Parkiet 10.12.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Deska wykończona na gotowo, daje nie zupełnie płaską powierzchnię podłogi, a wszystkie wystające części są podatne na przetarcie. Jest szybko ale z jakością, tak sobie. Deski cyklinowane po położeniu i zaaklimatyzowaniu dają płaską powierzchnię podłogi co przekłada się na znacznie wyższą trwałość. Jak zwykle nie ma idealnych rozwiązań, albo ma się szybciej, taniej, z przeciętną jakością, albo trochę dłużej, trochę drożej ale z wyższą trwałością. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 10.12.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Deska wykończona na gotowo, daje nie zupełnie płaską powierzchnię podłogi, a wszystkie wystające części są podatne na przetarcie. Jest szybko ale z jakością, tak sobie. Deski cyklinowane po położeniu i zaaklimatyzowaniu dają płaską powierzchnię podłogi co przekłada się na znacznie wyższą trwałość. Jak zwykle nie ma idealnych rozwiązań, albo ma się szybciej, taniej, z przeciętną jakością, albo trochę dłużej, trochę drożej ale z wyższą trwałością. Pozdrawiam. Co racja to racja , ponadto pod GOTOWCA wylewka powinna być wykonana wręcz perfekt . A przy materiale do szlifowania jeśli chcemy deske fazowana to faza powinna być troche większa no i wylewka tez dość dobrze wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trucho 15.12.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Dzięki za rady. Pytałem kilka firm i proponują mi deskę do cyklinowania i potem olejowosk osmo. Jest jakaś różnica między olejowoskiem a olejem? nie bardzo wiem tez jakimi kryteriami się kierować przy wyborze wykonawcy podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timi1975 23.11.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Ja jakiś czas temu położyłem u siebie deskę litą firmy Dąbex. Jestem zadowolony, bo dobry materiał w stosunku do ceny. Gdzieś tu w wątku były ostrzeżenia przed Barlinkiem. Sam nie mam i nie widziałem ich produktu, ale pewnie dlatego, że kilka osób mi ich odradzało. Podobno robią się szczeliny na łączeniach, a jak się chce reklamować to nie uznają i mówią, że twoja wina. Ja ze swojej jestem naprawdę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 23.11.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 A ja mieszkalem 20 lat w Barlinku , tam sie urodzilem i powiem tylko jedno , Barlineckie przedsiebiorstwo przemyslu drzewnego traktuje swoich pracownikow jak scierwo , dla nich to tania sila robocza . Ich praktyki robienia z ludzi tanich roboli nie ma sobie rownych . Dlatego nigdy nie kupie ich wyrobow . Dodam ze nigdy tam nie pracowalem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 23.11.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 A ja nie chcę położonej i cyklinowanej."Przeciętna jakość-wyższa trwałość"? Włączają mi się wszystkie szare komórki jak takie marketingowe slogany czytam. Deska położona z faską be... ale ta sama jak wycyklinowana i "zaaklimatyzowana" jest ok.To ja chcę po staremu, bo podoba mi się.Jak się żona znudzi dębem bielonym to będzie naturalny kolor za kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golfgolf 25.11.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 ja też szukałem kilka miesięcy temu litego dębu, ale szerokiego na 20 cm. Powiem Wam, że ciężko z takimi produktami w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elzbieta 1 25.11.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 A ja poprosilabym o wypowiedz w takim temacie:Chcemy polozyc deske barlinecka (14mm) na wylewke ale nie kleic jej tylko polozyc na macie.Maz twierdzi, ze lepiej nie kleic bo jak bedziemy kiedys chcieli zmienic podloge to bedzie baaardzo skomplikowane sciagniecie tej starej. Co sadzicie o tym? Nalezy kleic czy mozna na macie? Jakie sa plusy i minusy tych dwoch metod. Dziekuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.11.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 A ja poprosilabym o wypowiedz w takim temacie: Chcemy polozyc deske barlinecka (14mm) na wylewke ale nie kleic jej tylko polozyc na macie. Maz twierdzi, ze lepiej nie kleic bo jak bedziemy kiedys chcieli zmienic podloge to bedzie baaardzo skomplikowane sciagniecie tej starej. Co sadzicie o tym? Nalezy kleic czy mozna na macie? Jakie sa plusy i minusy tych dwoch metod. Dziekuje za porady. Zdjąć posadzkę pływającą to kwestia kilku godzin, zdjęcie posadzki klejonej, to cały dzień (maszynowo). Pytanie, czy warto przez kilkanaście lat chodzić po niestabilnej podłodze o paskudnej akustyce? Warto się zastanowić, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 25.11.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Dzięki za rady. Pytałem kilka firm i proponują mi deskę do cyklinowania i potem olejowosk osmo. Jest jakaś różnica między olejowoskiem a olejem? nie bardzo wiem tez jakimi kryteriami się kierować przy wyborze wykonawcy podłogi. Osmo ma bardzo dobre oleje , ruznica miedzy oleje a olejem z woskiem, jest taka ze ten drugi ma juz wosk w sobie i po wykonczeniu masz lekki polysk . . zwykly olej nalezy z reguly woskowac , chyba ze styl wnetrza to wyklucza , np. inwestor chce miec w domu styl wiejski . Co do wyboru to trzeba szukac bardzo dobrego fachowca bo jak rzemieslnik spapra szlifowanie ( bardzo czesto fleksem papraja brzegi ) to po ptokach , tam sie nie da nadszpachlowac . i nalezy bezwglednie wytaskowac po cyklinowaniu jak sie chce miec podloge gladziutka . Bardzo czesto wykonawcy zerujac na niewiedzy klienta omijaja ten etap zeby skrocic czas pracy i mocno zaoszczedzic ( bo siatki do Taski sa drogie ) i w efekcie sa widoczne fale po cykliniarce , a inwestor mysli ze tak ma byc i to normalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 26.11.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Osmo ma bardzo dobre oleje , ruznica miedzy oleje a olejem z woskiem, jest taka ze ten drugi ma juz wosk w sobie i po wykonczeniu masz lekki polysk . . zwykly olej nalezy z reguly woskowac , chyba ze styl wnetrza to wyklucza , np. inwestor chce miec w domu styl wiejski . Co do wyboru to trzeba szukac bardzo dobrego fachowca bo jak rzemieslnik spapra szlifowanie ( bardzo czesto fleksem papraja brzegi ) to po ptokach , tam sie nie da nadszpachlowac . i nalezy bezwglednie wytaskowac po cyklinowaniu jak sie chce miec podloge gladziutka . Bardzo czesto wykonawcy zerujac na niewiedzy klienta omijaja ten etap zeby skrocic czas pracy i mocno zaoszczedzic ( bo siatki do Taski sa drogie ) i w efekcie sa widoczne fale po cykliniarce , a inwestor mysli ze tak ma byc i to normalne . Pan jesteś fachowiec wysokich lotów sądząc po pana tekstach i wypowiedziach a doradzasz pan innym czy poganiasz i obrażasz innych rzemieślników :)jak choćby w temacie powyżej o kolorach i szlifowaniu ( tutaj że same frykasy na temat oleju , taskach , falach itp itd . Edytowane 26 Listopada 2015 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elzbieta 1 26.11.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Parkiet dzieki za odpowiedz. Czy dobrze zrozumialam? Jezeli poloze "plywajaco" to bede miala niestabilna podloge (co to oznacza?) i paskudna akustyke (tzn bedzie skrzypiec?). Kurcze, jestem w kropce i nie wiem co zrobic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 26.11.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Parkiet dzieki za odpowiedz. Czy dobrze zrozumialam? Jezeli poloze "plywajaco" to bede miala niestabilna podloge (co to oznacza?) i paskudna akustyke (tzn bedzie skrzypiec?). Kurcze, jestem w kropce i nie wiem co zrobic.. Może skrzypieć kiedy będzie nierówny podkład, a nazwa "podłoga pływająca" wynika z rzeczywistości - coś co pływa, nie jest stabilne. Ponadto zawsze będzie pogłos przy chodzeniu - ot taki urok podłóg pływających. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 26.11.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Pan jesteś fachowiec wysokich lotów sądząc po pana tekstach i wypowiedziach a doradzasz pan innym czy poganiasz i obrażasz innych rzemieślników :)jak choćby w temacie powyżej o kolorach i szlifowaniu ( tutaj że same frykasy na temat oleju , taskach , falach itp itd . Coś w tym jest z pseudofachowca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mango12 03.12.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 A ja mieszkalem 20 lat w Barlinku , tam sie urodzilem i powiem tylko jedno , Barlineckie przedsiebiorstwo przemyslu drzewnego traktuje swoich pracownikow jak scierwo , dla nich to tania sila robocza . Ich praktyki robienia z ludzi tanich roboli nie ma sobie rownych . Dlatego nigdy nie kupie ich wyrobow . Dodam ze nigdy tam nie pracowalem . Ja też kiedyś naciąłem się na barlinek. Skusiła mnie niska cena i te ich trójwarstwowe gówno. Znajomy kładł warstwówkę u siebie na ogrzewanie podłogowe i podpowiedział mi, że to najlepsze na ogrzewanie jest. Sam posiadam, więc też zdecydowałem się na ten typ podłogi. Moim błędem było, że głównie patrzyłem na tańsze produkty. Barlinek właśnie zaproponował mi swoją dechę i ją kupiłem, bo miało być na lata, nadawać się do takiej instalacji itd. PO PÓŁ ROKU od zamontowania zaczęło się rozklejanie. Właśnie toczę z nimi sprawę, bo oczywiście nie wina produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts