Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moorela,

nie masz czego zazdrościć - my po etapie: wylewki (+ ocieplenie poddasza) przeskakujemy do etapu:

paromiesięczna przerwa i cisza przed burzą, pardon, wykończeniówką, a to dopiero na wiosnę!

Więc czeka nas prawie 5 miesięcy marazmu.

Który zamierzam wykorzystać na ostateczny wybór i w lutym zakupy - płytki, sanitariaty, itp.

Co do wkładu do kominka to ja ostatnio kupiłam sobie wkład Godin za połowę ceny (3,5 tys zp rzesyłką) jaka wołali w większości sprzedawcy tej marki (zazwyczaj ten wkład był oferowany w kwocie powyżej 7tyś) w krakowskiej firmie Miro Les Foyers .Oczywiście mój jest stylowy ale maja tam wkłady o różnej stylistyce.

Moorela jak czytam co piszesz o płaskich daszkach to teraz doceniam zmianę dachu na naszym domu, z płaskiego na spadzisty. Nam opowiadali, że płaski wyjdzie nam dużo taniej - zmieniliśmy jednak płaski w ostatniej chwili, ku mojej rozpaczy na normalny dach. Natomiast jak czytam różne dzienniki domów z płaskimi dachami to chyba jednak niski koszt takiego dachu to jakiś mit.

Tutli, może płaskie dachy to były tańsze kiedyś, jak się je papą wykańczało bez żadnych izolacji termo, itd. zresztą nie wiem. Wasz dom fajnie wygląda z dachem niepłaskim, także może nie ma co rozpaczać?

PS. dlaczego sprzedajesz wannę?

Dzięki za namiar na kominki, zaraz tam biegnę...!!

Kibelki są w porządku:yes: Mnie się też bardzo podoba ten kibelek, który ma Wojtek.

Ale wiesz co? Widziałam ostatnio w Ikei tę umywalkę, którą chcesz kupić i ona nie jest w ogóle biała, tylko ma taki kremowy odcień... Chyba, że tam światło przekłamuje kolory.:rolleyes: W każdym bądź razie dobrze by było dobrać tą ceramikę kolorystycznie odcieniami;)

Krem z niekremem? ja bym już nie połączyła zwałszcza w małej łazience.:no: Ale przecież na forum jest trochę osób, które maja tę umywalkę i kibelki innego producenta:rolleyes: ... czekaj, czekaj, czy nie Spirea? :rolleyes: