na minusowym poziomie. Moja propozycja jest taka aby położyć po prostu panele pcv i zamontować same drzwi wejściowe.Nie kupujcie drzwi otwieranych na zawiasach, ponieważ woda cieknąca z drzwi po kąpieli potrafi utworzyć ogromna kałużę. Druga opcja to kabina "marketówka z za wielkiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts