Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do elektryki to nie bardzo rozumiem o czym piszesz.

Puszkę osadza tynkarz i jeśli jest ona źle osadzona (przekręcona, wybita z linii, czy cokolwiek innego), to jest to wina tynkarza, a nie elektryka.

to się zdziwiłam u mnie puszki osadzał elektryk i całe szczęście bo jakby to robili tynkarze to nie ma bata prostej linii już żadnym cudem nie dałoby się złapać

salik jesteś pewien że tynkarze?

Nie skądże.

Puszki są w ścianie, ale nie są otynkowane.

To się właśnie nazywa osadzaniem puszek, bo dostosowuje się to osadzenie np. do grubości tynku na ścianie.

Jeśli jest to więcej, to trzeba puszkę wyciągnać, dlatego u nas nie robił tego elektryk (bo potem albo i tak to trzeba rozwalać albo jest problem, bo puszka jest osadzona za głęboko).

Moorela, jeśli masz jakieś luźne kable, czyli nieosadzone w puszkach, np domofon, centralka, alarm, czujniki, zrób zdjęcia przed tynkowaniem. Ja przy okazji montażu alarmu zauwaźyłam, że w wiatrołapie będę musiała szukać kabla pod tynkiem. Nie wiem ile jeszcze innych kabli zginęło....

a Ty masz dach z okapem czy bezokapowy? bo nie pamiętam. jak bezokapowy, to niech uważają, żeby przez prześwity między krokwiami nie zachlapać rynien - naszym sokołom się udało i teraz muszę żyć ze świadomością, że jak się stanie w odpowiednim miejscu, to widać kropki :( na moich ślicznych rynienkach. elewatorzy to próbowali sczyścić - nie da rady :(