Magda 34 21.06.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 No proszę Pani, piękne okna się robią. Winchesterek super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.06.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) tylko odklejajcie te zewnętrzne folie jak najszybciej zeby się nie spiekły bo wtedy dooopa blada;) te wewnętrzne też niech nie są za długo ( na taśmach pisże że max. 3 miesiące a potem odklejać) i zakryjcie tez jak najszybciej pianke (najlepiej to zrobić elewacje ale to wiadomo, że różnie bywa) nam powiedziano zeby tak do 3 miesięcy- jak zaczyna ciemnieć to zaczyna tracić swoje właściwości Edytowane 21 Czerwca 2012 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 21.06.2012 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 No właśnie słszałam o tym koktajl, widziałam też napis, że do 3 m-cy, ale faktycznie do 3 czy lepiej szybciej? Właśnie elewację mamy na październik zaplanowaną, nie mam pojęcia co z tą pianką zrobić do tego czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.06.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 piankę to można uzupełnić przy robieniu elewacji, bo się trochę utlenia. nam się utleniła ociupinę. ale taśmy najlep8iej ściągnij od razu - chyba że zaraz robisz elewację. nawet w karcie gwarancyjnej masz napisane, że trzeba ją zdjąć do 3 mcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.06.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ok, a wewnątrz też zrywać teraz? Czy czekać do tynków? Tynki planuję za 2-3 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.06.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 wewnętrzne jeśli nie pada na nie słońce, a przeważnie nie pada, to mogą być dłużej. ogrzewanie podłogowe po tynkach, doprowadzenia do grzejnikow chyba przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 22.06.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 my jako pierwszą instalację planowaliśmy WM, przed elektryką żeby rury przez przypadek nie musiały przecinać elektryki. I co? i jajco. Okazało się, że cześć rur z wentylacji będzie z rur zwanych climavera (czy coś takiego) To kanały wykonane ze sprasowanej wełny minerlanej które będą w sypialniach i salonie ( wygłuszają szum powietrza) przez to że sa to bardzo delikatne kanały to baliśmy się jak potraktują je panowie tynkarze i staneło na tym że robily elektrykę, wodę tynki a dopiero potem wentylację. dowiedz się czy będziesz ieć kanały z blachy czy może własnie z wełny bo to dość ważne.co do folii-wiem że masz małe dziecko i mało czasu a ochoty na sprzatanie i mycie okien juz najmniej ale jeśli tynki wew dopiero za 2-3 to sciagnij to folię, umyj sobie okna, i przed każdą brudzącą sie robotą zaklejaj taśmą. Tak aby taśma nie zdązyła się spiec czy zestarzeć (oczywiscie kup taśme z lekkim klejem) bo zdzierania paznkociem milimetr po milimetrze moze byc masakra. poza tym nie wkładaj klamek do okien- niech wsyscy wchodzą tylko drzwiami albo bramą garażowa- ludzie nawet jak maja zaklejone okna to potrafią wszystko rozerwac bo się nie chce im isc na ogród przez drzwi zew tak więc ZADNYCH KLAMEK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.06.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) co do folii-wiem że masz małe dziecko i mało czasu a ochoty na sprzatanie i mycie okien juz najmniej Prawda!! nie mniej jednak szkoda mi tych okien i zaklejać będziekmy. Co do klamek, to prosiliśmy już montażystów, by założyli tylko na górze, bo słyszałam różne historie o uszkodzonych oknach. Z tym myciem okien teraz, to masz koktajl na myśli mycie ram z pozostałości kleju? Dzięki! Edytowane 22 Czerwca 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 22.06.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 odklejenie teraz tych taśm jest tak banalnie proste ze moje 3,5 letnie dziecko potrafilo to zrobic (miesiac temu mielismy montowane okna:)) wiec zadnych pozostałosci z kleju nie bedzie. mialam na mysli zeby np ramy co jakis czas przemywac chocby byle jak- kurz budowlany lezący na oknach nie wiadomo ile aż do momentu wprowadzenia sie nie robi dobrze tym oknom. nie wiem jaki masz profil (ja mam Si82 z pakietem trzyszybowym) no i w srodku jest dodatkowa uszczelka która tworzy kolejny rowek-wszedzie kurz. jesli co jakis czas przelecisz ramy chocby wilgotna szmatka to tez na bieżaco mozesz kontrolowac ich stan ( na górze tez otworza okna i beda sie wychylac i np.palic papierosy:)) nie wiem moze ja jestem jakas przeczulona i wymyslam głupoty ale oczami wyobraźni widzę jak mam poniszczone rzeczy zanim sie wprowadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.06.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 u mnie tynkarze chcieli przez przesuwkę wnosić worki z tynkiem do domu, najpierw grzecznie poprosiłam, żeby tego nie robili,ale kręcili nosem, że tak mają blisko. więc im uświadomiłam, ile kosztuje takie okno i czy możemy się umówić, że jeśli po zakończeniu tynków będę mieć zastrzeżenia do pracy mechanizmu, to odliczymy jego cenę od ich wynagrodzenia. bardzo szybko doszli do wniosku, że jednak nie jest tak daleko do drzwi. gorzej, że tak się bali je uszkodzić, że niezbyt dokładnie wytynkowali wnękę no ale oni mi ogólnie podpadli, więc już się nie czepiam, bo po co sobie humor psuć na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.06.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Moorela czy np. jutro ok.18 ktoś u Ciebie będzie? bo my powinniśmy wtedy wracać i nawet gdyby nikogo nie było to podrzucimy te zaślepki no chyba, że macie b. groźnego sąsiada?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.06.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Przyjechał mój z budowy i mówi, że przywieźli złe klamki i będą wymieniać, więc na razie nie ma nigdzie klamek Ale fuks! W takim razie nigdzie nie będziemy montować. Ja tak generalnie mam manię, że nie lubię jak ktoś dotyka moich rzeczy i śpi w moim łóżeczki i je z mojej miseczki, itd. i też mnie trochę to przeraża, że tyle ludzi jeszcze się tam przewali PS. Koktajl, jeśli Twoje 3,5 letnie dziecko potrafiło to zrobić, to może wyślę moją 3,5 latkę, niech taśmy zrywa a może nawet umyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.06.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Moorela czy np. jutro ok.18 ktoś u Ciebie będzie? bo my powinniśmy wtedy wracać i nawet gdyby nikogo nie było to podrzucimy te zaślepki no chyba, że macie b. groźnego sąsiada?! Kaśka, mój będzie jutro od rana (ok. 8-mej) do jakiejś ja wiem 13.00-14.00. Potem nikogo nie będzie :/ Tylko jak mogłabyś mi je zostawić? W toi-toiu nie za bardzo, bo nie było serwisu ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.06.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Nie dziwię się, że jesteś zdenerwowana z powodu kominów musicie wyegzekwować, żeby to zostało dobrze poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.06.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Kaśka, mój będzie jutro od rana (ok. 8-mej) do jakiejś ja wiem 13.00-14.00. Potem nikogo nie będzie :/ Tylko jak mogłabyś mi je zostawić? W toi-toiu nie za bardzo, bo nie było serwisu ostatnio... t coś wymyślę żeby się w oczy nie rzucały ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.06.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Nie dziwię się, że jesteś zdenerwowana z powodu kominów musicie wyegzekwować, żeby to zostało dobrze poprawione. Wiesz co Tatarak, to, że komin cieknie to może się zdarzyć, ok, każdemu może się zdarzyć. Ale ten facet działa na mnie jak płachta na byka i dlatego m u nie odpuszczę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.06.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 t coś wymyślę żeby się w oczy nie rzucały ok? Kaśka, a Tobie się spieszy z tymi zaślepkami? Zawadzają Ci już bardzo? Bo fajnie byłoby się spotkać. Tak czy inaczej musimy się spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.06.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Wiesz co Tatarak, to, że komin cieknie to może się zdarzyć, ok, każdemu może się zdarzyć. Ale ten facet działa na mnie jak płachta na byka i dlatego m u nie odpuszczę!! każdy z nas ma takiego swojego ulubieńca:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 23.06.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Kaśka, a Tobie się spieszy z tymi zaślepkami? Zawadzają Ci już bardzo? Bo fajnie byłoby się spotkać. Tak czy inaczej musimy się spotkać nie dotarłam pewnie będę jutro no i w tygodniu ale też późno około 20-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 23.06.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 nie dotarłam pewnie będę jutro no i w tygodniu ale też późno około 20-21 Spokojnie Kaśka, zdążymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts