Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojgoc, tak jak pisałam na priva, kafle Atlasy piękne. Mamy znajomego, który może nam w hurtowni załatwić My Way taniej, zobaczymy, jak to wyjdzie cenowo i czy jest o co walczyć. Musze zresztą najpierw przeliczyć te moje "metraże" ;) Dzięki jeszcze raz za fotki.

Salik, ta ekipa, która była teraz, robiła przyłącze w drodze, jakby "w imieniu" gazowni i teoretycznie nam nic do tego, więc nie mieli nas o co pytać, bo to nie my jesteśmy właścicielami tego kawałka. Teraz od płotu musimy sobie pociągnąć gaz do domu. W projekcie budowlanym mamy to rozrysowane, ale nie pasuje nam przebieg rury ze względu na schody, które zrobiliśmy :sick: Musimy wejść z rurą do domu po prostu w innym miejscu i zastanawiamy się , czy to ma dla kogoś znaczenie potem przy odbiorze.

Bacardi, to duże okno to nie fix, tylko witryna nieotwierana. Ma jakies 2,5 metra szerokości i - już nie pamiętam - ale było jakieś marudzenie, że za szerokie jest na jeden kawałek.

Magda34, gresu jeszcze nie kupiliśmy, a dlaczego pytasz? :) W kwestii małej łazienki zdecydowaliśmy się juz na tę Novabellę Musę. Cieszę się, że nie spadłaś :)

Czuszka, nie, nie z Kromera (chociaż miałabym bliżej) tylko ze Strzelina :)

idąc tym tokiem rozumowania, to 90% postów na tym forum nie powinno być

heh, myślę, że chodzi o to, że w Twoich wypowiedziach oprócz wartościowej części merytorycznej często pojawia się jakaś szpila ;)

Bacardi, to duże okno to nie fix, tylko witryna nieotwierana. Ma jakies 2,5 metra szerokości i - już nie pamiętam - ale było jakieś marudzenie, że za szerokie jest na jeden kawałek.

Czyli rozumiem taki fix z ramką okienną?

U nas też mamy 2 duże przeszklenia, największe w otworze 270x235 i też było sporo problemów, nie każda firma chciał zrobić... ale ostatecznie ma być tafla z szkła klejonego 44.1 za sensowną dopłatą i mamy nadzieję że będzie OK.

Czyli rozumiem taki fix z ramką okienną?

U nas też mamy 2 duże przeszklenia, największe w otworze 270x235 i też było sporo problemów, nie każda firma chciał zrobić... ale ostatecznie ma być tafla z szkła klejonego 44.1 za sensowną dopłatą i mamy nadzieję że będzie OK.

Właśnie mój mi podpowiada, że szyba w jednym kawałku była sporo droższa. Ale jak rzucimy na to nasze cudne żaluzje fasadowe ;) to i tak słupek czy jego brak pójdzie w zapomnienie :wiggle:

Moorela,

masz cudnie nowoczesny dom.

Zachwyca mnie Twoja dachówka!!!

Będziesz mieć żaluzje fasadowe???

Jaki kolor?

No i jak postępy?

Kiedy robicie wylewki?

Fajnie, że planujecie elewację jeszcze w tym roku - my ocieplenie + kolor + tarasy przerzucamy na wiosnę.

Dzięki Sharlotka :) taki całkiem nowoczesne to on chyba nie jest, głównie ze względu na okna, które raczej tradycjny kształt mają.

Fasadóka będzie, a jakże!! Kolor RAAL 9006.

Tynkarze myślę, że jeszcze z tydzień posiedzą. Potem wielkie odkurzanie i zabieramy się za styropian i podłogówkę. Elewacja będzie częściowo. W tym roku tylko klej i siatka, na wiosnę kolorek :yes:

Żaluzje fasadowe? Piknie proszę Pani.:yes:

Też się zastanawiałam na żaluzjami fasadowymi na okno kuchenne, bo nie chciałam mieć żaluzji wewnątrz, ale stwierdziliśmy, że to trochę bez sensu od podwórka i na małe okno od wschodu... I sobie odpuściliśmy. Ale zastanawiam się nad tym rozwiązaniem przy remoncie dużego pokoju od zachodniej strony. :D Zresztą mój mąż jak słyszy co ja chcę zrobić z tym salonem to już jest przerażony:lol2:

Edit: A o płytki pytałam, bo trzeba coś zacząć wybierać.