wojgoc 29.06.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Kurde, mąż takie powitanie dostał, że warto było wyczekac na ten moment nie narzekaj - Ty dodatkowo zostałaś powitana na grupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 29.06.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 O pojawiła się druga połowa:D Witaj Piotrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 30.06.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Druga połowa to pojawiła już się jakiś czas temu Zobaczcie kiedy zarejestrowany i jak długo ukrywał się w swoim podglądactwie... Czy ktoś wie, co powinniśmy zrobić z naszym pseudoogrodem? Obecnie wygląda jak "idź stąd i nie wracaj", jeśli chcemy się wprowadzić w przyszłym roku, to może trzeba coś już zacząć z nim robić? Tylko co? Wyrównać fadromą a potem zlać jakąś chemią, czy zaorać?? Kto się zna na ogrodach? Tatarak? Ja jestem absolutną lewizną w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 zna się Elfir, ja mogę podpowiedzieć, co robię u siebie 1. sprzątniecie gruzów etc. 2. ściągnięcie wierzchniej warstwy "darni" z chwastów i traw - tak ok. 5 cm 3. rozwiezienie humusu 4. wysianie łubinu i peluszki w dalszych planach 5. jak poplon zakwitnie - nawieść obornika, rozłożyć i przeorać wszystko razem z tymi łubinami i peluszką 6. dowieźć humusu tam, gdzie to niezbędne 7. zacząć nasadzać rośliny to zakładając, że w międzyczasie ustalę co i gdzie nasadzać jaką masz ziemię u siebie? wrzuć jakieś fotki, jak to teraz wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.07.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Tatarak, właśnie nie mam zdjęć!! Zrobię przy najbliższej okazji i wrzucę. Etap z obornikiem u nas odpada, na około pełno domów, nie wyobrażam sobie tak nasmrodzić tym biednym ludziom na początku znajomości... Zrobię najpierw te zdjęcia, a potem Cię poproszę o konsultację, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 to jak będziesz robić zdjęcia, od razu spróbuj ziemię "pomacać" - czy jest piaszczysta czy raczej gliniasta. weź mokry kawałek do ręki i ściśnij - jak się zrobi kulka, to glina, jak się rozsypie to piach i przyjrzyj się, co tam rośnie w chwastach - czy np pokrzywy, skrzypy, szczaw, koniczyna etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.07.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Mój Boże, jak dziecko we mgle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 O znajome chwasty widzę, zupełnie jak w domu też takie mam jak u Ciebie z tyłu, tylko ja mam na większości działki i do 2 m wysokości. Powodzenia na placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 03.07.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Moje chwasciory chwilowo opanowanie tzn.skoszone wielkosc działki mnie przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.07.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Kaśka, ale koszenie to chyba nic nie daje. Przecież to odrośnie. Tyle to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 co dasz radę, to wyrwij. posprzątaj gruz i inne śmieci. rozplantuj humus. spróbuj może z poplonem. no i przede wszystkim: ZAMÓW PROJEKT OGRODU jeśli tylko zmieści Ci się w budżecie. Nie ma co eksperymentować z sadzeniem bez ładu i składu. Ewentualnie wejdź na wątek Elfir i poproś ją o rady, co do zagospodarowania konkretnych kawałków ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.07.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Kaśka, ale koszenie to chyba nic nie daje. Przecież to odrośnie. Tyle to wiem ale poprawia samopoczucie kiedy można przejść się po przyszłym ogrodzie;) oczywiście masz rację kosiliśmy już kilka razy pryskałam chwasty mają się świetnie ale nie mam czasu ani sił na nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 ...no i przede wszystkim: ZAMÓW PROJEKT OGRODU jeśli tylko zmieści Ci się w budżecie..... i tu jest pies pogrzebany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.07.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 i tu jest pies pogrzebany Kasy na projekt nie mamy i z tego co widzę inaczej nie będzie. Nadzieja jest o tyle, że facet mojej przyjaciółki skończył projektowanie ogrodów, więc może do niego uderzę. Co prawda w zawodzie nie pracuje, ale pojęcie musi mieć, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.07.2012 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 co dasz radę, to wyrwij. posprzątaj gruz i inne śmieci. rozplantuj humus. spróbuj może z poplonem. Tatarak, co to znaczy rozplantuj humus? A np.przekopanie ogródka co daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.07.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 To znaczy, że jak masz pryzmę, to trzeba ją "zrównać z ziemią" przekopanie rozluźnia i napowietrza ziemię - zbita obumiera, ponieważ w niej żyje masa mikroorganizmów, które pełnią rozmaite ważne funkcje. w zbitej rośliny słabo się korzenią itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 05.07.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) W sprawie ogrodu to się nie wypowiadam, ale w sprawie łazienki bardzo chętnie;) Moorelko, a może zamiast dwóch oddzielnych umywalek zastosujesz jedną szeroką na 120 cm, np. coś w tym stylu i dasz dwie baterie. http://prestizowelazienki.pl/images/upload/1ea029d6318f778f567c6e55fdca4af9_big.jpg Jakby zrobić w ten sposób: 30 cm blatu, umywalka 120 cm (można znaleźć umywalkę 100 cm) to zostaje jeszcze 90 cm na wannę i nie powinniście mieć problemu z obijaniem się o wannę. Blat można pociągnąć do ściany nad wanną Edytowane 5 Lipca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 06.07.2012 02:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Magda, swego czasu była koncepcja 1 umywalki, ale przy układzie 30cm, umywalka 60cm, 30 cm, umywalka 60cm, będzie chyba jednak wygodniej, choć prawda jest też taka, ze nie trafiłam wcześniej na ładną umywalkę a'la "korytko" zakładam, ze dziewczynki będą korzystać z łazienki razem np. rano. Jaki to model umywalki? Co w Rewolucji, bo cos zamilkłaostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 06.07.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Czyli to będzie tylko łazienka Dziewczynek, czy taka wspólna? Moim zdaniem taka duża umywalka dla dwóch osób jest w sam raz. Możesz też dac mniejsze umywalki, np 50 cm. Akurat te umywalkę, którą tu wkleiłam to catalano, ale z taką długością można znaleźć coś innego i tańszego. Rewolucja trwa i mamy już nowy sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 06.07.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 To jest łazienka wspólna, dla całej czwórki Teraz mamy umywalkę 50 cm i P.zażyczył sobie do domu przynajmniej 60-tkę, bo w tej się nijak nie mieści, ja go ścigam, że nachlapal wokół i jest wojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts