Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepięknie to u Was wygląda!

Warto się trochę pomęczyć dla takiego efektu :)

A jeśli chodzi o żaluzje, to jaki to kolor? wybieraliście z palety RAL czy standardowy grafitowo-srebrny?

I czy udało się ostatecznie zamontować je bez wiercenia w oknach? Pamiętam, że kiedyś mieliśmy dyskusje na ten temat. W każdym razie komponują się bardzo ładnie :)

O jacie!!!!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: Ale pięęęknie! Schody wyszły super! no i jaką masz ogromną przestrzeń! Wszystkie kolory pięknie się zgrały ;-) Podłoga ładnie zgrała się ze schodami. A ceglana ściana wygląda super! Jestem pod wrażeniem!

Co do światła, kup obsadki do żarówek i się wprowadzaj!!!! Domek masz już prawie gotowy!

Edytowane przez channel8

Basia, wysłałam Co trochę informacji na priv.

Bacardi, dzięki serdeczne. Strasznie dużo jeszcze niedoróbek, ale na takich kadrach nie widać ;) Wzięliśmy jakiś standardowy kolor selta, za wszystkie fanaberie trzeba dopłacać, a ten jest przyzwoity. Prowadnice są na wierzchu mocowane do otworu okiennego (nie wiem jak to wytłumaczyć, mam zdjęcie w telefonie to postaram się dorzucić w następnym poście. Okno jest nienaruszone. Prowadnice są na wierzchu, za radą monterów nie chowaliśmy ich, w razie konserwacji, awarii, itp. mógłby być problem z odkręcaniem.

Chanel, dzięki :) właśnie w tym sęk, że my wcale nie mamy dużej powierzchni, tylko ona jakoś tak na zdjęciach wychodzi, nawet mój tato mówi, że on sam się nabiera choć zna te pomieszczenia na pamięć ;) Ceglana ściana jest moją ukochaną. Właśnie chyba tak zrobimy, że na żarówki się wprowadzimy, nie ma co pajacować, jak mawiał mój murarz ;)

Syberia dzięki!, zastanawiałam się po montażu, czy one pasują do bryły, miałam wątpliwości, ale jestem zadowolona :)

Rere, skrzynki pod żaluzje fasadowe zamontowaliśmy przed robieniem elewacji, no a efekt na końcu ;) Kasowo to wychodzi chyba drożej niż rolety, nam żaluzje robił bardzo dobry kolega i tylko dlatego się zdecydowaliśmy, bo mieliśmy koleżeńskie ceny. No i po na razie zrobilśmy tylko z trzech stron, pozostały jeszcze 4 okna gdzie mamy tylko skrzynki a same żaluzje zamontujemy już później, jak wykopiemy skarb albo wygramy w lotka ;)

Dzięki, teraz już rozumiem jak to zamontowali. Natomiast jeśli chodzi o schowanie prowadnicy, to podejrzewam, że tak jest mocniejsze mocowanie (nie naruszamy zbrojonej warstwy kleju), poza tym musieli by być super fachowcy aby zrobić odpowiednie frezy w gotowej strukturze - chyba bym nie zaryzykował aby to komuś powierzyć. Ale tak czy inaczej fajnie to wygląda i jest bardzo dobry dostęp do prowadnicy...

Właśnie na 4 zdjęciu wstawilam całe małe okno żeby było widać końcowy efekt z prowadnicami, wgmnie nie wygląda to źle, prowadnice są całkiem estetyczne. Tak tez znajomy nam mówił, że struktura tynku jest na tyle mocna że dodatkowo wzmocni mocowanie. I jest bardzo dobry dostęp do serwisu. Nie wiem czy zauwazyles że można kręcić piórem nawet gdy zaluzja jest otwarta tylko do polowy, wtedy przez telefon źle Ci powiedziałam.