aldi 21.03.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Witam, kupiłam działkę, która jest określona jako budowlana - w zeszłum roku została przekształcona.Najbliższe przyłącza są z lini prostej 150metrów - droga z kamienia.Z energetyki ottrzymałam - zapewnienie o przyłączeniu, mogę jedynie od nich otrzymać zapewnienie że do 2007 budynek zostanie przyłączony, wodociągi odmówiły przyłączenia ze względy na nieopłacalność inwestycji.zatem zmieniłam plan i wpisałam że będę miałą własne ujęcie wody - dostałąm odpowiedź z urzędu że również odmówią - bo wystarczy że ktoś zgłosi plan ekologicznej oczyszczalni ścieków i ja już nie będę mogła mieć studni. Pan z Energetyki powiedział, że muszą opracować plany przyłącza dla całej dzielnicy ( ponad 10ha zamienione na budowlaną) czyli transormatory i inne. czy jest jakiś sposób żebym mimo wszystko otrzymała pozwolenie na budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 21.03.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Witam.Dowiedz się dokładnie, jak to jest z tą oczyszczalnią i studnią. Z tego, co ja wiem, to wystarczy zachować odległość oczyszczalni od studni (chyba 30 m). A poza tym,jeżeli jesteś pierwsza, to chyba możesz skorzystać z z prawa pierwszeństwa i wybudować studnię, a nie czekać, aż komuś się zachce robić kiedyś tam oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 21.03.2004 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 dzięki za odpowiedź co do studnii - ale co dalej? dokumenty zanoszę już trzeci raz i ciągle jest coś nie tak.już powoli zaczynam tracić nadzieję, że kiedys go dostanę. Zaczynam podejrzewać, że cokolwiek bym nie zrobiła facet będzie na nie.Chciał, abym dołączyłą dokument z terminem przyłączenia gazu - w gazowni postukali się ( jak wystąpię o taki dokument mam 6 miesięcy na rozpoczęcie użytkowania) - więc w projekcie już nie ma gazu - paliwo stałe zaczynam się zstanawiać co facet jeszcze może mi wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 25.03.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 bo wynaleźć może jeszcze duuuuuuuuuuuużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 26.03.2004 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 do Aldimiałem identyczną sytuację rok temu - działka bez uzbrojenia i bez szans w bliskiej przyszłości na uzbrojenie. Wszyscy projektanci do których chodziłem mówili, że nie da rady, ale .... znalazł się jeden gość - architekt, były pracownik Wydziału Architektury. Zaprojektował mi studnię, szambo, agregat prądotwórczy i piec na olej opałowy. Wszystko zgodnie z przepisami, zachowane odległości, itd. Mimo, że w UM kiwali głowami, to musieli mi wydać pozwolenie na budowę. Na tej samej zasadzie architekt ten zaprojektował sąsiednie budynki na moim osiedlu.Jak coś to służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 28.03.2004 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 dzięki serdeczne,włąśnie otrzymałam z wodociągów warunki przyłączenia - bardziej wygląda to - co kupić i ile aby samemu doprowadzić wodę a potem wspaniałomyślnie przekazać wodociąg. w projekcie mam ujęte szambo - bo raczej o kanalizacji w tej okolicy nikt nie słyszał, zmieniłam projekt i mam ogrzewanie paliwem stały - wyeliminowana gazownia - i pozostał energetyka - ale juć czekam tylko na decyzję. Miejmy nadzieję że się doczekam. Arek99 dzięki za chęć pomocy - jak odrzucą po raz czwarty - masz murowane że się do Ciebie zgłoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts