Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szukam kabiny prysznicowej

swistak81

Recommended Posts

Witam,

Trochę się zdziwiłem brakiem wyboru.

Mam taką wnękę w łazience:

http://img528.imageshack.us/img528/3896/72219547.jpg

Szukam kabiny, która by tam weszła.

Nie chcę okładać płytkami i montować panelu.

Ma to być kabina, musi mieć deszczownicę i baterię termostatyczną.

Co najtrudniejsze - drzwi kabiny muszą się otwierać na zawiasach. Jak drzwi pokojowe.

Aby się wchodziło od czoła.

Wymiar pozostaje tylko 90x90. Znalazłem jedną:

http://photos05.redcart.pl/templates/images/thumb/131/295/295/pl/0/templates/images/products/131/4afe374e36b9fe2cd7b309785f0baa55.jpg

Ale brak jej baterii termostatycznej. No i to tylko jedna, kompletny brak wyboru...

Pomożecie? :)

Jest to miejsce u znajomych i to oni mnie pytali, a ja korzystam z "telefonu do przyjaciela" :).

Ta wnęka powstała po remoncie bardzo starego, drewnianego domu.

Stelaże, płyty gipsowe itp. Słabe to na ciężkie płytki. Ponadto mocniejsze puknięcie może skutkować pękaniem fug i laniem się wody.

Nie przemyśleli sprawy. Jak już robili ścianki to pytałem czy szukali już odpowiedniej kabiny, nie oczywiście.

Mówiłem im że lepiej było sprawdzić najpierw... Ach...

W każdym razie - musi to być kabina.

Żaden szanujący się producent nie zrobi kabiny 4-sciennej ponieważ po pierwsze taka kabina jest bardzo nie stabilna a po drugie kosztowałaby krocie. Wiem,że jedna z naszych polskich firm robi takie "coś" ale to jest naprawdę delikatnie mówiąc standard na minusowym poziomie. Moja propozycja jest taka aby położyć po prostu panele pcv i zamontować same drzwi wejściowe.Nie kupujcie drzwi otwieranych na zawiasach, ponieważ woda cieknąca z drzwi po kąpieli potrafi utworzyć ogromna kałużę;). Druga opcja to kabina "marketówka z za wielkiej wody.