Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie Morelko i coraz fajniej!!!!!

Słuchaj, Megany kupowaliście jako mix rozmiarów, czy można zamówić tylko jeden wybrany format?

Przebieram nogami w oczekiwaniu na Twój taras drewniany - zdradź proszę na pw ile mniej więcej kosztuje Was m2 desek i tych wszystkich ustrojstw, typu legary i wkręty, robociznę mam umówioną ze swoją ekipą.

A metr takiego ogrodzonka murowanego ile wychodzi??? (wraz z fundamentem i robocizną) - sorry, że wyduszam od Ciebie informacje, ale jestem aktualnie pilnie zainteresowana:)

Sharlotka, za taras będziemy płacić 10 tyś :sick: z czego 5,5 tyś to materiały, ale ja mam ponad 45 m2 drewna, liczonego po 80 zł za m2 (klasa A/B jak zeznał dziś wykonawca). Płot murowany wycenili mi na 1,7 tyś za robociznę, bloczki kupowałam sama, przeliczając na sztuki ile mi potrzeba. Bloczki brałam od tego samego dostawcy co płyty Megan (pare postów wcześniej jest link do niego), bo jak już miałam płacić za transport do Wrocławia to zamówiłam cały samochód z HDSem, tym bardziej, że bloczki potrzebuję jeszcze pod taras.

Edit: jeszcze w kwestii płyt, jabrałam jednego rozmiatu, ale myślę, że można się dogać, bo facet nawet chciał mi sprzedać niepełną paletę. Ten sprzedawca jest bardzo elastyczny - polecam!

Edytowane przez Moorela

Rabaty betonowe strasznie mi się podobają, strasznie !!!Trawy będą wyglądały fantastycznie.Morelko zazdroszczę Ci Elfir ,że miała czas dla Ciebie.

Ja za póxno się do nie zwróciłam,wszystko na hura jak zwykle robię :(

Skąd masz te bloczki z Radomia?

Basia, bloczki tez z Radomia, za jednym zamachem kupiłam. Dzięki, cieszę się, że rabaty cieszą się powodzeniem. Akurat rabaty nie bedą niczym obrabiane, zostają betonowe, ze śladami szalunków po płytach osb, chyba tylko zaimpregnuję od zewnątrz.

pięknie jak zwykle ;-)możesz napisac jaką grubość mają te betonowe płyty? jakoś nie pomyślałam jak robiliśmy schody wejściowe i chyba jest miejsca tylko na płytki/kafle...a mi się odwidziały...

Czuszka, w dzienniku jeden post wcześniej masz zdjęcie wejścia do domu przed ułożeniem płyt, zobacz, ile tam miałam miejsca do poziomu podłogi w domu, na pełne 2 pustaki. Płyty mają grubość 7 cm i są ułożone na podsypce. Cieszę się, że się podoba. Tak w ogóle - kopę lat! :) Co tam u Ciebie?

Moorela, pięknie ogarnięte w około domu. Bardzo mi się podobają podwyższone rabaty w donicach. Tez takie planuję u siebie, kiedyś ;)

Bardzo fajny pomysł z płytami na schody. Ułożone to macie na betonie czy na jakiejś podbudowie?

Dzięki Rere :) w sumie już wyżej Czuszcze odpowiedziałam tez na Twoje pytania. Początkowo schody miały być z betonu architektonicznego - taaaaa..... ;)

Ale fajnie, szczególnie podobają mi się te płyty na wejściu i rabaty. No i płot super się zapowiada, może coś podpatrzymy ;)

Jak będę z kolejną wizyta w Radomiu (a dokładniej Jadar to Skaryszew o ile pamiętam ;) ) muszę zajechać do tego producenta obejrzeć ofertę :]

Edytowane przez bacardi