wojgoc 25.01.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a porównywałas jakie sama możesz uzyskac rabaty?a co znajomy na przeciw oknom drewnianym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.01.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Wojgoc, teraz to już trochę za późno na tego typu pytania Poza tym czas kosztuje, a akurat ten wykonawca ma dojścia do dobrych cen. Ja w sumie żałuję, że sama zaopatrywałam budowę - mam poczucie (poparte analizą faktur, które przedstawił mi wykonawca, jak coś dla mnie brał) - że zyski były niewspółmierne do nakładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Jako, że wykonawcę znam i polecam, będę kibicowała. Ale ale! Pilnujcie równości wylanej płyty fundamentowej, bo u mnie na dwóch metrach było 6cm różnicy i potem nadrabialiśmy styropianem przy wylewkach (koszty!). Poza tym p. Bogdan ma namiary na dobre ekipy, można brać i korzystać. Dach bezokapowy umieją zrobić A czy my napewno o tym samym Wykonawcy mówimy? Bo Pana Bogdana to ja nie znam... Chyba to jednak kto inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.01.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 czyżby "pajacowanie" to jakaś szersza plaga? bo mój też tak mówi Myśliwy hobbystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a porównywałas jakie sama możesz uzyskac rabaty? a co znajomy na przeciw oknom drewnianym? Jasne, najpierw robiliśmy wycenę sami z hurtowniami, dopiero potem, na etapie zbierania ofert z Wykonawcami okazało się jasne, że jako "jednorazowi" klienci, nie dostaniemy takich rabatów, jak Wykonawca, który jest na rynku ponad 20 lat... Inna sprawa, że tak jak pisze Madeleine, nie jesteśmy w stanie "biegać" po hurtowniach i szukać materiałów (nie dalibyśmy rady). A jeszcze inna, że nie mielibyśmy możliwości/znajomości zwrotu materiałów, w przypadku źle wyliczonego przez nas zamówienia... Co do okien, znajomy ocenia okna plastikowe jako te "mniej dokuczliwe", co to "nie pracują" jak drewno. A ja sama mam złe doświadczenia z oknami drewnianymi, które po 4 latach użytkowania, zaczęła podchodzić pleśnią u mojego brata ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 czyżby "pajacowanie" to jakaś szersza plaga? bo mój też tak mówi Myśliwy hobbystycznie. Madeleine, zdecydowanie "pajacowanie" to jakaś budowlana przypadłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a po której stronie wrocka jest Wasza działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 wojgoc, musisz iść na Bug, na wschód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 aha,czyli długoleka lub te rejony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Tak, te rejony A dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 wyłącznie z ciekawości.i zastanawiam sie kto z forumiczów jest Twoim sąsiadem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ooo! Widzisz, jak połączysz mnie z kimś będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 odwiedź grupe wrocławską - tam na pewno ktoś jest z tamtej okolicy.coś mi świta, ze Spirea gdzieś tam się buduje - w zasadzie wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Spirea, Awo65... Zwroty byłabyś sama spokojnie robić (ja robiłam - hurtownie na to idą), ale do wyceny budowlanej dodaj swój czas, paliwo, telefony. Dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Spirea, Awo65... Zwroty byłabyś sama spokojnie robić (ja robiłam - hurtownie na to idą), ale do wyceny budowlanej dodaj swój czas, paliwo, telefony. Dużo czasu. I tu trafiłaś w dziesiątkę! Praca obojga na pełny etat, przedszkolak na stanie i inne plany rodzinne na najbliższe tygodnie - nie ma szans... W naszej sytuacji to przyjęte rozwiązanie jest jednak optymalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 I tu trafiłaś w dziesiątkę! Praca obojga na pełny etat, przedszkolak na stanie i inne plany rodzinne na najbliższe tygodnie - nie ma szans... W naszej sytuacji to przyjęte rozwiązanie jest jednak optymalne. ale sprawdzić zawsze warto!!! z pustaków proponuje Robena - tańszy od Wienerbergera a przyzwoity jakościowo zobaczyłbym jeszcze Edera tego z Krotoszyna nie znam i nigdy nie słyszalem o takich pustakach. a sciana w jakiej technologi - 2W czy 3W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 ale sprawdzić zawsze warto!!! z pustaków proponuje Robena - tańszy od Wienerbergera a przyzwoity jakościowo zobaczyłbym jeszcze Edera tego z Krotoszyna nie znam i nigdy nie słyszalem o takich pustakach. a sciana w jakiej technologi - 2W czy 3W? 2W Dzięki wojgoc, a Eder nie jest przypadkiem drogi jak szlag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 z tego co wiem to tańszy od Wienerbergera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a czemu wykopy pod ławy nie sa obłozone folią i dopiero zalane betonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.01.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) a czemu wykopy pod ławy nie sa obłozone folią i dopiero zalane betonem? Też o to pytaliśmy. Wykonawca zrobił zgodnie z projektem, KB zapewnia, że to nie jest błąd, bo ma być izolacja pozioma. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts