Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chc? podyskutowa? o domach parterowych ....

Recommended Posts

... które żeście wybrali.

Ja osobiście mam na razie swoje typy w takiej kolejności:

1. Paulina z Archipelagu

http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=356&ExtraNavText=Paulina

2. DM02 z Bauherr http://www.dom-parterowy.pl/

3. Dom na 102 z Muratora

Podajcie info z linkami jakie domy budujecie, zamierzacie lub żeście wybudowali. Poszukuję projektu w okolicach 120 m2 na układzie kwadratu, z mała ilością bajerów , które podrażają budowę i oczywiście ładnego :)

Napiszcie co was się szczególnie podoba w tych projektach.

• 2 months później...
jajmar: co to jest za projekt i skad ?

To projekt indywidualny jaki wspolnie z żoną wymyślilismy sobie, opracowanie graficzne to juz moje dokonania :)

Dwa słowa o domku pow. 137m2 plus garaz, sciany z gazobetonu gr.24 plus styropian 12cm, strop-dach - dźwigary drewniane, pokrycie blachodachowka. Stan budowy na dzien dzisiejszy to zalatwianie formalnosci w urzedzie ZUD :)

kurna bardzo ladny. tez takie cos chodzi mi po glowie, tylko jak dla mnie troszke za duzy. zeby on z tym garazem mial 137 m2 to bym jakos przebolal, ale naprawde ladny. chyba sobie wydrukuje zdjecie i spytam sie znajomego architekta ile takie cos moze kosztowac. chodzi mi oczywiscie o narysowanie. a masz do tego domku jakis kosztorys? jesli tak to podeslij na mojego maila. z gory dzieki.

kurna bardzo ladny

Fajnie ze sie podoba komus poza nami :)

a masz do tego domku jakis kosztorys? jesli tak to podeslij na mojego maila. z gory dzieki.

Kosztorysu nie robilem, podliczalem sobie koszty materiałow na stan surowy otwarty tyle mam w planie na tek rok, tylko te moje wyliczenia troche po majowym Vacie starcily na aktualnosci.

Ja wybrałam projekt http://www.agrobisp.com.pl BM-115, głownie z powodu gabarytów, ponieważ mam wąską działkę 24m, ale długą 36m, niestety front budynku może mieć maksymalnie 14m, czyli wolnej działki zostaje mi 22m na ogród fajnie nie? tylko domu nie mogę postawić jak chcę i ze wszystkich wybranych projektów wybrałam tylko jeden odpowiadający moim potrzebą, ale piszę bo może komuś również się spodoba i może zacznie taki budować to będziemy wymieniać informację, a może ktoś już buduje taki sobie kwadracik, albo zna jakiś fajny projekt maksymalnie 14 na 14. Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Jesli szukasz ładnego, nieszablonowego domu parterowego, skontaktuj

się z p. Sylwią Strzelecką ( 22) 658 26 65, 658 40 65.

P. Sylwia zdobyła parę nagród za swoje projekty. W swoim dorobku ma kilkanaście projektów domów parterowych począwszy od 85m2 aż do ..... . Zajrzyj do "Ładnego Domu" nr 6/2004 na stronę 30, tam jest dom który akurat ja buduję ( we wcześniejszych numerach znajdziesz

inne ).

Pozdrawiam

J

Aleksandryta

W miejscu garażu jest pokój bilardowy, połączony z jadalnią i salonem,

wyjście na zadaszony taras od strony ogrodu jest na środku.

Tak naprawdę to p.Sylwia zmieniła teraz ten projekt w części łazienki ogólnej i sypialni położonej tuz przy niej. Ja wygospodarowałem tam spore

pomieszczenie gospodarcze kosztem łazienki i holu. To co podano odnośnie kosztów ogólnie trzyma się kupy. Za dach położony rok temu

dałem 37 000,- ( grecki Brass ), ale w tym dach nad garażem wolnostojącym o pow. .25 m2.

Pozdrawiam

J