barto0o 15.01.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam, mam pytanie odnośnie fundamentów i późniejszego zalewania ich"chudziakiem". Mianowicie mam wylane fundamenty i ubity w środku piach, zostawione jest ok 10 cm na "chudziak", czy tak to powinno wyglądać? czy raczej powinno być ok20 cm na chudziak, później styro i szlichtę i wtedy dopiero powinno się to schodzić z wysokością fundamentów. Widziałem na zdjęciach że często jest tak jak u mnie ale jak później wygląda sprawa z drzwiami garażem itd a sam budynek mam i tak ok 50cm nad ziemią a kolejne warstwy jeszcze go podniosą. Jako niedoświadczony budowlaniec proszę Was o opinię, gdyż nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi.PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Góre chudziaka równasz z górą ściany fundamentowej. Pozwoli Ci to na ułożenie izolacji (pap folia) w jednej płaszczyźnie i połaczeniz z izolacja poziomą ściany. W drzwiach podmurujesz np ceglą aby posadzka "nie wychodziła" lub zaszalujesz deska i zalejesz betonem. 10cm chudzika wystarczy, pod ściankami możesz pogrubic ale nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts