Gość 24.05.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Przeczytałem wszystkie wątki nt. izolacji i stwierdziłem, że mam inny problem.W projekcie jest tak:- ściana fundamentu z bloczków- Abizol, Izolbut... czy co tam się daje - folia kubełkowa- styropian- zasypane żwiremPytania:- czy folia kubełkowa może stykać się z Abizolem?- czy styropian może być zasypany bezpośrednio żwirem?- w projekci styropian i folia jest połączona z bloczkami na kołki, czy to nie przerywa ciągłości izolacji? jeśli tak to jak połączyć takie warstwy? Jeśli ktoś ma doświadczenia to proszę o pomoc.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2002 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Różne dziwadła są w projektachCzy nie lepiej zrobić: -ścianka z bl. -dysperbit /nie rozpuszcza styropianu/ -styropian na klej -folia kubełk. -zasypkaten sposob jest chyba najczęściej stosowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.05.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2002 A ja mam tak:sad:lecac od wewnatrz) zasypka styropian dysperbit bloczki fundamentowe abizol zasypka Wiem, ze moze jest to malo spotykane, zeby fundamenty ocieplac od wewnatrz, ale podobno ten sposob jest dobry gdy nie ma podpiwniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat 28.05.2002 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 A ja dałem tak jak poprzednik:abizol 2xbloczkidysperbit 2xstyropian na kolki i klejcieniutki tynkdysperbit 2xOd wewnątrz tak ok 20cm od powierzchni wylewki nie smarowałem ponieważ i tak jest tam piasek, a jak w mur wejdzie wilgoć, po jakimś czasie to lepiej żeby wyszła na górze (pisaek wyciąga) niż gdyby została w murze. A nie wirzę że da się całkowicie zabezpieczyć przed woda... zawsze znajdzie sie jakas dziurka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts