Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Moorelko z okazji nadchodzącego Nowego Roku 2014

życzę dużo zdrowia szczęścia, miłości, jak najmniej zmartwień

i

spełnienia choć jednego maleńkiego marzenia

http://us.123rf.com/450wm/mitay20/mitay201310/mitay20131000201/23892910-rok-konia-szczesliwego-nowego-roku-2014.jpg

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moorelko mam pytanie o twoją cegłę- co to dokladnie -jaki kolor, z jaka fuga? na co klejone i wszystko co moze pomoc mi nie zepsuc swojego wc ;-)

Ivy, mam cegłę Stara Cegła Skalna z Elkamino, kupowałam przez allesa, razem z cegła od razu kupiłam fugę i pistolet do fugi (bo sami kładliśmy, a to bardzo ułatwiło). Cegła była kładziona na zwykły klej do kafli, fuga 1 cm. Całość na końcu była pociągnięta impregnatem. Co jeszcze?

A co Ty wybrałaś? :)

Ivy, mam cegłę Stara Cegła Skalna z Elkamino, kupowałam przez allesa, razem z cegła od razu kupiłam fugę i pistolet do fugi (bo sami kładliśmy, a to bardzo ułatwiło). Cegła była kładziona na zwykły klej do kafli, fuga 1 cm. Całość na końcu była pociągnięta impregnatem. Co jeszcze?

A co Ty wybrałaś? :)

właśnie myślę nad ta samą. nie mogę sie zdecydować na konkretną. musze tam podjechać i zobaczyć bo to niedaleko mnie.zamowilam próbki ale na nich mi sie ona nie podoba a u ciebie ładnie wygląda ;-) chce ja do malwgo wc tylko musze jeszcze do niej dobrac jakas wąska umywalkę i półkę bo konsolka nie przeszła rodzinnych negocjacji ;-)

Morello najlepszego w Nowym Roku.

Jaką dałas fugę do elkamino i jaki dałas impregnat?Czy po impregnacie kolor starej skalnej trochę "ożył"?Pytam bo szukam impregnatu takiego który da efekt jak fuga i cegła w czasie kładzenia fugi były ciemniejsze i lepiej to wyglądało

Basia, fugę brałam z Elkamino, tam jest tylko jeden rodzaj, jakiś kolor cementowo-wapienny czy coś w tym stylu. A impregnat kupowałam w Castoramie, tez mają tylko jeden rodzaj, po zasmarowaniu (2 razy) kolor się trochę ożywił, ale co do zasady ten impregnat nie zmienia koloru, jakiejś mocnej zmiany nie widać.

Moorelko pokaz jakieś nowe fotki...tak lubię twoje wnętrza :bye::bye: pewnie napiszesz ze mało sie dzieje ale może chociaz jakies nowe ujęcia....:rolleyes:

No właśnie mało się dzieje bo myślimy o zrobieniu terenu na zewnątrz, więc wewnątrz z nowości póki co choinka :) Co więcej, zepsuł mi się aparat i od 3 m-cy w ogóle nie robię zdjęć!! :cry:

P. coś kombinuje i przy dobrych wiatrach w piątek przyjedzie nowy sprzęt :) Ale serio nie ma co oglądać. Niedługo mnie wyprzedzisz Ivy.