yavol 13.01.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 jak w temacie , jestem przed wyborem koloru okien i nie wiem co wybrać, zastanawiam się czy brać kolor także w środku czy raczej od środka tylko białe?! dodam że na zewnątrz planuję jakiś jasny brąz.co Wy na to, jakie macie doświadczenia i co wybieraliście u siebie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.01.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) w poprzednim domu kolor obustronnym teraz beda białe od srodka Edytowane 13 Stycznia 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 13.01.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 białe nie zobowiązują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yavol 13.01.2012 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 no niby rzecz gustu, każdy ma swoje wymagania ale czemu akurat wybraliście białe? bo pasują do wszystkich kolorów w środku? czy może względy finansowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 13.01.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 każdy kolor prędzej czy później się znudzi, na biały nie zwraca się uwagi, po czasie i tak nie ma to znaczenia najbardziej przeżywamy w momencie wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1babelek2 13.01.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Biały kolor zazwyczaj pasuje do wszystkiego.A na koszty teraz tak się nie patrzy jak przy wykończynówce.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 13.01.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Podobno duże zainteresowanie ma teraz biały od środka ale w okleinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 13.01.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jeśli kupujesz okna z PCV to zwrócę Ci uwagę że przez dłuższy czas od montażu utrzymuje się w nich efekt dodatniego naładowania elektrostatycznego i ramy bardzo szybko "łapią" kurz. Oczywiście dzieje się tak z każdym kolorem lecz na białym widać to wyjątkowo szybko, wręcz nawet natychmiastowo. Już następnego dnia widać nieregularnie "złapany" kurz. Jak już minie parę miesięcy to efekt powtarza się po każdym dokładnym myciu gdyż pocierana rama znów się zaczyna elektryzować. Więc wybór zostawiam Tobie. Ja raczej z tego względu odradzam. Co do pasowania koloru do wnętrza to napiszę tak. Nie ma potrzeby aby dopasowywać stolarkę wewnętrzną do okien, bo podłoga, drzwi wewnętrzne, meble powinny ze sobą grać lecz warto o tym także pomyśleć. Można okna wziąć od wnętrza bardzo ciemne, np, dąb ciemny czy bagienny bo do tych kolorów stosunkowo łatwo dobrać pozostałą stolarkę. Można też wziąć zupełnie jasną okleinę np ostatnio popularny winchester, czy dąb naturalny, do tych kolorów także łatwo coś spasować. Generalnie okna w okleinie prezentują się dużo, dużo lepiej i jeśli jesteś w stanie zapłacić troszkę więcej za okna to polecam. Sprawdź bo w niektórych firmach okna jednokolorowe kosztują tyle samo co dwukolorowe lub dopłata jest znikoma. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yavol 13.01.2012 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 no właśnie o kasę sie nie martwię bo róznica (przynajmniej w firmie gdzie mam zamiar zamawiać) za kolor dwustronny jest naprawdę znikoma, i tak jak wspomniałeś Robespierre kolorem który mi chodzi po głowie jest złoty dąb, czyli kolor dość jasny i powinien pasować do większości żółci czy pomarańczów, ale czy do białego to już nie wiem?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 13.01.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Spójrz jeszcze na kolor Winchester bo okna w tym kolorze wyglądają na prawdę fajnie, elegancko i troszkę inaczej. Złoty dąb jest już nieco "oklepany" choć jest najmniej problematyczny gdyż już praktycznie wszyscy w tych kolorach produkują dodatki, bramy, parapety, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.01.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 witam,jakie firmy oferują kolor biały z pcv w okleinie w miarę rozsądnej cenie, możecie coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 13.01.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dużo lecz cena może być wyższa od tych drewnopodobnych z racji nietypowości tej okleiny (renolitu). Tanich w tym wariancie nie znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 13.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jeśli kupujesz okna z PCV to zwrócę Ci uwagę że przez dłuższy czas od montażu utrzymuje się w nich efekt dodatniego naładowania elektrostatycznego i ramy bardzo szybko "łapią" kurz. Oczywiście dzieje się tak z każdym kolorem lecz na białym widać to wyjątkowo szybko, wręcz nawet natychmiastowo. Już następnego dnia widać nieregularnie "złapany" kurz. Jak już minie parę miesięcy to efekt powtarza się po każdym dokładnym myciu gdyż pocierana rama znów się zaczyna elektryzować. Więc wybór zostawiam Tobie. Ja raczej z tego względu odradzam. ....... no to ja mam chyba jakiś dziwne, inne okna bo ten efekt faktycznie był ale krótko po zerwaniu folii ochronnych z profili, potem okna jak to białe normalnie sie brudzą, szczególnie na budowie, ale nie zauwazyłem zupełnie wpływu elektrostatyki na intensywność tego procesu... po myciu też nie mam problemu, efektu naładowanych plastików, moze źle myję, może trzeba by czekać na niską wilgotność względną i suchymi papierami, gazetami mocno nacierać? nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 14.01.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Hmm... że niby na białym bardziej widać kurz? Z mojego doświadczenia wynika, że im kolor ciemniejszy, tym kurz bardziej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 14.01.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Sorry ale widać nie masz dużego z tym doświadczenia. Na białych widać pod każdym kątem, także na wprost. Na ciemnych najbardziej rzuca się w oczy patrząc pod kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 29.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 WitamJestem na etapie wyboru koloru okien i również należę do szacownego grona wielbicieli szarości. Jednak mnie bardziej odpowiadają jasne szarości. W DAKO mogę mieć okna w kolorze RAL 7038. Czy ktoś mógłby wstawić kilka zdjęć jak to w rzeczywistości wygląda i jakie macie wrażenia po nabyciu okien? Mnie pan sprzedawca niezbyt zachęcał, gdyż mówił, że jeszcze tego koloru nie montowali i trudno będzie dobrać drzwi wejściowe i bramę. Ale myślę sobie że przy jasnych oknach, nie będzie bardzo rażąco wyglądać brama i drzwi w kolorze Antracyt (RAL 7016) gdyż ten jest w tej chwili już w standardzie wielu firm. Co wy na takie zestawienie? No i oczywiście nie mogę sobie wyobrazić tego koloru od wewnątrz, bo może lepiej zostawić biały a kolor na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 30.01.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Okna w kolorze RAL 7016 wyglądają rewelacyjnie zarówno na zewnątrz jak i od środka. Oto moje okna:http://images43.fotosik.pl/1108/8291258fe2134b94med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 30.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Potwierdzam- rewelacyjnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.01.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Każde poza białymi i złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 06.03.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Okna kupione w kolorze jasno szarym RAL 7001 obustronnie, do tego szare uszczelki i srebrne klamki:) Montaż za miesiąc na początku kwietnia. Już nie mogę się doczekac. Sama jestem ciekawa efektu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts