Moorela 11.07.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Magda, ja mam jeszcze spooooro czasu, mysle, ze to temat na późną jesień/zimę, Ty zresztą też masz teraz zawieruche, ale dzięki za pamięć, na pewno się przypomnimy, bo PiotrUn nawet się nakręcił na ten wspólny objazd To byłam ja, z mojego wypasionego smartfona, na którym ciężko polskie znaki wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.07.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 wylewki przed tynkami robił np Wojgoc. wszystko zależy od "kultury pracy tynkarzy", która według wielu źródeł nie istnieje myśmy robili daszek płaski biorąc osobną ekipę do każdego etapu i wyszło o połowę taniej, niż gdyby całość robiła jedna ekipa (mimo że prostszą technologią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.07.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) Nie róbcie sobie wylewek przed tynkami, bo będziecie mieć potem tylko kłopot z ich odskrobywaniem. Parapety u nas też dopiero będą po tynkach. Co do wyboru ceramiki to Cię doskonale rozumiem bo mnie się już odechciewa po godzinie:D Pstryki od rolet kuchnia i salon dałam na jednej ściance miedzy kuchnią i salonem, resztę daliśmy obok włącznika światła w poszczególnych pomieszczeniach, tak aby nie latać za każdym razem do samego okna. Dziury po elektrykach bezpośrednio uzupełniają gipsem tynkarze. Tam gdzie się okazało, że jednak dziura nie w tym miejscu z powrotem wstawiali "korek" z tego co wcześniej wycieli (u nas w większości, nic się nie rozpadało i nie pękało tylko takie zgrabne krążki wypadały z wyciętego silikatu) i dopełniali twardym gipsem. Co do daszków to znam jedną solidną firmę "AWdom" i robią kompleksowo płaskie dachy po całej Polsce, ale nie wiem jak z cenami i ich czasem. Zawsze możesz zadzwonić i podpytać - a może Ci kogoś doradzą z okolicy Wrocławia. tutaj masz link Edytowane 12 Lipca 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.07.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 wylewki przed tynkami robił np Wojgoc. wszystko zależy od "kultury pracy tynkarzy", która według wielu źródeł nie istnieje istnieje, istnieje. ja robilem wylewki przed tynkami i drugi raz zrobilbym tak samo. parapety rowniez bym montował przed lub w trakcie tynkowania by miec je ladnie wykonczone tym , w tej samej chwili robionym tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.07.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 wylewki przed tynkami robił np Wojgoc i np tez my z czego tez jestesmy (bylismy) bardzo zadowoleni Parapety robilismy po tynkach, a przed malowaniem, bo nie podobaja mi sie parapety "wciete" w sciane, wiec wystarczylo je tylko wlozyc na piane i zaakrylowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.07.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 i np tez my z czego tez jestesmy (bylismy) bardzo zadowoleni Parapety robilismy po tynkach, a przed malowaniem, bo nie podobaja mi sie parapety "wciete" w sciane, wiec wystarczylo je tylko wlozyc na piane i zaakrylowac oprocz obróbki przy oknie jest tez obróbka wykonczeniowa pod parapetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.07.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 u mnie stolarz schrzanił obróbkę pod parapetem, a dokładniej w ogóle jej nie zrobił. Niestety byłam tak zachwycona schodami, że tego nie wyczaiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.07.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 oprocz obróbki przy oknie jest tez obróbka wykonczeniowa pod parapetem. No jest i tak jak jakies popierdolki (np male braki tynku przy, a raczej nad oscieznicami) zostalo ladnie zaszpachlowane przed malowaniem przez ekipe malujaca (i zreszta osadzajaca te parapety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 12.07.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ekipę do tynków mamy chyba dobrą (z polecenia Madeleine) i w zasadzie to oni sami zagaili z tymi wylewkami, zarzekając się kilkakrotnie, że posadzki pozostawią takie, jakie zastali. Podobno pracują czysto, ale od czasu naszych przejść z dachowcem postanowiłam nigdy więcej nie napalać się jak szczerbaty na suchary. Tak naprawdę, to pewnie będzie kwestia tego, czy zdążymy z podłogòwką, czy nie. Parapety raczej zamontujemy przed tynkami, tylko zastanawia mnie taka rzecz: jeśli zamówię parapety ròwnej głębokości, a potem okaże się, że tynkarze na jedną ścianę muszą narzucić np. 1cm a na drugą 3cm, to finalnie będą wystawać inaczej w zależności od okna BTW, czy ma ktoś namiary na ładne parapety z kompozytu? Tutli, dzięki za namiary na płaskodachwcòw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 jesli masz ekipe z polecenia Madeleine, to masz moich tynkarzy - o wylewki nie musisz się martwić, będą czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 13.07.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Wojtek musi mieć naprawdę bardzo dobre tynki bo nawet p.Arek kafelkarz je chwalił a trochę domków już widział więc ma porównanietak więc u Ciebie powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Parapety raczej zamontujemy przed tynkami, tylko zastanawia mnie taka rzecz: jeśli zamówię parapety ròwnej głębokości, a potem okaże się, że tynkarze na jedną ścianę muszą narzucić np. 1cm a na drugą 3cm, to finalnie będą wystawać inaczej w zależności od okna tynkarze sa Ci w stanie okreslić ilość narzuconego tynku przy otworach okiennych, a róznicy 0,5cm nie dojrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.07.2012 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 wreszcie jakaś dobra informacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.07.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Ładne parapety:yes: Kurcze, ja też muszę coś wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.07.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aaa... to dlatego zmieniłaś avatarek . Zaglądam z rewizytą http://emoty.blox.pl/resource/flower.gif i... widzę, że jesteśmy na podobnym etapie . Masz ładną, prostą bryłę domu, u mnie dwa ryzality, ale za to mamy podobną dachówkę . No i niestety... mój dach też cieknie na potęgę przy łączeniach. Dużo bardziej niż u Ciebie. Mój dachowiec nie zdążył jeszcze zrobić uszczelnień i oblachowania. Czekamy od... roku, a do tego dwa miesiące temu spadł u kogoś z dachu. Zdrowo się połamał i znowu ma obsuwę nie tylko u nas . Projekt kuchni made in Magda34 bardzo mi się podoba . Bardzo estetyczna, elegancka i zapowiada się na wygodną . Trzymam kciuki za dalsze postępy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.07.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Co do styropianu w garażu, mój M wczoraj właśnie docieplił, albo raczej odizolował dwie ściany w garażu od reszty domu, 10cm warstwą styropianu Kanufa - Therm EKSPERT 031 GRAFIT FASADA, akurat nie było od reki Termoorganiki Platinum Plus bo ten jest nasz nr 1 jeśli chodzi o styropiany do ociepleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 19.07.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Mamy podobny problem, bo też chcielibyśmy zrobić wylewki przed tynkami. Zastanawiamy się tylko nad tym, czy stosować papę ( znaleźliśmy taką, która nadaje się pod wylewki- Fundament szybki probil z ICOPAL-a), czy też folię ( tu niestety nie mam pojęcia jaka miałaby to być folia). Robiłaś może rozeznanie na ten temat. ?Przeczytałam w Twoim dzienniku, że elektryk robiłi u Was tylko podłączenie prądu do skrzynki.Czy mogłabyś podać (możę być na priva) jaki jest mniej więcej koszt takiego podłączęnia i za ile metrów. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.07.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 osobiście jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek papy wewnatrz domu, tym bardziej jak warunki glebowe, typu wysoki poziom wód gruntowych, nie wymuszaja takiego rozwiązania.wystarczy dać grubą folię budowlaną czarną x2 czy nawet x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 myśmy położyli grubą folię "basenową", nazwa jest pewnie gdzieś w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 19.07.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Szukałam u Ciebie w dzienniku informacji na temat folii, ale niestety nazwy nie było. Doczytałam, że kładłaś folię dwukrotnie - budowlaną gr. 0,3 (mm czy cm ???) i basenową. Znalazłam informacje na temat folli izolacyjnej IZOPOL ( rodzaje grubości od 0, 2 mm do 3 mm). Nie robiłam wcześniej rozeznania na temat folii (KB przekonuje nas cały czas do papy ) a teraz musim szybko podjąć decyzję. A tak przy okazji, wiecie coś na temat jakości tynków cementowo-wapiennych Caparola ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts