Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W te piękne Święta, gdy Pan Zmartwychwstanie.

Życzę smacznych jajek na śniadanie, żółtego kurczaczka, białego zająca i oby te święta trwały bez końca Tęczowych pisanek, na stole pyszności,

mokrego Dyngusa i wspaniałych gości, niech to będzie czas uroczy Życzę miłej Wielkiej Nocy!!!

Wielkanocne+jaja+z+arabesk%25C4%2585.JPG

Ho ho, ale gości! :)

Wszystkim dziękuję za dobre słowo, jak widać podesty mają swoich zwolenników i przeciwników. Myślę, za parę tygodni/miesięcy, będą sami zwolennicy, bo podesty będą otoczone szumiącymi trawami :) Widzicie to? Widzicie to? ;) Póki co, P. przewiózł 1,5 tony piasku na podwórko pod trawnik, bo ziemia jest za gliniasta. Może uda się po świętach zakupić trawę i coś wysiać. Zamówiłam dziewczynom piaskownicę.

Jeszcze odpowiadając na pytania: taras nie jest olejowany, jest pokryty dwa razy impregnatem z teflonem Vidaron; Basia, tam gdzie widać ścieżkę płyty są kładzione bez odstępu, wszędzie mam kładzione bez odstępu. Ta ścieżka, którą widać jest kładziona w szerz (100 cm). Główny taras drewniany ma 4,5m x 4,5m.

Jeszcze ogólne przemyślenia mam takie, że Elfir ma łeb nie od parady. Wszystkie jej pomysły, które nie do końca mnie przekonywały, po zrealizowaniu wydają mi się genialne (na razie mogę wymienić rabaty i podesty schodzące na słoneczny taras.). Dzięki Elfir.

Moorelko ogród będzie piękny ;-) ja to juz widzę bo wiem ze Elfir ma super pomysły a ty masz pomysł na calosc jak bys chciała zeby bylo wiec razem będzie rewelacja. wiesz ze twój dom "biorę w ciemno " wiec będzie super. U mnie ogród to pieśń przyszłości, jest maly bardzo wiec jest szansa ze dam sobie z nim kiedyś rade ;-) jedyne to jak ty musze wymieszac ziemię z piachem i jakims obornikiem czy coś zeby bylo ok bo slabo będzie.

Mam pytanie co to za lampka w lazience nad lustrem ?

Łazienki super ale to juz kiedys pisalam;-) u mnie tez wisi zaslonka dobrana kolorystycznie do lazienki bo jakos zawsze cos ważniejsze od zamówienia drzwi do kabiny ;-)

Wesołych Świąt :-)

Morelko,

jeszcze raz Wesołych!!!!

Fajne łazienki, w małej masz super zgraną kolorystykę, turkus jest świetny!! Zasłonka rządzi, oryginalna i taka wesoła!!!!

Na jakiej wysokości od podłogi masz górną krawędź umywalki??? I ile wyżej jest bateria podtynkowa?

Jakoś bardzo to nie ;-)

171 i 186

Masz wzrost o jakim zawsze marzyłam :) (teraz mam inne marzenia, choć część równie nierealnych).

Wiesz, żem nieco zacofana w FM, więc dopiero teraz pochwalę Twój tarasik :D. Wyszło naprawdę super :yes:. Czytam, że też miałaś "solidną" ekipę :(. Mam nadzieję, że wszystko już ok?

Cieszę się, że pokazałaś łazienki - jasne, spójne i bez silikonu ;). Jesteś zadowolona z tych podumywalkowych godmorgonów? Też je kupiłam, ale wolę się upewnić (jesteśmy już wyćwiczeni w oddawaniu). A z czego macie blat?

Zasłonka w dolnej bardzo mi się podoba. Kolorek dobrany idealnie :D. Szkoda, że nie pokazałaś jej w całości :D. U nas też biorę pod uwagę zasłonkę w dolnej. Czekamy właśnie na wycenę szyby, co ułatwi nam tę decyzję :).

Nie wiem czy już znalazłaś tapetę do wiatrołapu?

TUTAJ są w przystępnych cenach i w dużym wyborze. Trzeba pogrzebać, ale może coś wpadnie Ci w oko.

Mnie podoba się taki chevron - kombinuję gdzie go u siebie wykorzystać :)

http://www.i-tapety.pl/uploads/products/10105/93943-5.jpg

A TUTAJ blog, na którym ją znalazłam - możesz zobaczyć jak wygląda na ścianie :)

No i tego... wiesz... Dzięki :hug:

Wiesz co Julianna, mi się wydaje, że im dalej, tym bardziej świadomymi inwestorami jesteśmy i stąd te wszystkie kłopoty z ekipami, może 2 lata temu nie zająknęłabym się nawet przy rozliczeniu za taras, ale jakieś takie czepialstwo nabyte się uaktywnia ;)

Tapetę kupiłam, właśnie mi przypomniałaś, że coś nie przychodzi... To już tydzień chyba... Ta Twoja też super, zastanowię się nad nią, bo szukam jeszcze drugiej do sypialni.

Z godmorgonów jesteśmy bardzo zadowoleni, fajnie "pracują", ładnie się domykają, a poukładane mam wszystko naprawdę jak w pudełeczku, kupiłam te wkłady godmorgona do segregowania kosmetyków i świetnie się sprawdzają, porządek jakoś sam się trzyma, zawsze miałam problemy z walającymi się tubkami, próbkami, kosmetykami do malowania, itd.

Zasłonka jest tymczasowa, za szybę trochę "śpiewają", a mamy teraz pilniejsze sprawy. Kupiliśmy taką:

tydingen-zasona-prysznicowa__0168477_PE322253_S4.JPG

I no wiesz.... nie ma za co... polecam się :hug:

Wiesz co Julianna, mi się wydaje, że im dalej, tym bardziej świadomymi inwestorami jesteśmy i stąd te wszystkie kłopoty z ekipami, może 2 lata temu nie zająknęłabym się nawet przy rozliczeniu za taras, ale jakieś takie czepialstwo nabyte się uaktywnia ;)

Wiesz... to prawda. Generalnie wiedza doskwiera :D

Tapetę kupiłam, właśnie mi przypomniałaś, że coś nie przychodzi... To już tydzień chyba... Ta Twoja też super, zastanowię się nad nią, bo szukam jeszcze drugiej do sypialni.

I nie pochwalisz się wzorkiem?

Z godmorgonów jesteśmy bardzo zadowoleni, fajnie "pracują", ładnie się domykają, a poukładane mam wszystko naprawdę jak w pudełeczku, kupiłam te wkłady godmorgona do segregowania kosmetyków i świetnie się sprawdzają, porządek jakoś sam się trzyma, zawsze miałam problemy z walającymi się tubkami, próbkami, kosmetykami do malowania, itd.

To super :). Ja też planuję zakup tych szufladowych przegródek :yes:

A z czego macie blat? Ja kupiłam w LM na promocji blaty bukowe, ale boję się czy sprawdzą się z łazience.

Zasłonka jest tymczasowa, za szybę trochę "śpiewają", a mamy teraz pilniejsze sprawy.

Mnie się zasłonki podobają. Wiem, że nie wszyscy są ich zwolennikami, ale Wasza pasuje super. Jak pisałam - my też zaczniemy raczej od takiego startera i wcale nie wykluczam, że tak zostanie :)