ibizpl 13.01.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam wszystkich, mam problem z jednym z kaloryferów zainstalowanych na piętrze, Kermi X2 z zasilaniem dolnym. Instalacja jest nowa uruchomiona we wrześniu.Po każdym włączeniu obiegu na piętro słychać przelewanie w kaloryferze - tak jakby się napełniał. Na początku myślałem że to problem zapowietrzenia instalacji bo jest wysoki ( 90 ) wyżej jest tylko łazienkowy, ale odpowietrzałem go już z 20 razy i ciągle słychać ten dźwięk i dalej się zapowietrza. Łazienkowy jest wyżej i nie mam z nim takich problemów, w pozostałych pokojach też cisza. Zasilanie jest po wewnętrznej stronie więc chyba podłączony jest dobrze - czy ktoś miał podobny problem? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 13.01.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 A sprawdź sobie ciśnienie na instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibizpl 13.01.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) A sprawdź sobie ciśnienie na instalacji. Ciśnienie jest ok, sprawdzałem. Właśnie te efekty występują tylko na tym jednym grzejniku... akurat w naszej sypialni. Właśnie włączyłem na kotle funkcję odpowietrzania instalacji, ciekawe czy to rozwiąże problem. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez ibizpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts