Spirea 23.04.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Moorela, gratulacje i dużo zdrowia dla Marty i Mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.04.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 wszystkiego najlepszego!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.04.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Kochana ogrooomnie dzielna jesteś z tą budową a do tego masz jeszcze czas tutaj z nami pisać Podziwiam ja nie podziwiam:(, mnie to raczej martwi bo to już jest uzależnienie, albo nałóg:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.04.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Moorela - gratulacje!!!! (na moment człowiek się nie może wylogować, bo od razu dzieci się rodzą, budowy wykańczają.... normalnie cuda, panie, cuda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.04.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Przegapiłam takie cudne wieści! Gratulacje kochana!!!!! Oby Martusia była grzeczna i dała mamie pospać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 24.04.2012 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Jak widać będziemy mieć te same profile okien Schuco - u mnie będą białe SI 82 cava. WłaśnieTutli czytałam ostatnio Wasz dziennik i też się cieszę, że podobnie wybrałyśmy, nas "naciągnęli" na profile Wratislavia Passiv Classic. Zobaczymy, czy będzie warto. PS. Cieszę się, że została wersja bez szprosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 24.04.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Moorela, serdeczne gratulacje !!! Niech maleństwo rośnie szybko (jak budowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.04.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 WłaśnieTutli czytałam ostatnio Wasz dziennik i też się cieszę, że podobnie wybrałyśmy, nas "naciągnęli" na profile Wratislavia Passiv Classic. Zobaczymy, czy będzie warto. PS. Cieszę się, że została wersja bez szprosów hehe to masz odwrotnie niz ja bo mnie sie marzyl domek z bialymi stylowymi okienkami Wlasnie dzwonil Pan Mroz i niestety musze zmienic profil bo na cavie nie da sie zrobic moich wielkich okien. Mam teraz do wyboru rondo i classica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.04.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Jaką masz głębokość stopni na tych schodach?Druga sprawa - nie wiem czy to kwestia perspektywy (a raczej szerokiego kąta obiektywu), ale w miejscu zabiegu, schody się wydają bardzo wąskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.04.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Salik, głębokość stopni też jest podrzędna :/, bo 25cm. Te schody to generalnie są podrzędne. Miejsce zabiegu ciężko mi ocenić, wklejam kawałek projektu. Prawdopodobnie trzeba się będzie po prostu po nich przejść i to nie raz, żeby ocenić ich wygodę, choć po wymiarach nie ma się co spodziewać szału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.04.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 No to zdjęcie mocno zakłamuje bo wygląda że ten najwęższy kawałek przy zabiegu (przedłużenie 'ściany' pomiędzy schodami) jest krótszy niż długość stopni niezabiegowych. No i ze zdjęcia stopnie wyglądają też jakby ich głębokość (25) była niewiele większa od ich wysokości (19). A czemu w ogóle 19, skoro na projekcie masz 18? U nas wyszło średnio 16.5-17, ale mamy problem z pierwszym i ostatnim stopniem, więc będziemy musieli to wyrównać dokładając trochę do stopni pomiędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.04.2012 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 A czemu w ogóle 19, skoro na projekcie masz 18? A no właśnie, bo mój mąż P. stwierdził, że zwiększymy styro na podłodze do 20cm, więc nam się zmniejszyłaby wysokość parteru, to wymyśliliśmy sobie, że dołożymy jeden pustak na parterze, żeby było wyżej i dopiero potem zaskoczyliśmy, że to na schody wpłynie. 16,5-17 to są wygodne schody! Zazdraszczam.A pierwszy i ostatni stopień będziecie równać wysokością drewna, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.04.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Hmmm... jakby to powiedzieć Będziemy mieli kafle na schodach Będziemy równać wysokością szklanych podstopni, a potem dopasujemy położenie kafli... grubością kleju. Czyli wszystko w rękach szklarza i jego poprawnego wymierzenia i rozrysowania tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.04.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Będziemy równać wysokością szklanych podstopni, a potem dopasujemy położenie kafli... grubością kleju. Czyli wszystko w rękach szklarza i jego poprawnego wymierzenia i rozrysowania tego... Nie rozumiem tego, jak mają wyglądać te szklane podstopnie Masz gdzieś opisane to u siebie w dzienniku, żeby się nie powtarzać?? Nie umiem sobie tego wyobrazić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.04.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Do frontu stopnia jest po prostu przyczepiony kawałek kolorowego szkła jako podstopień.A na górze na stopniu leżą kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.04.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Acha, jak ktoś sieknie trzewikiem, żeby śladu nie było? Spryciuchy... A jakiego koloru szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.04.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Znaczy mieliśmy mieć kiedyś drewno na stopniach, ale jak zmieniliśmy górę na kafle drewnopodobne, to naturalną koleją rzeczy była zmiana tego samego na schodach. Kolory mają być właśnie różne (na każdym stopniu inny) - jak znajdę gdzieś kawałek z projektu to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.04.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ooo! To koniecznie wrzuć, zapowiada się ciekawie... Naogląda się za granicą i potem wymyśla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 25.04.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 salik ja też jestem ciekawa pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 25.04.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Temat schodowy jeszcze przed nami..( no na razie mamy do piwnicy, też zabiegowe, ale tylko 3 stopnie zabiegu) i kurcze jestem ciekawa tych zdjęć Moorela jak tam Martusia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts