Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale za to zrobiłaś taniej

gdybym nie oglądała ich roboty u Gosi i gdybym nie widziała, że w niektórych miejscach jest zrobione idealnie, to mogłabym sobie pluć w brode, że wzięłam gorszego wykonawcę. ale wiem, że mogli zrobić całość dobrze, lecz z tylko sobie znanych powodów w wielu miejscach odwalili fuszerkę :(

a Ty mi będziesz to "taniej" do końca świat wypominał? jakby co najmniej Tobie płaciła ;)

Ale na ostro to nie znaczy z wygryzionymi ścianami, tylko ma być "grubsze ziarno", piasek będzie bardziej widoczny. Nie widzę sensu robienia tego na gładko po to, żeby potem faktycznie te ściany wydrapywać. A upierać się, żeby robili na gładko dlatego, "bo zapłacone" - to też chyba trochę śmiesznie. Choć jeszcze parę akcji z dachem i wygryzę te ściany osobiście moimi własnymi prywatnymi zębami ;) Kafle będzie kładł mi Ojciec, nie poradzę się go jednak teraz bo smaży się w Hiszpanii, podczas gdy ja tu w zimnie, ciemnocie i wietrze... Buuuu!!

Wojgoc - with all the respect, ale glazurnik nie skasował nas za żadne 'drapanie ściany pod kafle', bo nic takiego nie miało miejsca.

Tak na chłopski rozum - jak masz ścianę gładką i ścianę chropowatą, to na którą Twoim zdaniem pójdzie więcej kleju, aby była taka sama warstwa przyczepna kleju?

Co do gniazdek, to niestety zupełnie nie masz racji - obsadzenie gniazdek przez tynkarzy w 99% nie ma nic wspólnego z wykonaniem puszek przez elektryka.

Ale wierzę że Ty miałeś super ekipę tynkarzy, która sobie ze wszystkim poradziła, niestety doświadczenia większości forumowiczów są zgoła odmienne (szczególnie jeśli chodzi o obsadzanie puszek)

Więc nie wmawiaj mi proszę że niekompetencja ekipy tynkarskiej, wynika z błędów elektryka...

salik,

nie skasował Cię bo dostałeś wycene na wykonanie łazienki - chyba, że miałeś wyszczególnienie kazdej pozycji typu włożenie kolanka do syfonu.

na mój chłopski rozum na chropowata niz na gładką pójdzie mniej kleju

jeśli chodzi o elektryke to moze ja sie nie znam i nie rozumiem różnicy osadzenia puszki elektrycznej z deklem do tynkowania przez elektryka, od osadzenia gniazdek przez tynkarzy.

Wojgoc - może nie napisałem wyraźnie.

Nie było u mnie żadnego DRAPANIA ścian pod kafle.

No to obawiam się że Twoja logika Cię zawodzi, ponieważ na taką samą powierzchnię przyczepną pójdzie więcej kleju (nie liczy się szpar między ziarnkami, ponieważ nie tworzą one powierzchni przyczepnej, właśnie przez swoją chropowatość).

Co do elektryki to nie bardzo rozumiem o czym piszesz.

Puszkę osadza tynkarz i jeśli jest ona źle osadzona (przekręcona, wybita z linii, czy cokolwiek innego), to jest to wina tynkarza, a nie elektryka.