Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojgoc, teraz to już trochę za późno na tego typu pytania ;)

Poza tym czas kosztuje, a akurat ten wykonawca ma dojścia do dobrych cen. Ja w sumie żałuję, że sama zaopatrywałam budowę - mam poczucie (poparte analizą faktur, które przedstawił mi wykonawca, jak coś dla mnie brał) - że zyski były niewspółmierne do nakładów.

Jako, że wykonawcę znam i polecam, będę kibicowała. Ale ale! Pilnujcie równości wylanej płyty fundamentowej, bo u mnie na dwóch metrach było 6cm różnicy i potem nadrabialiśmy styropianem przy wylewkach (koszty!).

Poza tym p. Bogdan ma namiary na dobre ekipy, można brać i korzystać. Dach bezokapowy umieją zrobić ;)

A czy my napewno o tym samym Wykonawcy mówimy? :) Bo Pana Bogdana to ja nie znam... :) Chyba to jednak kto inny...

a porównywałas jakie sama możesz uzyskac rabaty?

a co znajomy na przeciw oknom drewnianym?

Jasne, najpierw robiliśmy wycenę sami z hurtowniami, dopiero potem, na etapie zbierania ofert z Wykonawcami okazało się jasne, że jako "jednorazowi" klienci, nie dostaniemy takich rabatów, jak Wykonawca, który jest na rynku ponad 20 lat... Inna sprawa, że tak jak pisze Madeleine, nie jesteśmy w stanie "biegać" po hurtowniach i szukać materiałów (nie dalibyśmy rady). A jeszcze inna, że nie mielibyśmy możliwości/znajomości zwrotu materiałów, w przypadku źle wyliczonego przez nas zamówienia...

Co do okien, znajomy ocenia okna plastikowe jako te "mniej dokuczliwe", co to "nie pracują" jak drewno. A ja sama mam złe doświadczenia z oknami drewnianymi, które po 4 latach użytkowania, zaczęła podchodzić pleśnią u mojego brata :(...

Spirea, Awo65...

Zwroty byłabyś sama spokojnie robić (ja robiłam - hurtownie na to idą), ale do wyceny budowlanej dodaj swój czas, paliwo, telefony. Dużo czasu.

I tu trafiłaś w dziesiątkę! Praca obojga na pełny etat, przedszkolak na stanie i inne plany rodzinne na najbliższe tygodnie - nie ma szans... W naszej sytuacji to przyjęte rozwiązanie jest jednak optymalne.

I tu trafiłaś w dziesiątkę! Praca obojga na pełny etat, przedszkolak na stanie i inne plany rodzinne na najbliższe tygodnie - nie ma szans... W naszej sytuacji to przyjęte rozwiązanie jest jednak optymalne.

ale sprawdzić zawsze warto!!!

z pustaków proponuje Robena - tańszy od Wienerbergera a przyzwoity jakościowo

zobaczyłbym jeszcze Edera

tego z Krotoszyna nie znam i nigdy nie słyszalem o takich pustakach.

a sciana w jakiej technologi - 2W czy 3W?

ale sprawdzić zawsze warto!!!

z pustaków proponuje Robena - tańszy od Wienerbergera a przyzwoity jakościowo

zobaczyłbym jeszcze Edera

tego z Krotoszyna nie znam i nigdy nie słyszalem o takich pustakach.

a sciana w jakiej technologi - 2W czy 3W?

2W

Dzięki wojgoc, a Eder nie jest przypadkiem drogi jak szlag?