Tatarak 13.09.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 acha, a u nas nie było ostro pod kafle, bo do końca się nie umiałam określić, dokąd te kafle będą. nikt mnie dodatkowo nie kasował, za "drapanie ściany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 13.09.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 my tez się nie zgodziliśmy na "ostro" pod kafle. chcisliśmy wszędzie na gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 ale za to zrobiłaś taniej gdybym nie oglądała ich roboty u Gosi i gdybym nie widziała, że w niektórych miejscach jest zrobione idealnie, to mogłabym sobie pluć w brode, że wzięłam gorszego wykonawcę. ale wiem, że mogli zrobić całość dobrze, lecz z tylko sobie znanych powodów w wielu miejscach odwalili fuszerkę a Ty mi będziesz to "taniej" do końca świat wypominał? jakby co najmniej Tobie płaciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.09.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ale na ostro to nie znaczy z wygryzionymi ścianami, tylko ma być "grubsze ziarno", piasek będzie bardziej widoczny. Nie widzę sensu robienia tego na gładko po to, żeby potem faktycznie te ściany wydrapywać. A upierać się, żeby robili na gładko dlatego, "bo zapłacone" - to też chyba trochę śmiesznie. Choć jeszcze parę akcji z dachem i wygryzę te ściany osobiście moimi własnymi prywatnymi zębami Kafle będzie kładł mi Ojciec, nie poradzę się go jednak teraz bo smaży się w Hiszpanii, podczas gdy ja tu w zimnie, ciemnocie i wietrze... Buuuu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Moorela,jest jeszcze kwestia ostrości - u chłopaków na ostro to tak, jak u niektórych na gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.09.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 No na to liczę Wojgoc, na to liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 zapraszam na wizje lokalna jak wygladaja tynki w Ich wykonaniu na ostro i na gładko - jestem do soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.09.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dziękuję, będę grać na czas, aż skonczysz łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 myślałem, że Ciebie wykonanie tynków interesuje a tu widzę, że co innego.Łazienka miała się skończyć do końca tygodnia...., ale to tak jak z meblami Magdy34 - bedzie do końca tygodnia, ale nie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.09.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Prawda jest taka, że nie dalabym rady jutro, a druga sprawa, że już trochę musztarda po obiedzie, tzn. tynkarzy raczej już nie zmienię, mogę tylko już obserwować efekty u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 tynkarzy zmieniać nie musisz bo nie ma takiej potrzeby - Oni się znaja na swojej robocie.chodziło mi tylko o to, abyś wiedziala jaki jest poziom Ich standardu.jestem do soboty - w niedziele z rana wracam do Rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.09.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Wojgoc - with all the respect, ale glazurnik nie skasował nas za żadne 'drapanie ściany pod kafle', bo nic takiego nie miało miejsca.Tak na chłopski rozum - jak masz ścianę gładką i ścianę chropowatą, to na którą Twoim zdaniem pójdzie więcej kleju, aby była taka sama warstwa przyczepna kleju? Co do gniazdek, to niestety zupełnie nie masz racji - obsadzenie gniazdek przez tynkarzy w 99% nie ma nic wspólnego z wykonaniem puszek przez elektryka.Ale wierzę że Ty miałeś super ekipę tynkarzy, która sobie ze wszystkim poradziła, niestety doświadczenia większości forumowiczów są zgoła odmienne (szczególnie jeśli chodzi o obsadzanie puszek)Więc nie wmawiaj mi proszę że niekompetencja ekipy tynkarskiej, wynika z błędów elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 salik,nie skasował Cię bo dostałeś wycene na wykonanie łazienki - chyba, że miałeś wyszczególnienie kazdej pozycji typu włożenie kolanka do syfonu.na mój chłopski rozum na chropowata niz na gładką pójdzie mniej klejujeśli chodzi o elektryke to moze ja sie nie znam i nie rozumiem różnicy osadzenia puszki elektrycznej z deklem do tynkowania przez elektryka, od osadzenia gniazdek przez tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.09.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Wojgoc - może nie napisałem wyraźnie.Nie było u mnie żadnego DRAPANIA ścian pod kafle.No to obawiam się że Twoja logika Cię zawodzi, ponieważ na taką samą powierzchnię przyczepną pójdzie więcej kleju (nie liczy się szpar między ziarnkami, ponieważ nie tworzą one powierzchni przyczepnej, właśnie przez swoją chropowatość). Co do elektryki to nie bardzo rozumiem o czym piszesz.Puszkę osadza tynkarz i jeśli jest ona źle osadzona (przekręcona, wybita z linii, czy cokolwiek innego), to jest to wina tynkarza, a nie elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 salik,Twoje gładkie tynki to u mnie są ostre.moje gładkie tynki to tynki gładkie jak pupa niemowlaka.u mnie wszystkie puszki elektryczne były osadzone i zagipsowane przez elektryka - może i tynkarze poprawiali, ale ja nic o tym nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.09.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ale ja nie robiłem tynków gipsowych i szczerze mówiąc pracą elektryka była elektryka, a nie wykończeniówka domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 ja też nie robiłem tynków gipsowych tylko cem-wap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.09.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Aha. A tak z ciekawości - skąd wiesz jak wyglądają moje tynki? I serio Ci gratuluję ekipy na którą widać nie możesz złego słowa powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 bo to nie pierwsza nasza polemika o tynkach jak i o tym czy wylewki przed tynkami czy po:)uwazam tynkarzy za najsolidniejszą z dotychczasowych ekip jakie miałem na budowie - dlatego spokojnie moge Ich polecaćAle pewnie jak kazdej ekipie wcześniej czy później trafi się jakas "gorsza" inwestycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2012 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Dżizas, oby to nie była moja inwestycja!! BTW, nie miałam zielonego pojęcia, ze są takie problemy z tynkarzami!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts