netmar 13.01.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Co sadzicie o robieniu tynkow wewnętrznych w styczniu?? Jak narazie pogoda tej zimy nas rozpieszczala dlatego etapy prac budowlanych szły w mgnieniu oka. Instalacje zrobione, umowa na tynki podpisana a tu w tv zapowiadają sniegi i mrozy!! Moze znajde kogos kto podjał sie tynkowania zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 13.01.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Nie wiem co za problem.Budynek zamknięty więc można tynkować, ogrzewać i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 13.01.2012 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Nie wiem co za problem. Budynek zamknięty więc można tynkować, ogrzewać i będzie dobrze. niby tak ale pytanie czy trzeba ogrzewac 24 h?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.01.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Trzeba ogrzewać tak, żeby było ciepło, wysychało i wietrzyć. Jeśli tynk przemarznie to zrobi Ci się na nim taka siateczka. Woda w nim zawarta zamieni się w lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 14.01.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Trzeba ogrzewać tak, żeby było ciepło, wysychało i wietrzyć. Jeśli tynk przemarznie to zrobi Ci się na nim taka siateczka. Woda w nim zawarta zamieni się w lód. oj cieżko to widze przy tem -12 tak +/- jaka powinna być odpowiednia tem.w budynku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.01.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 U mnie tylko jeden kaloryfer w jednym pokoju przestał działać (źle odpowietrzony). Wystarczyła jedna noc - część tynku na ścianie spękała. Temperatura musi być konkretnie dodatnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Empus 15.01.2012 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Ja swoje Tynki robiłem w grudniu w domu nie było jeszcze ogrzewania (miałem farta bo pogoda dopisała, teraz już domek się wygrzewa) , od ekipy która mi to robiła usłyszałem, że tynki cementowo-wapienne można robić przy temperaturach do ok 2-3C a przy gipsowych powinno być już sporo cieplej ok 10C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.01.2012 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Tynki robimy zimą a na narty jezdzimy latem ? - poczekajcie w jakim kraju ja żyję ?muszę zerknąc przez okno bo albo klimat zwariował albo ---- nie za oknem biało wszysto w porządku UUUFFFFFFF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 20.01.2012 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 i juz "po" etap tynki zakonczony sukcesem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.01.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 sukces to będzie na wiosnę teraz obserwuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GALILEUSZ 30.01.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 umowa na tynki podpisana a tu w tv zapowiadają sniegi i mrozy!! No i wykrakali z tą pogodą, co ? Prawda jest taka, że jak to jest świeży budynek to ma w sobie mnóstwo wilgoci. Ściany są zimne. Ogrzanie teraz takiego budynku wymaga uruchomienia pieca i trochę wygrzania budynku z jednoczesnym wietrzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 22.02.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jak tam tynki po lutowym ataku zimy? Mam nadzieję, ze nie ucierpiały. Pamiętajcie, że woda , która płynie po świeżo otynkowanej ścianie (tym cem-wap), to nie tylko woda zawarta w tynku. To też efekt procesów chemicznych - wodorotlenek wapnia (wapno gaszone) wiąże się z dwutlenkiem węgla zawartym w powietrzu dając twardy węglan wapnia i wodę. Ile?? To trzeba by wykonać parę obliczeń stechiometrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts