Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sharlotka, bardzo Ci dziękuję, żałuję trochę, że nie wzięłam zmatowionego kamienia (nie wiem, czy takie coś w ogóle istnieje ;)), ale chyba bardziej by pasował matowy, niż taki błyszczący.

Bacardi, dziękuję za uznanie (ostatnio u Drop_Inn śmiałyśmy się z tego tekstu Wróżbity Macieja) :D

Platka, tak, P. zaproponował jednozębny kloc ;) faktycznie tam pod spodem widać jeszcze jakąś konstrukcyjną białą listwę czy coś przypominające ząb... ;)

Ten gres z Casto jest nieszkliwiony. Mam taki grafitowy w kotłowni i będzie w garażu. Szkliwione mają powłokę patrząc w przekroju. O ile pamiętam były dużo droższe, tzn nie 17 pln tylko ponad 30 pln. I nie wiem czy szkliwone nadają się do garażu, coś mi się kojarzy że są bardziej śliskie.

Te płytki, cegiełki, mieszane beżowe, szare i czekoladowe mamy położone w pralni :) Tylko kilka miesięcy temu kosztowały ok 42 pln :(.

Kominek bardzo ładny.

Edytowane przez Ka*sia

białe kosztowały ok. 54 za m2. szare tansze? nawet nie patrzylam na ich cenę bo mam koncepcję do pralni pt. podloga w szachownice i biała cegiełka na scianę.

co do gresu to wykonawca jednak radzi dac szkliwiony. juz sama nie wiem. nie chce mi się robic powtornej rundy po sklepach i kołomyji ze zwrotem. na szczescie okazalo się ze gres zamówiony w MF do łazienki jest szkliwiony. jeden kłopot mniej :-)

to koleżanki znajdzcie mi ładne jasnoszare płytki na podłogę do łazienki dzieci (cała biała), najlepiej lapatto....

ps. nie musza być za 19 pln.

ps.2 szukam też białych lapatto do salonu, szarych do kuchni i ciemniejszcyh szarych do wiatrołapu. po wyborze do 3 łazienek, pralni, kotłowni i garazu, mam trochę dosć sklepów z kaflami.

Ja byłam na rekonesansie w Leryoy Merlene czy jak mu tam, i widziałam b.ładny gres (chyba był nawet jakis szkliwiony) - po 14 zł zł/m M. mówi ze to nasz typ :D

No i wypatrzyłam piękne panele do salonu, AC5, niestety po 60 zł/m.

Morela, a duzo za kominek zapłaciłaś? Z montażem?

My juz kombinujemy jak tu zrobic nasz by był na 2 strony jak u Ciebie.. Bo bardzo nam się to rozwiazanie podoba.

Ja byłam na rekonesansie w Leryoy Merlene czy jak mu tam, i widziałam b.ładny gres (chyba był nawet jakis szkliwiony) - po 14 zł zł/m M. mówi ze to nasz typ :D

tego gresu trzeba kupic z 20% wiecej ze względu na jego jakość. poza tym trzeba go impregnować.

gres techniczny Stargres to najlepsze rozwiązanie - w miare przyzwoicie wypalony, zaimpregnowany fabrycznie, barwiony w masie co w przypadku odprysku nie daje róznicy w kolorze i w dobrej cenie :yes:

czuszka

białe płytki mają w sklepie internetowym Łazienki z klasą , tylko to II gat. - Novabell Must bianco - 65 zł m2

Sprzedają na allegro, z tego co wiem nie mieli akurat tych wystawionych na aukcji, ale babka od nich mnie informowała, że mają bianco (ja szukałam szarych bo bałam się bieli do salonu) w dobrej cenie:)

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=19165574

m.

witam serdecznie, ujawniam sie :)

swietny kominek i pomysł na łazienkę .

ja własnie w sprawie płytek??mozaika jest dośc tania w prównaniu z innymi, z czego to wynika??jak z jakością??

p.s. swoją łazienka rozwaliłaś moja koncepcje łazienki haha

tez chiałam w tych płytkach, ale potem pomysł umarł , a teraz znowu sie podnosi.

pozdrawiam

p.s.2 dlaczego taka tania ? 7,50zł/szt.

http://sklep.max-fliz.com.pl/azulev-azulev-nord-gris-mozaika-20x40-plytka-ceramiczna-scienna-p-6113.html widziłaś na żywą ta gris??

bo perla w necie jest bardzo jaśniutka, a u Ciebie na zdjęciach fajny jasny szary.Zastanawiam sieczy ta gris nie jest bardzo ciemna

doczytalam ,ze nord perla kupione, zdradzisz cene i gdzie?sklep llokalny czy internetowy?

Edytowane przez marnajola