Łukasz80 14.01.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witajcie,chciałbym dowiedzieć się czy da się w przybliżeniu określić temperaturę spalin w zwanej popularnie "kozie".Planuję wpuścić ekipę do zrealizowania kliku rzeczy wewnątrz i mam możliwość zastosowania małej kozy zrobionej domowym sposobem, okrągła rura średnicy 400mm i wysokości 600mm, czy jest jakieś ryzyko stosowania takiej kozy przy kominie który mam tzn. ceramiczny Schiedel o średnicy 180mm (a może 200mm nie pamiętam na obecną chwile). Piecyk podłączony byłby rurą stalową o długości 3m i średnicy 100mm pomiędzy z kominem - palone węglem. Czy mogę się obawiać, że jeśli jakiś piroman z ekipy dowali dużo węgla to wysoka temp. spalin zniszczy komin wewnątrz (czyt. pęknie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.01.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Dla większej sprawności układu i pewności o komin, wydłuż rurędo 5-6 m. Jak trochę przy rozpalaniu przekopci, nic nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 15.01.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Taka długość rur to praktycznie jak w opisywanym "piecyk I" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 15.01.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Dla większej sprawności układu i pewności o komin, wydłuż rurę do 5-6 m. Jak trochę przy rozpalaniu przekopci, nic nie szkodzi. i wtedy nie muszę mieć jakichkolwiek obaw o komin...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.01.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 i wtedy nie muszę mieć jakichkolwiek obaw o komin...? Jeśli komin masz prawidłowo i starannie wybudowany (zgodnie z instrukcją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts