Yorey 15.01.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Jest tak - ogólnie wierzchnią warstwę izolacji ma stanowić 15cm twardej wełny, natomiast mam takie dwie wąskie ścianki, które sąsiadują z oknami pod kątem 90 stopni - co za tym idzie może mi się nie zmieścić te 15cm wełny + elewacja i kombinuję czym by tu ją zastąpić by mniej więcej utrzymać lambdę przegrody, a zarazem nie zrobić sobie jakiejś krzywdy. Dodam, że szerokość tych ścianek to jakieś 70-100cm. Co radzicie, Mędrcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 15.01.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Jest tak - ogólnie wierzchnią warstwę izolacji ma stanowić 15cm twardej wełny, natomiast mam takie dwie wąskie ścianki, które sąsiadują z oknami pod kątem 90 stopni - co za tym idzie może mi się nie zmieścić te 15cm wełny + elewacja i kombinuję czym by tu ją zastąpić by mniej więcej utrzymać lambdę przegrody, a zarazem nie zrobić sobie jakiejś krzywdy. Dodam, że szerokość tych ścianek to jakieś 70-100cm. Co radzicie, Mędrcy? a pytales Wladce Pierscienia? szkic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 15.01.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 kchem, kchem - no nie... Ale gołym okiem widać, że 15cm + jakieś 5 pustki i elewacji będzie o jakieś 10cm za grubo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 15.01.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 kchem, kchem - no nie... Ale gołym okiem widać, że 15cm + jakieś 5 pustki i elewacji będzie o jakieś 10cm za grubo..... nie przejmowalbym sie tym, taka scianka to pryszcz w porownaniu z oknem ma 1-2 paliki wiec realna wartosc jest i tak zblizona do duzej sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 15.01.2012 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 OK, mam świadomość, że to ukłon ku religii pt. maxymalna izolacja uber alles, ale jakoś tak byłoby mi miło niemieć tej jednej ścianki zimniejszej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 15.01.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 OK, mam świadomość, że to ukłon ku religii pt. maxymalna izolacja uber alles, ale jakoś tak byłoby mi miło niemieć tej jednej ścianki zimniejszej... zlikwiduj max mastki termiczne ( np.wymien patyk na 10 cm poloz izolacje , zmien orientacje drugiego szkietetu - 5 cm i wypelnij izolacja - min mostkow) uzyj izolacji o lepszej wartosci termicznej musisz skubac dodatkowe wartosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts