ivy17 13.09.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Marzenko hej ho jesteś?? jak się mieszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.09.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Superrrrowe drzwi!!! No i jak pięknie, że białe, jednolite, i wszędzie jednakowe:D - miło mi, że się przydałam!!!!! No ale po pochwałach petycja: nie bądź prosiak i dawaj więcej zdjęć!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.09.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 No ale po pochwałach petycja: nie bądź prosiak i dawaj więcej zdjęć!!!!! No właśnie! Drzwi super. Serio są niższe? Nie widać tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Witaj Moorela, piekny domek sobie wybudowaliście. Jak tylko będę mieć chwilkę wolnego poczytam sobie Twój dziennik od deski do deski oraz komentarze. pozdrawiam kolezankę z "niedalekiego sąsiedztwa" i gratuluje przeprowadzki R. Riri, witam Cię u mnie, bo Cię jeszcze nie widziałam gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Ivy, no dobrze się mieszka, właśnie chciałam Ci koniecznie powiedzieć, że jeśli kiedykolwiek dopadnie Cię zwątpienie albo będziesz miała zadymę z ekipami, to powtarzaj sobie, że warto! Nagroda jest warta, w zasadzie juz nie pamiętam, żeby miała kiedykolwiek pod górkę. Sharlotka, ja oczywiście od dawna wiedziałam, że lepiej mieć jednakowe drzwi wszedzie, ale jakoś Twoja rada wpadła w moje ucho w odpiwiednim momencie i jakoś zaczęłam się nad tym mocniej zastanawiać no i wyszło mi, że chyba trzeba tak zrobić. Rere, ta czeska norma to 204 cm na oscieżnicy, polska to 210, wiec szczególnie dużej różnicy nie ma, no ale nas uratowała. Trafiłam na naprawdę dobrego człowieka ("ja robię w drzwiach juz 18 lat" ) i bardzo się cieszę, że znalazł nam te drzwi, które zresztą były tanie jak barszcz. Dziewczyny, ale co ja będę wiecej pokazywać, koń jaki jest kazdy widzi, "dźwi, jak dźwi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.09.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Ivy, no dobrze się mieszka, właśnie chciałam Ci koniecznie powiedzieć, że jeśli kiedykolwiek dopadnie Cię zwątpienie albo będziesz miała zadymę z ekipami, to powtarzaj sobie, że warto! Nagroda jest warta, w zasadzie juz nie pamiętam, żeby miała kiedykolwiek pod górkę. Czekam już na ta nagrodę bardzo teraz mam tak ze wydaje mi się ze każdy dzień jest zmarnowany i nie zrobiliśmy tyle ile trzeba :bash: a już tak bardzo bym chciała tam mieszkać Drzwi super, bardzo ładnie się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 14.09.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Bardzo ładne dźwi masz , ja teraz mam białe i w nowym domu chciałam mieć jakąś odnmianę , wymyślałam różne drzwi z usłojeniem poziomym i mleczną poziomą szybą,.Córka pukała się w głowę i pytała że jak to ma być ??? białe listwy i drzewne drzwi , że to będzie źle wyglądało a poza tym nie da się dobrze dopasować dwóch rodzajów drewna , tego na podłodze i tego na drzwiach. no w sumie to rację jej przyznałam i stanęło na tym że znowu będę mieć drzwi białe , tylko ja muszę mieć przeszklenia bo hol na poddaszu ciemny by był bardzo. Co to za gres który tak długo trzyma czystość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 14.09.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Moorelko -ale piękne drzwi!!! Tyle że zdjęć mało! Czuję duży niedosyt! Świetnie, że Wam się dobrze mieszka, to najpiękniejsza nagroda za trudy budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Syberia, a jak z utrzymaniem czystości białch drzwi? Trochę mnie to martwi, ale nie puszczę przeciez towarzystwa w białych rekawiczkach A gres przeżywa drugi renesans, to Desvres Lunes Titan, no boski jest! pozdrawiam Ciebie i córkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Oooo! Channel no co tam u CIebie? Mąż się zafugował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Słuchajcie, zdjęć nie będę robić więcej, bo nie ma co, no nic nowego nie pokażę, bo kasy nie mam, juz i tak drzwi poszły z debetu, ale musieliśmy zrobić, bo kąpanie się bez drzwi jest słąbe, wszyscy są własnie zakatarzeni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 14.09.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 A ta strukturka na drzwiach to takie delikatne rowki udające słoje ? jeślie tak to tam się może trochę brudzić i ciężko to będzie wymyć jak powłazi w te rowki ( ale teraz jest tyle hypermyjących szmat ) u mnie brudzą się tylko najczęściej używane drzwi , czyli te od wc ( często się tam łazi , sprzątanie kociej kuwety itd ) brudzą się tylko w okolicach klamki , wystrczy tam wymyć , ale u mnie jest inny problem , drzwi są lite drewniane , pomalowane farbą na biało niestety akrylową*, malowane były po wprowadzeniu się i nie chcialam żeby śmierdziało ftalową . Akrylowa po prostu złazi z tego drewna i wyciera się*tymi hypermyjącymi szmatami Widziałam na zdjęciach tylko jeden "szałowy" plakat w Twoim domu . Gdzie wisi reszta ? fajne one są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.09.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Oooo! Channel no co tam u CIebie? Mąż się zafugował? Prawie Ściana od pokoju i bok od przedpokoju gotowe. Została część kuchenna - ale miał przerwę bo spółdzielnia robiła mi w kuchni gładzie (mam zdjęte szafki ) Mam nadzieję, że jeszcze z tydzień, dwa i będę impregnowała. Dzięki za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 15.09.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Moorela, ciekawa sprwa z tymi drzwiami - bo u mnie inny wykonawca budował dół a inny ściany u góry - i u góry (niech je piekło pochłonie ) też musiałam wg czeskiej normy drzwi zamówić. I pieknie tam u Ciebie... Zazdroszczę! Zwłaszcza ze u mnie zadyma na całego - hydraulik podłacza gaz i piec, elewacja się kończy,zaczyna się malowanie a raczej gruntowanie, kafelkarz walczy w pom.gosp., a w czwartek ma się kuchnia montować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 16.09.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 pięknie masz! drzwi juz robią klimat. my ciagle czekamy na nasze, narazie tylko na piętro, na parter nie styknęło funduszy ale przed zima trzeba koniecznie zrobić bo zimno bedzie ciągnąć z garażu. Nasze otwory drzwiowe były chyba robione wg normy odwrotnej-były za wysokie i trzeba było w każdym dołozyc płytę od dołu, albo brac drzwi wg specjalnego zmaówienia. taniej było dołozyć plytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Morelko ,ale masz już domowo.Jakie dajesz lampy -tam na zdjęciu gdzie widać schody i plakat z wrzeszczącą twarzą-widać dwie zwisające żarówki?I jeszcze czym obkładasz schodki zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 17.09.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ciekawa sprawa z tymi drzwiami... Po przeczytaniu zmierzyliśmy u nas i na gotowo wychodzi 211 na dole (ponieważ w projekcie przewidzieli 2cm na płytki, a kafelkarz mówi że będzie ok 1cm) i 209 na górze, po zwiększeniu o 1cm styropianu pod podłoga... Mam nadzieję, że takie odchyłki na mają większego znaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.09.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Basia, ta twarz śpiewa a nie sie drze to plakat z rozyjskiej komedii muzycznej Nie mam w ogóle lamp poza jedną knappa , w holu wiszą teraz faktycznie zarówki, chyba rzucę tam petit fine, albo cos w tym stylu. A może jakies reflektorki. Schody zewnętrzne nie wiem czym obłożyć, na pewno nie chciałabym gresu, myslałam o jakichs płytach betonowych, ale nie wiem, czy to zda egzamin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.09.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Moorcia, melduję się (lepiej późno niż wcale) I muszę powiedzieć, że OGROMNIE mi się podobają Twoje ostatnie fotki w dzienniku. Drzwi fajne, ale w ogóle wszystko wygląda świetnie - równo, gładko, prosto. Tak w punkt. Trzymam kciuki byście mieli więcej czasu na cieszenie się domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.09.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Moorelko mam kilka pytań, mogę ?? Jeśli chodzi o oswietlenie biorę Petite Fine. W tej ilości 9 sztuk to faktycznie chyba będzie lepiej wyglądało.. kupiłas może już te lampki?? ja kupiłam jakis tańszy zamiennik(pokazywałam u siebie) i tak się zastanawiam czy się dużo różnią [ATTACH=CONFIG]199351[/ATTACH] czy ja cie mogę prosic o taką fotkę bez folii?? dzisiaj miałam spotkanie z Panem od schodów i mam kilka pytań: jakim kolorem masz pomalowaną ta barierkę ?? i czy coś być teraz zmieniła ?? jak cokoliki ?? i pytanie kolejne- jak sprawuje się płyta indukcyjna ?? bo jest w kręgu moich zainteresowań i się zastanawiam z góry dziękuję za odpowiedzi w wolnej chwili :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts