Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

No właśnie mało się dzieje bo myślimy o zrobieniu terenu na zewnątrz, więc wewnątrz z nowości póki co choinka :) Co więcej, zepsuł mi się aparat i od 3 m-cy w ogóle nie robię zdjęć!! :cry:

P. coś kombinuje i przy dobrych wiatrach w piątek przyjedzie nowy sprzęt :) Ale serio nie ma co oglądać. Niedługo mnie wyprzedzisz Ivy.

Lubię Twoje wnętrza bardzo więc moge patrzeć nawet na te same elementy w innych kadrach :-)

Nasze tempo jest słabe, wiec jeszcze dużo czasu nim dogonię Was a co dopiero wyprzedzę :D Myślę, że teraz Ewa bedzie na czele z tempem prac :yes::yes:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lubię Twoje wnętrza bardzo więc moge patrzeć nawet na te same elementy w innych kadrach :-)

Nasze tempo jest słabe, wiec jeszcze dużo czasu nim dogonię Was a co dopiero wyprzedzę :D Myślę, że teraz Ewa bedzie na czele z tempem prac :yes::yes:

Ja też lubię moorelkowe wnętrza :yes: Z tym tempem u nas to sama jestem przerażona. Oni chcą JUŻ wszystko wiedzieć. Mieli sobie pójść na tydzień na inną robotę (mamy jeszcze jakieś 40 m desek do pomalowania), ale coś tam nie wypaliło, więc uwijają się u nas. Ale spokojnie - mają tyle tematów do ogarnięcia, że tak szybko to nie pójdzie :no:

Najgorsze są graty, których wszędzie pełno :(. Meble, lampy, kafle - wszystko co uzbierałam i nie miałam gdzie wstawić. W garażu nie ma ani odrobiny miejsca. Salon zastawiony do połowy, spiżarnia pełna pociętej cegły, a gabinet i kuchnia pełne desek. Ciągle coś przestawiają i to też zabiera dużo czasu.

Cześć Ewo!!!

my? Jakoś wiosną, późną wiosną - chciałabym pod koniec czerwca:)

Ale super Aniu :). Cieszę się ogromnie, bo wiosna to lada moment :). Trzymam mocno kciuki by wszystko było po Waszej myśli :).

Cześć Panie Kotku:D

dawaj dawaj, pisz, jakie masz plany ogrodowe, zamierzenia wnętrzarskie itp!!!

Szarlotka, plan ogrodu mam wrzucony w dzienniku i to jest teraz przyczynek wszelkich działań, w środku na razie nic nie robimy, bo trzeba przykisic kasę na bruku + ogrodzenie. To są jakieś chore pieniądze(u nas jakieś 25 tys), ale tak jak rozmawialam już z Basia, chcemy mieć uporządkowane obejście na ten sezon, żeby dziewczyny mogły korzystać z podwórka, a z wiszacymi żarówkami i bez garderoby ostatecznie da się żyć ;)

Moorelko ogród będzie piękny! Patrząc na wziki ma się wrażenie, że te rośliny tam były ZAWSZE. Mnie sen z powiek spędza betonowy taras :( Ale zanim ruszę ten temat muszę wykończyć mieszkanie.

Channel, też mam taras do zrobienia, ale to trzecia kategoria odśnieżania ;) facet który robił nam daszki płaskie namawiał nas na zrobienie drewnianych podestow, w sumie podoba mi się en pomysł. :)

Morelko ale się uśmiałam u Spirei z tą próbą wołową, pamiętasz?

Ja też zostawiam salon i inne rzeczy ,bo chcę ogród,w zasadzie wytyczenie terenu na ogród.Muszę doprowadzić poziomy do porządku i nawieźć ziemi.

Szkoda,że nie da się powiększyć Twojego projektu,próbowałam sobie z Twojego opisu to wszystko ,ale nie łapię niektórych rzeczy,no najłatwiej umiejscowić basen :).Nie wiem gdzie ten placyk słoneczny.Aha ta sosna bośniacka piękna,ale cena zabójcza:(jakie będziesz sadzonki jej kupowała?

Hortensje za basenem?jaki rodzaj hortensji limelight?Ja też chcę hortensje -białe.O jezu ale się nakręcam,jak chciałabym mieć ogród już,albo nawet tylko ogrodzenie i ziemię...

Z Twoich podobają mi się najbardziej te szare (szczególnie nr 2), ale widzę, że chciałabyś jednak kolor, bo sporo ich w Twoich propozycjach?

Propozycje wilka bardzo mi się podobają - najbardziej 15. Dodałabym do nich kroplę koloru. Tutaj 3 propozycje

http://www.lespapiersdeninon.fr/s/cc_images/thumb_2288322.jpg?t=1379356206 http://www.lespapiersdeninon.fr/s/cc_images/thumb_2288329.jpg?t=1379356207 http://www.lespapiersdeninon.fr/s/cc_images/thumb_7410098.jpg?t=1386489241

Źródło

Myślę sobie, że takie trójkąciki to mogłabyś sobie sama malnąć na ścianie. Kup 3-4 próbki kolorów z Duluxa, taśmę malarską i działaj :)

Co Wy mi tu odstawiacie? Ja się namordowałam, przez 3 dni wybierałam tapety do głosowania i tu wygrywaja propozycje Wolfa ;)

Tak serio witam się serdecznie z Wolfem, bo wcześniej na pewno go tu nie było i dziękuję za propozycję :) Podoba mi się zwłaszcza 17., znam to tapetę, to chyba isacisac - prawda?

Tatarak, do wytapetowania mam jedną ścianę, nie mam w wiatrołapie miejsca na grafiki czy plakaty, dlatego chcę go ożywić ciekawą tapetą. Poza tym nie jest to miejsce do wypoczynku - bynajmniej ;) więc chyba można strzelić tam sobie coś szalonego ;) większość z tych tapet widziałam na żywo w Domarze...

Julianna, trafiłaś w 10-tkę. Turkus to ostatnio kolor, który wszędzie podświadomie wybieram, świetne są te tapety, ciekawe czy dostępne w Polsce, zaraz będę szperać... :)